Motion. Idrott. Sportens historia

Fler länkar från menyn Ämnen
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Sivusto kertoo Olympian kisojen synnystä, aatetaustasta sekä olympialaisten kehittymisestä nykymuotoon. Siitä löytyy myös tietoja kuuluisimpien antiikin aikaisten urheiluidolien elämästä sekä kuvaus ja kuvia Olympiasta.
Webbplatsens språk: 
http://www.perseus.tufts.edu/Olympics

Visa mera
Archaeology-lehdessä on artikkeleita antiikin olympialaisista.
Webbplatsens språk: 
https://archive.archaeology.org/online/features/olympics/

Visa mera
Runsasantinen urheilun virtuaalilehti sisältää lähinnä jenkkiurheilua: baseball, amerikkalainen jalkapallo, NHL-liiga.
Webbplatsens språk: 
https://www.espn.com/

Visa mera
Et ole yksin -palvelusta saa apua, jos on kohdannut epäasiallista käyttäytymistä, seksuaalista häirintää tai muuta väkivaltaa urheiluharrastuksessa. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömästi.
Webbplatsens språk: 
https://www.etoleyksin.fi/

Visa mera
Finlands Svenska Idrott bevakar den riksomfattande svenskspråkiga idrottens intressen. På sidorna finns information om barn- och ungdomsverksamheten och motionsverksamheten samt utbildning.
http://www.idrott.fi/startsidan/

Visa mera
Finnassa voi tutustua Urheilumuseon varastoissa oleviin esineisiin. Sieltä löytyvät esimerkiksi Jari Litmasen pelipaidat tai Helsingin olympialaisten soihtu.
Webbplatsens språk: 
https://urheilumuseo.finna.fi/

Visa mera
Helsingin olympialaisista kertova sivusto kuvaa valmistautumista kisoihin, järjestelyjä, kisamuistoja ja Suomea vuonna 1952. Mukana on ääninäytteitä radio-ohjelmista, aikalaisten muistelmia ja tehtäviä koululaisille.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/10/17/helsingin-olympialaiset-1952

Visa mera
Helsingin olympiastadionin kotisivuilta löydät vierailuohjeet, tapahtumakalenterin, stadionin historiaa ja esittelyn.
Webbplatsens språk: 
https://www.stadion.fi

Visa mera
UKK-insituutin materiaaleja liikunnan ja terveystiedon opetukseen. Materiaaleista löytyy myös hyviä ohjeita itsenäiseen liikunnan ja jumpan harrastukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.ukkinstituutti.fi/terveysliikuntanyt/aihe/ajankohtaista/934/hyodynna_ukk-instituutin_ver...

Visa mera
Liikunta tukee monipuolisesti lapsen hyvinvointia ja kehitystä. Alle 8-vuotiaille lapsille suositellaan liikuntaa vähintään kolme tuntia päivässä. Suositukset on laadittu avuksi lasten vanhemmille, varhaiskasvatukseen, liikunta- ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä kaikille muille, jotka osallistuvat lasten liikunnan ja terveyden edistämiseen.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-263-410-8

Visa mera
Kansainvälisen olympialiikkeen sivustolla esitellään olympia-aatetta, olympialajit ja urheilijoita. Kaikki mitalistit löytyvät haun avulla. Tuleville ja menneille olympiakisoille on omistettu omat sivunsa. Kartalta pääsee kansallisten olympiakomiteoiden tietoihin.
Webbplatsens språk: 
https://olympics.com

Visa mera
Suomen Olympiakomitean julkaisema materiaali tarjoaa vanhemmille tietoa siitä, miten tukea nuorta opiskelun ja urheilun yhdistämisessä.
Webbplatsens språk: 
https://olympiakomitea.kuvat.fi/i/F8dQ3zutjrs4Nk27eDAnKHpBY6WxhXTR

Visa mera
KIHU on huippu-urheiluvalmennuksen monitieteinen tutkimus-, kehitys- ja palveluorganisaatio, joka toiminnallaan luo edellytyksiä suomalaiselle huippu-urheilulle. Kotisivuilla esitellään urheilulajien tutkimusalueet ja -menetelmät, laitoksen tutkijat sekä tutkimuslaitoksen julkaisutuotantoa.
Webbplatsens språk: 
https://www.kihu.fi/

Visa mera
Yle Areena audiossa kuunneltavissa olevassa sarjassa Kiveen hakatut Arto Teronen ja Jouko Vuolle pohtivat suomalaisten urheilijoiden ja urheiluvaikuttajien hautakivien äärellä heidän elämäänsä ja uraansa. Millaisia ajatuksia syntyykään hautakirjoituksia katsellessa?
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/1-1582377

Visa mera
Koululiikuntaliitto järjestää liikuntaa oppituntien ulkopuolella koululaisille sekä OAJ:n jäsenille. Sivustossa on tietoa liikuntaharrastuksesta, liitosta sekä sen jäsenliitoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kll.fi/

Visa mera
Pro gradu -tutkielmassa valaistaan hiihtokasvatusta 1920-1950 -luvuilla Suomessa ja Suomen koululaitoksessa. Siinä kuvataan hiihtoloman, hiihtokilpailujen ja hiihtomerkkien merkitystä lasten liikuntakasvatuksen välineinä.
Webbplatsens språk: 
https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/10024/82936/gradu05386.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Visa mera
UKK-instituutti on julkaissut liikkumisen suosituksen synnytyksen jälkeiseen vuoteen suomen ja ruotsin lisäksi englannin-, arabian-, kurdin-, persian-, somalin- ja venäjänkielisenä.
https://ukkinstituutti.fi/aineistot/liikkumisen-suositus-synnytyksen-jalkeen-useilla-kielilla/

Visa mera
Liikkuva aikuinen -sivusto on luotu avuksi liikkuvan työelämän suunnitteluun ja toteutukseen. Tarkoitus on muistuttaa arkiliikunnan tärkeydestä ja tuoda liikuntaneuvonta kaikkien ulottuville.
Webbplatsens språk: 
https://liikkuvaaikuinen.fi/

Visa mera
Liikkuva opiskelu -ohjelman tavoitteena on lisätä liikkumista ja opiskelukykyä toisella asteella ja korkeakouluissa. Sivuilla on liikuntavinkkejä, esimerkkitarinoita ja julkaisuja.
Webbplatsens språk: 
https://www.liikkuvaopiskelu.fi/fi

Visa mera
Liikunta & Tiede -lehti sisältää liikuntatieteiden tuloksia, liikuntakulttuuria ja -politiikkaa käsitteleviä artikkeleita. Tutkimusartikkelit vuodesta 2002 lähtien löytyvät kokoteksteinä arkistosta. Kuluvan vuoden numeroista on nähtävissä sisällysluettelot.
Webbplatsens språk: 
https://www.lts.fi/liikunta-tiede/liikunta-tiede-lehti.html

Visa mera
Tietoa oppiaineista, tutkimustoiminnasta, opiskelusta ja opiskelijavalinnoista sekä valintaopas, laitokset ja yksiköt.
Webbplatsens språk: 
https://www.jyu.fi/sport

Visa mera
Palvelu kokoaa yhteen liikunnan ja urheilun hankkeet. Hankerekisteristä löytyy tietoa käynnissä olevista ja toteutetuista liikunnan kehittämishankkeista. Lisäksi rekisterissä on tietoa erilaisista liikunnan hyvistä käytännöistä. Sivuston kautta on mahdollista löytää ja luoda yhteistyöverkostoja kehittämistyön tueksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.liikuntahankkeet.fi/

Visa mera
Liikuntatieteellisen Seuran kotisivuilta löytyy tietoa seuran järjestämästä koulutuksesta, kansainvälisestä toiminnasta, erilaisista projekteista, seuran julkaisusarjoista sekä LTS-verkkolehti.
Webbplatsens språk: 
https://www.lts.fi/

Visa mera
LIPAS (riksomfattande datasystem om idrottsplatser) är ett riksomfattande ADB-baserat datasystem, som innehåller information om idrottsplatser i Finland och information om byggnadsprojekt inom idrottsbranschen.
Webbplatsens språk: 
http://www.liikuntapaikat.fi/lipas

Visa mera
Suomalaisesta liikuntapaikkatietopankista löytyvät esittelyt sekä tarkempia tietoja liikuntapaikoista, Suomen ulkoilureiteistä ja virkistysalueista sekä liikuntataloudesta. Palveluissa on erikseen kaikille avoin osuus ja ammattilaisille rekisteröitymistä vaativa osuus.
Webbplatsens språk: 
https://www.sport.jyu.fi

Visa mera
Tänne on koottu tiedot 17-29-vuotiaille nuorille tarkoitetuista maksuttomista liikuntatunneista Helsingissä. Tarjolla on yli 30 lajia. Tunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.
Webbplatsens språk: 
https://nytliikunta.fi/

Visa mera
Sivuilla on tietoa miesten kunnon huollosta. Sieltä löytyy Aikuisen miehen huoltokirja, treenivinkkejä, terveyshyötyjen avaamista, luomuliikuntaa sekä tietoa hyvästä syömisestä ja levosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.olipakerranmies.fi/

Visa mera
Urheilumuseon Olympiavisassa voi testata olympiatietojaan.
Webbplatsens språk: 
https://tarinasoitin.fi/olympiavisa

Visa mera
Kansainvälisen Olympiakomitean sivulta löytyvät olympiakisojen urheilijat ja mitalistit.
Webbplatsens språk: 
https://olympics.com/en/athletes/

Visa mera

Sidor