Slöjd och hantverk

Fler länkar från menyn Ämnen
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kädentaitojen harrastusta. Keskustelupalsta jäsenille.
Webbplatsens språk: 
http://www.kapiokirstu.net

Visa mera
Askartelijan aarreaitta: ohjeita käsintekemiseen niin aikuisille kuin lapsillekin. Oma osasto kierrätysnikseille sekä ohjeita omatekoisia hyttys- tai kosteusvoiteiden ym. salvojen tekoon, ruokareseptejä. Tarvikkeiden ja raaka-aineiden sanasto. Hakutoiminto.
Webbplatsens språk: 
http://www.make-stuff.com

Visa mera
Kansainvälisessä käsityöharrastajien yhteisössä on yli miljoona jäsentä, myös tuhansia suomalaisia. Palvelu on ilmainen, mainostuloilla ylläpidetty ja vaatii kirjautumisen. Pääkieli on englanti, mutta monenkielisiä ryhmiä löytyy, esim. kymmeniä suomenkielisiä keskusteluryhmiä. Käyttäjät voivat pitää Ravelryssa kirjaa langoistaan, työvälineistään, käsityöohjeistaan ja käsitöistään sekä kommentoida toisten töitä. Lisäksi palvelussa on lukuisia aiheenmukaisia ja paikallisia keskusteluryhmiä.
http://www.ravelry.com

Visa mera
Poron jäljillä –hankkeen tuloksena syntynyt verkkonäyttely kertoo porosta käsitöiden materiaalina pohjoisen käsityöperinteessä. Sivuilla on käsityöläisten esittelyjä sekä tietoa porosta, poronhoidosta, käsityötaidoista ja tekniikoista ennen ja nyt. Lapsille on laadittu oma näyttely.
Webbplatsens språk: 
https://www3.jkl.fi/craft/craftmuseum/poro/index.html

Visa mera
Tehdään taidejuttuja sisältää opastusta lasten taidekasvatustoimintaan ja käytännön neuvoja maalauspajoihin, askartelu- ja käsityöprojekteihin. Oppaassa on myös leikkejä ja työstettäviä esityksiä.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/static/kulke/Tehdaan_taidejuttuja_Annantalo_nettipdf_pieni.pdf

Visa mera
Konservointikeskus esittelee sivuillaan toimialueensa ja toimintatapansa. Sivustosta löytyy ohjeita vanhojen arvotekstiilien konservointiin sekä niiden hoitoon ja säilytykseen (mm. pellavatekstiilit sekä ryijyt).
Webbplatsens språk: 
https://www.craftmuseum.fi/palvelut/konservointikeskus

Visa mera
Puikko ja koukku -podcastissa käsitellään käsitöitä neuleista puutöihin ja askarteluun.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/1-50310839

Visa mera
Suomen käsityömuseon kokoelmia voi selata Finnassa. Kokoelmasta löytyy kuvia käsitöistä, kansallispuvuista, raanuista sekä puutöista, mutta myös käsityötarinoita ja -muistoja sekä tietoa käsityöammattien historiasta.
Webbplatsens språk: 
https://skm.finna.fi/

Visa mera
Suomen käsityön museon ylläpitämä sivusto tarjoaa tietoa käsityön historiasta ja nykypäivästä. Sivuilla esitellään erilaisia tekniikoita ja niiden taitajia. Käsityön aikoja –kokonaisuus sisältää käsityöaiheisia näyttelyjä, julkaisuja ja tutkimuksia.
Webbplatsens språk: 
https://craftstories.fi/

Visa mera
Kolmen turkulaisen koulun yhteisesti tuottama havainnollinen aineisto keskiajan kuvakielestä ja käsityöperinteestä. Sivuilla on esimerkkejä keskiaikaisesta kuvastosta: ornamentit, kirjaimet, sinetit ja vaakunat. Nykyajan käsityötekniikoista esitellään huovutusta, kirjontaa ja applikointia. Sivuilla on kuvia työsuunnitelmista ja oppilastöistä sekä raportteja ja kokemuksia projektin toteutuksesta. Lisäksi tietoja käsityökasvatuksesta ja käsityön opetuksen suunnittelusta.
Webbplatsens språk: 
https://static.punomo.fi/uploads/2016/05/juokseva-koira-kasityossa.pdf

Visa mera
Suomen käsityön museo on koonnut verkkonäyttelynsä tälle sivulle. Näyttelyitä on käsityöopetuksesta ja sen vaiheista kansallispukuihin ja porojen jäljille.
Webbplatsens språk: 
https://www.craftmuseum.fi/nayttelyt-ja-tapahtumat/verkkonayttelyt

Visa mera
Sivuilla on tietoa koulukäsityön historiasta ja aihetta käsittelevistä opinnäytteistä ja julkaisuista. Muistotietokannassa voi tutustua oppilaiden ja opettajien muistoihin koulukäsitöistä sekä kertoa omista kokemuksistaan. Koulukäsitöihin liittyviä aineistoja on mahdollista selata Suomen käsityön museon Esineet-tietokannan avulla. Sivuilla on ohjeet siitä, kuinka koulukäsityökokoelman kartuttamiseen voi osallistua.
Webbplatsens språk: 
https://www3.jkl.fi/craft/craftmuseum/kassaatko/

Visa mera
Satavuotiaan Taito-lehden verkkonäyttelyssä esitellään lehtien sisältöjä eri vuosikymmeniltä. Aikakausia tarkastellaan kolmen teeman kautta. Teemat ovat kotiteollisuus ja ideologiat, käsityö tuotantona sekä naiset ja turhuus. Nähtävillä on lehdissä julkaistuja käsityömalleja, ohjeita, niksejä, mainoksia ja vanhojen lehtien kansia.
Webbplatsens språk: 
https://www3.jkl.fi/craft/craftmuseum/taitolehti/

Visa mera
Käsityön museo tarjoaa tietoa käsityön nykyisyydestä ja menneisyydestä. Sivuilla esitellään myös kansallispukuja ja esineiden konservointia.
Webbplatsens språk: 
https://www.craftmuseum.fi/

Visa mera
Sivusto esittelee Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän avoimen yliopiston museologian opiskelijoiden tallennusharjoitustöitä Suomen käsityön museolle. Aiheina mm. saamenpuvut, skeittilaudat, uniikit polkupyörät, kierrätyskankaat ja cosplay-asut.
Webbplatsens språk: 
http://museonayttely.fi/nykytallennus/

Visa mera
Strömsö-ohjelmassa askarrellaan ja rakennetaan paljon. Ohjeita askarteluun ja käsitöihin löytyy tältä sivulta.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/stromso/askartelu-ja-kasityot

Visa mera