Telekommunikation. Dataskydd

Fler länkar från menyn Ämnen
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Kuntaliiton ja Valtiovarainministeriön opastusvideo ohjaa käyttäjää arjen tietosuojassa ja henkilötietojen luovutuksessa sekä niiden käytössä eri organisaatioissa.
Webbplatsens språk: 
https://vimeo.com/222342825

Visa mera
Traficomin bittimittarilla voi testata nettiyhteyden nopeuden.
Webbplatsens språk: 
https://www.bittimittari.fi/

Visa mera
CERT Coordination Center on internetin tietoturvaan keskittyvä Yhdysvaltojen julkishallinnon rahoittama tutkimus- ja raportointikeskus.
Webbplatsens språk: 
https://www.sei.cmu.edu/about/divisions/cert/index.cfm

Visa mera
Kommunikationsverkets anvisningar och rekommendationer för aktöer inom elektronisk kommunikation. I avsnittet Cybersäkerhet publiceras varningar, Informationssäkerhet nu!-artiklar och sårbarheter från Cybersäkerhetscentret vid Kommunikationsverket.
Webbplatsens språk: 
https://www.viestintavirasto.fi/sv/cybersakerhet.html

Visa mera
Mille tahoille on turvallista antaa omia tietoja? Miksi poliittinen propaganda leviää? Miten arvioida asiantuntijan asiantuntemusta? Mitä tarkoittaa olla digitaalisesti lukutaitoinen? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan Faktabaarin julkaisemassa oppaassa, joka on julkaistu myös englanniksi.
Webbplatsens språk: 
https://faktabaari.fi/dil/

Visa mera
En nätutbildning för dig som vill bli tryggare med att använda digitala tjänster i din vardag, Kursen innehåller information om säkerhet och integritet, digital kommunikation och om att söka jobb på nätet.
Webbplatsens språk: 
https://www.digitalajag.se

Visa mera
Digi- ja viestintäviraston sivuille on koottu digiturvaan liittyviä koulutuksia organisaation johdolle, asiantuntijoille ja henkilöstölle. Tarjolla on myös peli, jonka avulla voi opetella työelämässä tarvittavia digiturvataitoja. Materiaalit ovat kaikille avoimia.
Webbplatsens språk: 
https://dvv.fi/digiturvallinen-elama

Visa mera
Tietopankkiin on koottu ohjeita, jotka auttavat tunnistamaan digihuijauksia ja suojautumaan niiltä. Ohjeita löytyy kotiin, työpaikalle ja vapaa-aikaan eri muodoissa: oppaina, vinkkilistoina ja animaatioina. Tarjolla on mm. oppaat digitaalisten pelien turvallisuudesta sekä yritysten ja organisaatioiden digiturvallisuudesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.jamk.fi/fi/projekti/cyberdi/tietopankki

Visa mera
Blogissa käsitellään kyberturvallisuutta ja verkon turvallisuusuhkia.
Webbplatsens språk: 
https://blog.f-secure.com/

Visa mera
Huijarit kuriin -kampanja tarjoaa kuluttajille tietoa huijauksista ja vinkkejä huijaukselta välttymiseen sekä opastaa ottamaan yhteyttä viranomaisiin huijauksen tapahtuessa.
Webbplatsens språk: 
https://www.kuluttajaliitto.fi/hankkeet/huijarit-kuriin/

Visa mera
Opas neuvoo, mistä asioista on huolehdittava, jotta tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen käyttö ja internetissä toimiminen on turvallista. Kybermaailman riskejä ja mahdollisuuksia havainnollistaan useiden esimerkkien avulla.
Webbplatsens språk: 
https://turvallisuuskomitea.fi/?s=kodin+kyberopas

Visa mera
Kommunikationsministeriets webbplats innehåller information om ministeriets organisation, verksamhet och uppgifter. Ministeriets förvaltningsområden trafik respektive kommunikation presenteras. Där ingår bl.a. uppgifter om trafikpolitik och transportformer samt information om kommunikationsmarknaden med fakta om företag, teleområden, masskommunikation, tv- och radioverksamhet och presstöd samt posten. Aktuell information, pressmeddelanden, länkar till EU-organ och kontaktuppgifter ingår.
Webbplatsens språk: 
http://www.lvm.fi/sv/framsida

Visa mera
Oppaassa kerrotaan, mitä tekemistä kyberturvallisuudella ja tietoturvalla on arkemme kanssa, mitä on informaatiovaikuttaminen ja millainen on hyvä salasana. Opas sisältää sanaston sekä 11 kyberkäskyä, joiden avulla voi parantaa kyberturvallisuutta.
Webbplatsens språk: 
https://issuu.com/jyuit/docs/mpk-jy-kyberopas_22032017

Visa mera
Kyberturvallisuuskeskus kehittää ja valvoo viestintäverkkojen ja -palveluiden toimintavarmuutta ja turvallisuutta. Sivustolla on tietoturvaohjeita sekä tietoa varoituksista ja haavoittuvuuksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi

Visa mera
Turun yliopiston julkaisema kirja on tarkoitettu tavallisille ihmisille, jotka osaavat käyttää tietokoneita, mutta tarvitsevat apua kyberturvan kanssa. Kirjan lukemalla saa käsityksen kyberturvan pelisäännöistä pienyrityksille, ja kirjan loppuosassa olevasta hakemistosta löytyy kaikille sopivat vinkit tärkeimpiin kyberturvan aiheisiin.
Webbplatsens språk: 
https://kyberturvakirja.github.io/

Visa mera
Suomen kansallisen laajakaistatoimiston sivusto tarjoaa tietoa laajakaistasta ja laajakaistan rakentamisen rahoitusmahdollisuuksista. Sivuilla on tietoa myös laajakaistan tarjonnasta ja digitalisaation etenemisestä Suomessa.
Webbplatsens språk: 
https://www.maaseutu.fi/laajakaistainfo

Visa mera
Sanaston tavoitteena on helpottaa ja yhtenäistää laajakaistaa koskevaa viestintää. Sanastoon on koottu keskeiset tiedotusvälineissä ja laitteiden käyttöoppaissa esiintyvät käsitteet. Käsitteille on annettu suomenkieliset termisuositukset ja niille ruotsin- ja englanninkieliset vastineet.
http://www.tsk.fi/tiedostot/pdf/Laajakaistasanasto.pdf

Visa mera
Sivuilla esitellään Liikenne- ja viestintäministeriön organisaatio, tavoitteet, toimintatavat ja historia. Sivusto sisältää tietoa liikenne- ja viestintäpolitiikasta, liikennemuodoista, televiestinnästä ja postitoiminnasta. Lisäksi sivuilta löytyvät tiedot ministeriön julkaisuista ja tutkimuksesta, henkilöhakemisto ja erilaisia tiedotteita.
Webbplatsens språk: 
https://www.lvm.fi/

Visa mera
Rupriikki on median historiasta kertova museo. Sen sivuilla esitellään Rupriikki-museo ja sen lisäksi eri medioiden kuten lehdistön, radion, tietokoneen ja teleliikenteen historiaa tamperelaisesta näkökulmasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.vapriikki.fi/rupriikki/

Visa mera
FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan sivuilla on vinkkejä, jotka helpottavat tunnistamaan nettihuijauksen. Sivuilla on myös Huijausten selvittäminen ja ratkaisukäytännöt FINEssä -opas, jossa on hyödyllistä tietoa niille, jotka ovat mahdollisesti joutuneet huijauksen uhriksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.fine.fi/oppaat/julkaisu/miten-tunnistat-ja-valtat-huijauksen.html

Visa mera
Mobiimittari on Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen palvelu, jonka avulla voi mitata mobiililaajakaistan todellisen tiedonsiirtonopeuden. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi. Palvelun käyttö edellyttää rekisteröitymistä.
http://www.mobiilimittari.fi/

Visa mera
Monitorista löytyvät tiedot television ja radion alueellisesta saatavuudesta, postipalveluista, laajakaistahankkeista sekä puhelin- ja laajakaistaliittymien tarjonnasta.Palvelussa ilmoitetaan häiriötilanteista.
Webbplatsens språk: 
https://eservices.traficom.fi/monitori/panel

Visa mera
Sinä päätät on 9-17-vuotiaille suunnattu oppimateriaali, joka käsittelee yksityisyyttä ja tietoturvaa netissä. Se sisältää kustakin teemasta lyhyen ajatuksia herättävän videon, kysymyksiä keskustelun pohjaksi ja tehtäviä.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/sina-paatat

Visa mera

Sidor