Djur

Fler länkar från menyn Ämnen
Lajitietokeskuksessa voi selata luontohavaintoja. Palvelussa on myös Vihko-niminen sovellus, johon voivat kirjautuneet viedä omia havaintojaan.
Webbplatsens språk: 
https://laji.fi/observation/map?reset=true

Visa mera
Laji.fi kokoaa Suomen eliölajeja koskevaa tietoa yhteen paikkaan. Palvelusta muodostuu työkalu tutkijoille, päättäjille, luontoharrastajille ja kouluille. Palveluun koottu data on avointa ja kaikkien käytettävissä.
Webbplatsens språk: 
https://laji.fi/

Visa mera
Luontoharrastajien yhteisö, jossa voi kirjata luontohavaintoja ja saada apua niiden tunnistamiseen. Havainnot tallentuvat myös Suomen Lajitietokeskukseen ja ovat tutkijoiden, viranomaisten ja harrastajien saatavilla Laji.fi-sivuston kautta.
Webbplatsens språk: 
https://inaturalist.laji.fi/

Visa mera
Mitä eläinten jätökset kertovat ja voiko niistä olla jotain hyötyä? Turun museokeskuksen vinkkimateriaali innostaa lähtemään tutkimusretkelle luontoon ja pohtimaan kakan merkitystä esimerkiksi lannoitteena. Mukana on tehtäviä sekä kirjallisuus- ja linkkivinkkejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.turku.fi/sites/default/files/atoms/files/vinkkimateriaali_kappas_kakkaa_v3_fi_saavutetta...

Visa mera
Suomen eläinsuojelu neuvoo, miten tulee toimia, kun tapaa haavoittuneen eläimen luonnossa.
Webbplatsens språk: 
https://sey.fi/elain-hadassa/luonnonelain-hadassa/

Visa mera
Luonnontieteellisen keskusmuseon Ilmoita luontohavaintosi -sivulta löytyvät ohjeet ja lomakkeita lintujen, lepakkojen, perhosten ja kasvien havainnoijille, vahingoittuneiden, kuolleiden tai sairaiden eläinten sekä meteoriittien löytäjille. Sieltä pääsee myös selamaan havaintoja sekä tutkimaan lajeja.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/luomus/havainnot-ja-seurannat/ilmoita-luontohavaintosi

Visa mera