Slöjd och hantverk

Fler länkar från menyn Ämnen
Lastensivulla on kuukauden askarteluohje ja muita vinkkejä.
Webbplatsens språk: 
http://www.perhekerho.net/askartelu

Visa mera
Punomossa on laaja käsitöiden idea- ja ohje-osasto Tee Itse (ent. Käspaikka.fi). Sisältää myös verkkokauppakeskuksen, jossa myydään käsityötarvikkeita ja -välineitä sekä valmiita tuotteita.
http://www.punomo.fi

Visa mera
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kädentaitojen harrastusta. Keskustelupalsta jäsenille.
Webbplatsens språk: 
http://www.kapiokirstu.net

Visa mera
Hantverks- och Fabriksföreningen i Lovisa är en företagarförening med avsikt att stöda hantverket och företagarna i trakten. Webbplatsen innehålle information om föreningen verksamhet och styrelse med kontaktuppgifter. På sidan finns länkar till företagarförteckningar.
Webbplatsens språk: 
http://www.lovisa.net/hoff

Visa mera
Poron jäljillä –hankkeen tuloksena syntynyt verkkonäyttely kertoo porosta käsitöiden materiaalina pohjoisen käsityöperinteessä. Sivuilla on käsityöläisten esittelyjä sekä tietoa porosta, poronhoidosta, käsityötaidoista ja tekniikoista ennen ja nyt. Lapsille on laadittu oma näyttely.
Webbplatsens språk: 
http://www.craftmuseum.fi/poro/index.html

Visa mera
Pirkanmaan Kotityö myy verkon välityksellä lankoja, huovutusvillaa, tarvikepaketteja ja muita käsityötarvikkeita. Maksuvaihtoehtoina on Nordea-, Sampo-ja Osuuspankin verkkopankkimaksut sekä luottokortti.
Webbplatsens språk: 
http://www.taitopirkanmaa.fi

Visa mera
Mitä käyttökelpoista voi tehdä jäte- tai hylkymateriaalista? Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus on laatinut askarteluoppaan, jossa käytetään esimerkiksi langantähteitä, pahvipakkauksia, karkkipapereita, julisteita, tapettia ja vanhoja vaatteita. Oppaassa on myös selostettu perustekniikat.
Webbplatsens språk: 
http://www.kierratyskeskus.fi/koulutus/ymparistokoulu/innolla_askartelemaan/askarteluopas

Visa mera
Suomen käsityön museon verkkonäyttelyssä käydään läpi suomalaisen käsityön historiaa ja esitellään eri käsityöammatteja.
Webbplatsens språk: 
http://www.craftmuseum.fi/verkkonlyt/skm/nayttelyt_fin/aikamatka/index.html

Visa mera
Laajalla sivustolla on muun muassa ilmaisia helmityömalleja.
Webbplatsens språk: 
http://beadwork.about.com

Visa mera
About.com tarjoaa askarteluohjeita monenlaisiin tarpeisiin.
Webbplatsens språk: 
http://familycrafts.about.com/

Visa mera
Konservointikeskus esittelee sivuillaan toimialueensa ja toimintatapansa. Sivustosta löytyy ohjeita vanhojen arvotekstiilien konservointiin sekä niiden hoitoon ja säilytykseen (mm. pellavatekstiilit sekä ryijyt).
Webbplatsens språk: 
http://www.craftmuseum.fi/konservointikeskus/index.htm

Visa mera
Ålands Slöjd och Konsthantverk r.f är en förening med syfte att förbättra de aktiva yrkesverksamma hantverkarnas möjligheter att livnära sig på sitt hantverk. På webbplatsen presenteras föreningen och dess verksamhet. Där finns information om aktuella arrangemang och kontaktuppgifter till hantverkarna. Samarbetsprojekt inom hantverket där föreningen medverkar presenteras. Kontaktuppgifter till verksamhetsledaren ingår.
Webbplatsens språk: 
http://www.konsthantverk.ax/

Visa mera
Sivuilla on tietoa koulukäsityön historiasta ja aihetta käsittelevistä opinnäytteistä ja julkaisuista. Muistotietokannassa voi tutustua oppilaiden ja opettajien muistoihin koulukäsitöistä sekä kertoa omista kokemuksistaan. Koulukäsitöihin liittyviä aineistoja on mahdollista selata Suomen käsityön museon Esineet-tietokannan avulla. Sivuilla on ohjeet siitä, kuinka koulukäsityökokoelman kartuttamiseen voi osallistua.
Webbplatsens språk: 
http://www.craftmuseum.fi/kassaatko

Visa mera
Paljon askarteluohjeita lapsille selkeiden, värillisten ohjeiden kera.
Webbplatsens språk: 
http://www.enchantedlearning.com/crafts

Visa mera
Kolmen turkulaisen koulun yhteisesti tuottama havainnollinen aineisto keskiajan kuvakielestä ja käsityöperinteestä. Sivuilla on esimerkkejä keskiaikaisesta kuvastosta: ornamentit, kirjaimet, sinetit ja vaakunat. Nykyajan käsityötekniikoista esitellään huovutusta, kirjontaa ja applikointia. Sivuilla on kuvia työsuunnitelmista ja oppilastöistä sekä raportteja ja kokemuksia projektin toteutuksesta. Lisäksi tietoja käsityökasvatuksesta ja käsityön opetuksen suunnittelusta.
Webbplatsens språk: 
https://static.punomo.fi/uploads/2016/05/juokseva-koira-kasityossa.pdf

Visa mera
Sisältää kaikenlaisia käsitöitä lapsille ja aikuisille kynttilän valmistuksesta korinpunontaan. Sivuilla on mainoksia ja kirja-arvosteluja, mutta myös paljon ilmaisia ohjeita ja malleja.
Webbplatsens språk: 
http://www.allcrafts.net

Visa mera
Teksiilialan yritys Helmi Vuorelman sivuilla esitellään yrityksen historiaa sekä kuvia yrityksen suosituimmista ryijy-, seinävaate- ja kansallispukumalleista. Sivuilta löytyvät kuvat eri maakuntien kansallispuvuista. Palvelussa toimii verkkokauppa.
Webbplatsens språk: 
http://www.vuorelma.net

Visa mera
Askartelijan aarreaitta: ohjeita käsintekemiseen niin aikuisille kuin lapsillekin. Oma osasto kierrätysnikseille sekä ohjeita omatekoisia hyttys- tai kosteusvoiteiden ym. salvojen tekoon, ruokareseptejä. Tarvikkeiden ja raaka-aineiden sanasto. Hakutoiminto.
Webbplatsens språk: 
http://www.make-stuff.com

Visa mera
Satavuotiaan Taito-lehden verkkonäyttelyssä esitellään lehtien sisältöjä eri vuosikymmeniltä. Aikakausia tarkastellaan kolmen teeman kautta. Teemat ovat kotiteollisuus ja ideologiat, käsityö tuotantona sekä naiset ja turhuus. Nähtävillä on lehdissä julkaistuja käsityömalleja, ohjeita, niksejä, mainoksia ja vanhojen lehtien kansia.
Webbplatsens språk: 
http://www.craftmuseum.fi/taitolehti

Visa mera
Kansainvälisessä käsityöharrastajien yhteisössä on yli miljoona jäsentä, myös tuhansia suomalaisia. Palvelu on ilmainen, mainostuloilla ylläpidetty ja vaatii kirjautumisen. Pääkieli on englanti, mutta monenkielisiä ryhmiä löytyy, esim. kymmeniä suomenkielisiä keskusteluryhmiä. Käyttäjät voivat pitää Ravelryssa kirjaa langoistaan, työvälineistään, käsityöohjeistaan ja käsitöistään sekä kommentoida toisten töitä. Lisäksi palvelussa on lukuisia aiheenmukaisia ja paikallisia keskusteluryhmiä.
http://www.ravelry.com

Visa mera
Askartelu- ja skräppäyslehden kotisivulla on mm. tilaustiedot ja parin numeron sisällysluettelo.
http://www.taikalehti.fi

Visa mera
Aänipolkujen avulla voit tutustua Suomen käsityön museon perusnäyttelyyn. Polut sisältävät fiktiivisiä tarinoita, mutta myös tositapahtumiin pohjautuvia muisteluja ja haastatteluja.
Webbplatsens språk: 
http://www.craftmuseum.fi/astutarinaan/

Visa mera
Suomen käsityön museo on tuottanut verkkonäyttelyn Taitoliiton satavuotisen toiminnan kunniaksi. Näyttely kertoo alueellisten taitoyhdistysten vaiheista 1900-luvun alusta nykypäivään.
Webbplatsens språk: 
http://www.craftmuseum.fi/kasityo_yhdistaa/

Visa mera
Här hittar du beskrivningar och slöjdiga idéer att inspireras av och göra själv eller i sällskap med andra. Här finns massor av bilder, tips och manualer. Några av beskrivningarna är gjorda av hemslöjdskonsulenterna, men de allra flesta av tipsen är skapade av andra personer som delat med sej av kunskap och slöjdiga idéer.
Webbplatsens språk: 
http://www.365slojd.se/

Visa mera
Pysselbeskrivningar i form av videoklipp. Innehåller också videoklipp om matlagning och bakning, samt målarböcker.
Webbplatsens språk: 
http://www.svt.se/barnkanalen/pyssel/

Visa mera
På sidan finns roliga julpyssel som är lätta att göra hemma. Julkort, julgransprydnader, julkulor, islyktor, m.m.
Webbplatsens språk: 
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=4031

Visa mera
Diy.fi -verkkopalvelussa tee-se-itse -harrastajat voivat jakaa askartelu-, käsityö-, sisustus- ym. vinkkejään.
Webbplatsens språk: 
http://diy.fi/

Visa mera
Sivusto esittelee Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän avoimen yliopiston museologian opiskelijoiden tallennusharjoitustöitä Suomen käsityön museolle. Aiheina mm. saamenpuvut, skeittilaudat, uniikit polkupyörät, kierrätyskankaat ja cosplay-asut.
Webbplatsens språk: 
http://museonayttely.fi/nykytallennus/

Visa mera
Martat.fi:n askarteluohjeita eri tapahtumiin ja juhlapyhiksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.martat.fi/marttakoulu/pikkukokki-sivusto/kadentoissa/askarteluohjeet/

Visa mera
Askartelutarvikekaupan sivulla on askarteluohjeita.
Webbplatsens språk: 
https://www.sinelli.fi/askarteluideat

Visa mera

Sidor