Samhällsvetenskap och sociologi

Fler länkar från menyn Ämnen
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Ylen abitreenien avulla voi opiskella ja kerrata yhteiskuntaoppia. Sivulta löytyy oppimateriaalia sekä yo-tehtäviä.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/abitreenit/yhteiskuntaoppi

Visa mera
Oppimateriaalin aiheina ovat muun muassa hyvinvointivaltio, Suomen poliittinen järjestelmä ja talouden perusteet. Oppimateriaalia voi kuunnella ja sisällön vaatimustason voi valita itselleen sopivaksi.
Webbplatsens språk: 
https://aipe.edu.fi/web/site-146190/state-jurdcojqgmra/front-page

Visa mera
Oppimateriaalin aiheina ovat kotitalouden tulot ja menot sekä koulutus, työelämä ja yrittäjyys. Oppimateriaali on kuunneltavissa ja tekstin vaatimustason voi valita itselleen sopivaksi.
Webbplatsens språk: 
https://aipe.edu.fi/web/site-223727/state-jurdgmjqgyra/front-page

Visa mera
Oppimateriaali tarjoaa tietoa kansalaisyhteiskunnasta ja vaikuttamisesta, vaaleista ja suomalaisista puolueista sekä mediasta ja sen vaikutusvallasta. Aineisto on kuunneltavissa ja sisällön vaatimustason voi valita.
Webbplatsens språk: 
https://aipe.edu.fi/web/site-223751/state-jurdgmjqg4ra/front-page

Visa mera
Justitieministeriets information om, vad som är korruption, hur den förekommer i Finland och hur den förebyggas.
Webbplatsens språk: 
https://korruptiontorjunta.fi/sv/framsida

Visa mera
Kansainvälinen järjestö, joka toimii aktiivisesti seuraavien asioiden puolesta: ilmastonmuutos, ihmisoikeudet, köyhyyden, korruption ja sotien lopettaminen.
Webbplatsens språk: 
https://www.avaaz.org/page/en/

Visa mera
Tutkimushanke selvittää, kuinka globalisaatio ja yhteiskunnan rakennemuutos muuttavat kansalaisten osallistumista ja politiikan tekoa Suomessa. Mukana on politiikan, psykologian, sosiaalipolitiikan, sosiologian, taloustieteen ja viestinnän tutkijoita. Sivuilla voi lukea hankkeen julkaisuja.
Webbplatsens språk: 
https://bibu.fi/

Visa mera
Cessda hankkii, arkistoi ja jakaa data-aineistoja sosiaalitieteiden tutkimukseen ja opetukseen. Aineistoja voi selata aiheen, vuoden, maan, julkaisijan tai kielen mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.cessda.eu/

Visa mera
Kaksiosainen artikkelikokoelma, jonka ensimmäinen osa käsittelee Suomen digitalisointia vuosina 1995-2015 ja toinen Suomen digitaalista tulevaisuutta. Ensimmäisessä osassa päähuomio kohdistuu digitaalisen infrastruktuurin rakentamiseen vuosituhannen vaihteen molemmin puolin ja digitaalisten palvelujen syntymiseen. Toinen osa pyrkii kuvaamaan Suomen digitaalista tulevaisuutta erityisesti siellä, missä työn, tuotannon ja yhteiskuntapolitiikan pelisäännöt muuttuvat eniten.
Webbplatsens språk: 
https://beta.suomidigi.fi/digitalisaatio/digitaalinen-suomi-2017/

Visa mera
Tulevaisuusvaliokunnan sivulla ovat mm. jäsenet, ajankohtaiset uutiset, vireillä olevat lainsäädäntöasiat, vireillä olevat EU-asiat, Teknologian arviointi -julkaisut sekä muut valiokunnan julkaisut.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/valiokunnat/tulevaisuusvaliokunta/Sivut/default.aspx

Visa mera
Sitran julkaisussa eri toimijat pohtivat sivistystä nykyhetkessä ja tulevaisuudessa. Millaisia muutoksia voimme havaita sivistysnarratiivissa? Miltä näyttää yhteiskunnallinen keskustelu sivistyksestä? Millaista uudenlaista sivistystyötä kentällä kasvaa?
Webbplatsens språk: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/elakoon-sivistys/

Visa mera
Sitran julkaisun tarkoituksena on tuoda selkeyttä ja koota yhteen Ukrainan sodan mahdollisia pidempiaikaisia vaikutuksia. Tulevaisuuteen liittyviä epävarmuuksia ja vaihtoehtoja pohditaan tulevaisuustaulukkotyökalun avulla.
Webbplatsens språk: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/ennakointia-ukrainan-sodan-vaikutuksista/

Visa mera
EVA on kartoittanut suomalaisten arvoja ja asenteita vuodesta 1984. Tutkimuksissa on selvitetty suhtautumista muun muassa politiikkaan, hyvinvointiin, yrittäjyyteen, ympäristönsuojeluun ja työelämän kysymyksiin.Tällä sivustolla voi tutustua tutkimusten tuloksiin, hakea tietoja ja ladata tutkimusraportteja.
Webbplatsens språk: 
https://www.eva.fi/arvopankki/

Visa mera
Dataarkivet ger tillgång till digitala samhällsvetenskapliga forskningsdata för forskning, undervisning och studieändamål.
Webbplatsens språk: 
https://www.fsd.tuni.fi/sv/

Visa mera
GAP:ista löytyy kuvauksia ja aikajanoja eri aiheisista hallinnon saloihin liittyvistä paljastuksista. Aiheita ovat taloudellinen luotettavuus, ympäristö, ruoka, lainsäädäntö, kansallinen turvallisuus, ihmisoikeudet, terveys sekä kansainväliset yhteydet (Maailmanpankki, YK).
Webbplatsens språk: 
https://whistleblower.org/

Visa mera
GoTriple on yhteiskunta- ja humanististen tieteiden tiedonhakupalvelu. Palvelun kautta voi etsiä artikkeleita, graduja, väitöskirjoja, raportteja, tutkimusaineistoja, tutkimushankkeita, tutkijoita jne.
Webbplatsens språk: 
https://gotriple.eu/

Visa mera
Jennifer De Paola on selvittänyt, millaisia ​​käsityksiä onnellisuudesta muodostetaan digitaalisen median areenoilla. Tutkimuksessa on analysoitu mm. lainauksia, sananlaskuja ja aforismeja, jotka kiertävät Instagramissa ja Facebookissa meemien muodossa. Tutkimuksessa on myös selvitetty, miten suomalaiset verkkouutiset ja niiden lukijat ovat ottaneet vastaan YK:n Onnellisuusraportin tuloksia.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-7048-4

Visa mera
Satu Kivelän toimittamassa sarjassa paneudutaan ihmisen käytökseen vaikuttaviin ilmiöihin aitojen kokemusten ja tutkimustiedon avulla.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-4362169

Visa mera
Kahden opettajan luoma kokonaisuus historian opetuksen ja opiskelun tueksi koulussa. Aineistossa on tekstejä ja tehtäviä historian, yhteiskuntaopin sekä elämänkatsomustiedon kursseille.
Webbplatsens språk: 
https://historianluokka.wordpress.com/

Visa mera
Ylen ja Erätauko-säätiön hanke, jonka tavoitteena on kohottaa suomalaisen keskustelukulttuurin tasoa ja innostaa ihmisiä mukaan toisia kunnioittavaan, erilaisia näkemyksiä arvostavaan keskusteluun. Sivuilta löytyy mm. keskustelun pelisäännöt, tapahtumakalenteri sekä tietoa mukana olevista yhteistyökumppaneista.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/hyvin-sanottu

Visa mera
Information om vänskap för studerande och tips hur man kan hitta vänner
Webbplatsens språk: 
https://www.nyyti.fi/sv/opiskelijoille/information/vanskap/

Visa mera
Unescon suojissa perustettu ISA edustaa sosiologeja 109 maasta. Sivulla on informaatiota sosiologeille tarkoitetuista konferesseista ja kilpailuista ja tutkimusverkostoista sekä julkaisuja.
Webbplatsens språk: 
https://www.isa-sociology.org

Visa mera
Artikkeli alkaa lyhyellä luvulla Derridan elämänvaiheista ja tärkeimmistä teoksista. Jatkossa pyritään tuomaan esille Derridan ajattelun merkittävyys. Lopussa on kirjallisuusluettelo.
Webbplatsens språk: 
https://iep.utm.edu/jacques-derrida/

Visa mera
Yhteiskuntatieteellisen tietoarkiston julkaisussa tarkastellaan eriarvoisuutta, taloudellisia ja sosiaalisia eroja sekä käsityksiä suomalaisessa yhteiskunnassa vallitsevasta eriarvoisuudesta ja sen syistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.fsd.uta.fi/fi/tietoarkisto/julkaisut/julkaisusarja/fsdjs10_eriarvoisuus.pdf

Visa mera
Kirjoitus sisältää lyhyen, mutta informatiivisen elämäkerran, Lyotardin teosten ja ajattelun käsittelyn sekä kirjallisuusluettelon.
Webbplatsens språk: 
https://iep.utm.edu/lyotard/

Visa mera
Neuvontapalvelu auttaa kansalaisia löytämään oikean viranomaisen tai viranomaisen sähköisen palvelun nopeasti ja helposti. Lisäksi palvelu vastaa yleisluonteisiin kysymyksiin julkisista palveluista. Neuvontaa saa sähköpostilla, puhelimitse ja tekstiviestillä sekä verkkosivuston kautta sähköisellä lomakkeella.
Webbplatsens språk: 
https://www.kansalaisneuvonta.fi

Visa mera
Riikka Korkiamäki on tutkinut väitöskirjassaan nuorten sosiaalisten suhteiden merkitystä. Tutkimusaineisto koostuu yläkouluikäisten nuorten haastatteluista sekä nuorten arkista elämää ikätovereiden kanssa käsittelevistä kirjoituksista. Lisäksi tutkimukseen kuuluu valtakunnallinen kyselyaineisto.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-44-9124-5

Visa mera
Kertomuksia yksinäisyydestä -opas antaa äänen nuorten omille kokemuksille ja tuntemuksille kirjoitusten, runouden ja kuvataiteen muodossa. Opas tarjoaa tietoa yksinäisyydestä sekä keinoja, joiden avulla voi helpottaa omaa tai toisen yksinäisyyden kokemusta.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinkimissio.fi/kertomuksia-yksinaisyydesta/

Visa mera
Kohdataan-some on luotu auttamaan yksinäisyydessä. Keskusteluissa voi tutustua ihmisiin ja jutella turvallisessa ympäristössä.
Webbplatsens språk: 
https://kohdataan.fi/

Visa mera

Sidor