Levnadssättens sociologi. Ungdomskultur, populärkultur, underground

Fler länkar från menyn Ämnen
Väitöskirjassa tutkitaan suomalaisten nuorten arvoja sekä asenteita tietoyhteiskuntaan. Lisäksi tutkimuksessa selvitellään, mitä yhteyksiä tietoyhteiskunta-asenteilla ja nuorten arvoilla on.
Webbplatsens språk: 
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/21609/nuortena.pdf?sequence=1

Visa mera
Vuosittaiset Nuorisobarometri-tutkimukset vapaasti luettavina ja ladattavina tiedostoina. Tietoa nuorten asenteista, käyttäytymisestä, mieltymyksistä jne. Nuorisobarometri on vuodesta 1994 lähtien vuosittain toteutettu kyselytutkimus. Sen kohteena ovat Suomessa asuvat 15–29-vuotiaat. Osa barometrin kysymyksistä toistuu samoina, osa on vaihtuvien teemojen mukaisia.
Webbplatsens språk: 
https://tietoanuorista.fi/nuorisobarometri/

Visa mera
Nuorisotutkimusseura ry. on perustettu 1988 ja sen tarkoituksena on edistää monitieteistä nuorisotutkimusta Suomessa. Nuorisotutkimusseura kehittää nuorisotutkijoiden, tutkimuslaitosten, korkeakoulujen sekä nuorten kanssa työskentelevien ammattiryhmien välistä kansallista ja kansainvälistä yhteistoimintaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuorisotutkimusseura.fi/

Visa mera
Reimari on nuorille suunnattu palvelu, johon on kerätty tietoa nuorille. Sivustossa toimii neuvontachat, jossa voi keskustella luottamuksellisesti. Erityisesti kerrotaan Vaasan seudun palveluista, tapahtumista ja nuorisokulttuurista.
Webbplatsens språk: 
https://reimariinfo.test.cchosting.fi/

Visa mera
Sivusto tarjoaa tietoa, aineistoja ja näkökulmia menneeseen lapsuuteen ja lapsuuden historialliseen tutkimukseen. Sivustolla on artikkeleita, valokuvia ja tarinoita eri vuosikymmeniltä. Sivuston tekemiseen voi osallistua kirjoittamalla omista lapsuuden kasvuympäristöistä, leikeistä, ystävistä ym.
Webbplatsens språk: 
https://www.lapsuudenhistoriaa.fi/

Visa mera
Mannerheimin lastensuojeluliiton Nuorten netti tarjoaa nuorille painavaa ja kevyttä asiaa. Painaviin asioihin on koottu paketit Internetin käytöstä, kiusaamisesta, seurustelusta, väsymyksestä ja mediasta. Kevyessä osassa voi katsella idolikortteja, lähettää nettikortteja, testata itseään tai lukea herkutteluohjeita.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuortennetti.fi

Visa mera
Valtion nuorisoneuvosto on valtioneuvoston asettama nuorisotyön ja -politiikan asiantuntijaelin, joka keskittyy nuorten elinoloja parantaviin hankkeisiin ja yhteistyöhön nuorisokysymysten parissa työskentelevien tahojen kanssa. Sivulla on valtion nuorisoneuvoston tiedotteet ja kannanotot, tilastotietoja nuorisotyön rahoituksesta, tutkimuksia ja selvityksiä nuorten elinoloista ja asenteista sekä nuorisobarometrit.
Webbplatsens språk: 
https://tietoanuorista.fi/

Visa mera
Musiikkia, muotia, kapinaa, harrastuksia ja nuoruuden voimaa. Keravan Kraffiti esittelee keravalaista nuorisokulttuuria 1970-, 80- ja 90-luvuilta.
Webbplatsens språk: 
https://sinkka.finna.fi/keravankraffiti/

Visa mera