Levnadssättens sociologi. Ungdomskultur, populärkultur, underground

Fler länkar från menyn Ämnen
Vuosittaiset Nuorisobarometri-tutkimukset vapaasti luettavina ja ladattavina tiedostoina. Tietoa nuorten asenteista, käyttäytymisestä, mieltymyksistä jne. Nuorisobarometri on vuodesta 1994 lähtien vuosittain toteutettu kyselytutkimus. Sen kohteena ovat Suomessa asuvat 15–29-vuotiaat. Osa barometrin kysymyksistä toistuu samoina, osa on vaihtuvien teemojen mukaisia.
Webbplatsens språk: 
https://tietoanuorista.fi/nuorisobarometri/

Visa mera
Sivusto tarjoaa tietoa, aineistoja ja näkökulmia menneeseen lapsuuteen ja lapsuuden historialliseen tutkimukseen. Sivustolla on artikkeleita, valokuvia ja tarinoita eri vuosikymmeniltä. Sivuston tekemiseen voi osallistua kirjoittamalla omista lapsuuden kasvuympäristöistä, leikeistä, ystävistä ym.
Webbplatsens språk: 
https://www.lapsuudenhistoriaa.fi/

Visa mera
Johan Knut Harju oli perinteenkerääjä, joka tallensi erityisesti yhteiskunnan marginaaleissa eläneiden ihmisten elämää ja perinnettä. Sivustolla voi tutustua SKS:n arkistoon tallennettuun aineistoon. Kokoelma sisältää muun muassa omakohtaisia kuvauksia asunnottomuuden kokemisesta ja korvikealkoholista, paikallistarinoita Helsingistä, yömajahaastatteluita, vankila- ja huoltolaperinnettä, lapsuuden, nuoruuden ja sota-ajan muistelua sekä aiheita kuvittavia piirroksia.
Webbplatsens språk: 
https://aineistot.finlit.fi/exist/apps/harju/index.html

Visa mera