Polisen. Tullen. Gränsbevakningsväsen

Fler länkar från menyn Ämnen
FBI:n omaa tuotantoa oleva tiivis esitys laitoksen historiasta vuodesta 1907 tähän päivään esittelee mm. tunnettuja rikollisia ja rikostapauksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.fbi.gov/about-us/history

Visa mera
Poliisimuseon näyttely esittelee suomalaisten poliisiviranomaisten virkapukuja 1800-luvulta alkaen. Esillä on kuvia mm. haalareista, ajopuvuista, päähineistä, jalkineista ja takeista. Sivuilla on myös kuvasarja liikkuvan poliisin alokaskursseilta 1950-60 lukujen vaihteesta. Kuvien avulla opetettiin, miten virkapukua tulee kantaa ja miten siihen pukeutuneena pitää käyttäytyä. Näyttelyssä voi tutustua myös säädöksiin, joissa on määritelty minkälainen virkapuvun tulee olla.
Webbplatsens språk: 
https://www.virkapukuhistoria.fi/

Visa mera
Verkkonäyttely poliisin ammatin ja työnkuvan kehittymisestä sadan vuoden ajalta. Kolmella kielellä julkaistu, yli sata valokuvaa sisältävä näyttely kertoo poliisitoiminnan muutoksista itsenäisyyden alun levottomista vuosista nykyiseen nettipoliisien ja kyberrikollisuuden aikaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.poliisi100.fi/

Visa mera
Tullin historiaa on näkyvissä Tullimuseossa Suomenlinnassa. Yhteystietojen ja aukioloaikojen lisäksi sivulla on Suomen Tullin historiaa tullitoiminnan alusta EU-aikaan saakka.
Webbplatsens språk: 
https://tulli.fi/web/tullimuseo

Visa mera
Miten poliisi on suhtautunut homoseksuaalien kohtaamiin rikoksiin eri aikoina? Mihin tarvitaan sateenkaaripoliisien yhdistystä? Poliisimuseon verkkonäyttely vastaa muun muassa näihin kysymyksiin. Näyttelyssä kerrotaan homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin historiasta, lakimuutoksista sekä rikoksista, joita seksuaalivähemmistöihin kohdistuu. Lisäksi käsitellään poliisin koulutuksessa tapahtuneita muutoksia sekä poliisin ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasavertaisuutta edistävien järjestöjen välistä yhteistyötä.
Webbplatsens språk: 
https://rikosjarakkaus.poliisimuseo.fi/

Visa mera