Pohjois-Pohjanmaan museon näyttelyesittely. Sivuilla artikkeleita 1950-luvusta, erityisesti kulttuurihistoriasta, populaarikulttuurista ja nuorisokulttuurista. Mukana runsaasti kuvamateriaalia. Sivusto on osa Opetushallituksen Suomi tietoyhteiskunnaksi -projektia.
Webbplatsens språk: 
http://oulu.ouka.fi/ppm/1950/index.html

Visa mera
Markalla merkkareita kertoo lapsuudesta 1970-luvulla. Mukana on tietoa, tarinoita, tehtäviä ja valokuvia. Tarinoiden taustalla on verkkokysely, jossa vastaajat kertoivat lapsuudestaan 1970-luvulla. Keski-Uudenmaan museoiden yhteistyönä syntynyt opetuspaketti on suunnattu erityisesti varhaiskasvatuksen ja alaluokkien käyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://www.markallamerkkareita.fi/

Visa mera
Väitöskirjassa on selvitetty siirtoväen ja rintamamiesten asutus- ja asuntokysymyksen järjestämistä kaupungeissa sekä sen vaikutusta asuntopolitiikkaan ja kaupunkirakentamiseen.
Webbplatsens språk: 
https://trepo.tuni.fi/handle/10024/66745

Visa mera
Helsingin olympialaisista kertova sivusto kuvaa valmistautumista kisoihin, järjestelyjä, kisamuistoja ja Suomea vuonna 1952. Mukana on ääninäytteitä radio-ohjelmista, aikalaisten muistelmia ja tehtäviä koululaisille.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/10/17/helsingin-olympialaiset-1952

Visa mera
Elonet-tietokannassa on julkaistu 700 Finlandia-katsausta vuodesta 1943 vuoteen 1964. Ne muodostavat sarjan ajankuvia Suomesta jatkosodan ja jälleenrakentamisen kaudesta teollistuneeksi hyvinvointivaltioksi.
Webbplatsens språk: 
https://elonet.finna.fi/Search/Results?sort=relevance&bool0%5B%5D=AND&lookfor0%5B%5D=Finlandia-katsa...

Visa mera
Anna Kortelaisen kirjoittaman raportin ensimmäiset johtajanaiset tekivät työtään Ruotsin vallan aikana, viimeiset ovat 1950-luvulla kuolleet Hella Wuolijoki ja Mia Backman. Raportti julkaistaan pdf-muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.eva.fi/blog/2007/05/09/varhaiset-johtotahdet-suomen-ensimmaisia-johtajanaisia/

Visa mera
Tutkimuksessa Saksalaisten ja neuvostosotilaiden lapset Suomessa, Norjassa, Tanskassa, Itävallassa, Puolassa ja Itä-Karjalassa : ulkomaalasten sotilaiden lapset Suomessa 1940–1948, osa II analysoidaan neuvostosotavankien ja suomalaisten naisten lasten sekä saksalaisten sotilaiden ja neuvostosotavankien lasten kohtaloita. Lisäksi tutkitaan Saksaan lähteneiden suomalaisten naisten kokemuksia, saksalaisten sotilaiden lapsia Norjassa, Tanskassa, Itävallassa ja Puolassa sekä suomalaissotilaiden lapsia Itä-Karjalassa ja neuvosto-Karjalassa. Teoksessa on kaksi osaa ja se on julkaistu sekä suomeksi että englanniksi. Englannin kielinen nimi on The Children of Foreign Soldiersin Finland, Norway, Denmark, Austria, Poland and Occupied Soviet Karelia Children of Foreign Soldiers in Finland 1940–1948. Volume II,
Webbplatsens språk: 
https://kansallisarkisto.fi/-/ulkomaalaisten-sotilaiden-lapset-suomessa-1940-1948.-osa-ii

Visa mera
Tutkimuksessa tarkastellaan ulkomaalaisten sotilaiden sijoittumista Suomessa, heidän suhteitaan paikallisiin naisiin sekä lasten syntyvyyttä. Lisäksi analysoidaan lasten asemaa sodan aikana ja sen jälkeen sekä suhtautumista suomalaisten naisten seurusteluun ulkomaalaisten sotilaiden kanssa. Teoksessa on kaksi osaa ja se on julkaistu sekä suomeksi että englanniksi. Englannin kielinen nimi on The Children of German Soldiers : Children of Foreign Soldiers in Finland 1940–1948.
Webbplatsens språk: 
https://kansallisarkisto.fi/-/saksalaisten-sotilaiden-lapset.-ulkomaalaisten-sotilaiden-lapset-suome...

Visa mera
Urho Kekkosen arkiston laajuus on noin 350 hyllymetriä: asiakirjoja, valokuvakokoelma, elokuvia ja ääninauhoja. Arkisto säilyttää Urho Kekkosen asiakirjojen lisäksi noin 70 Kekkosen lähipiirin, työtovereiden, ystävien ja aikalaisten poliitikkojen yksityisarkistoa. Sivulta löytyvät arkiston palvelut ja yhteystiedot, aineistojen kuvaus sekä ajankohtaisasioita.
Webbplatsens språk: 
http://www.ukk-arkisto.fi/

Visa mera