Målarkonst. Teckningskonst

Fler länkar från menyn Ämnen
Antti Hintsan viisiosainen nettiopas sarjakuvan tekemisen perusteista. Opas on suunnattu etupäässä lapsille ja nuorille.
Webbplatsens språk: 
https://sarjakuvablogit.com/sarjakuvan-abc2/

Visa mera
In memoriam sui et suorum posuit on väitöskirja, joka käsittelee lahjoittajien Suomen kirkkoihin asettamia muistokuvia, niiden sisältöä, muotoa ja merkitystä.
Webbplatsens språk: 
http://bibbild.abo.fi/ediss/2005/TuhkanenTuija.pdf

Visa mera
Tutkimus, jossa esitellään 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun suomalaisten kirkkojen alttaritauluja, niiden tekijöitä ja heidän esikuviaan sekä arvioidaan teosten synnyttämiä keskusteluja.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-6166-4

Visa mera
Taidekoulussa tutustutaan kuvallisiin sommittelukeinoihin, kuten muotoon, viivaan sekä valoon ja varjoon. Tehtävien avulla voi tutkia myös värejä, liikettä ja perspektiiviä. Sivustolta löytyy myös taidesanasto sekä tarinoita taiteesta.
Webbplatsens språk: 
https://serlachius.fi/suunnittele-vierailusi/koululaisohjelmat/taidekoulu/

Visa mera
Tehdään taidejuttuja sisältää opastusta lasten taidekasvatustoimintaan ja käytännön neuvoja maalauspajoihin, askartelu- ja käsityöprojekteihin. Oppaassa on myös leikkejä ja työstettäviä esityksiä.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/static/kulke/Tehdaan_taidejuttuja_Annantalo_nettipdf_pieni.pdf

Visa mera
Virtuaalisessa yhteisötaidenäyttelyssä on esillä maalauksia ja piirroksia, jotka kuvaavat osallistujien tuntoja koronakaranteenista. Teoksia on niin opiskelijoilta, ammattilaisilta kuin harrastajiltakin.
Webbplatsens språk: 
https://kulttuuritoimitus.fi/artikkelit/kasvoja-karanteenista/

Visa mera
Kirjassa tarkastellaan työväen taidetta ja kulttuuritoimintaa Suomessa 1800-luvulta alkaen. Artikkelikokoelmassa käsitellään muun muassa musiikkia, teatteria, kirjallisuutta ja kuvataidetta. Kulttuuritoiminnan merkitystä työväestölle pohditaan mm. huvin, yhteiskunnallisen keskustelun ja poliittisen liikehdinnän näkökulmista.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/319634

Visa mera
Patrik Nybergin tutkimus käsittelee Helene Schjerfbeckin omakuvia ja haastaa aiemmat, taiteilijan henkilöhistoriaan nojanneet omakuvien tulkinnat. Kirjassa tarkastellaan Schjerfbeckin omakuvia kuvan ja katsojan välisen vuorovaikutuksen näkökulmasta.
Webbplatsens språk: 
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/305552/maalatut.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Visa mera
Frame tiedottaa apurahoistaan, antaa ohjeita apurahan hakijalle ja saajalle sekä listaa tilastoja myöntämistään apurahoista.
Webbplatsens språk: 
https://frame-finland.fi/apurahat/

Visa mera
Suomen taiteilijaseuran sivulta löytyy kuvataiteen osto-opas, jonka voi vaikka tulostaa mukaan muistilistaksi galleriakäynnille.
Webbplatsens språk: 
https://www.artists.fi/fi/loyda-tekijat-ja-teokset/kuvataiteen-osto-opas

Visa mera
Visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys Kuvaston sivuilla esitellään yhdistys. Taiteilijoista on luettelo; käyttöehdoista, hinnastosta, tekijänoikeudesta, oikeudesta valokuvaan, lupa- ja käyttölupahakemuksista, sopimuksista, apurahoista, näyttelytoiminnasta ja ajankohtaisista tapahtumista on myös tietoa.
Webbplatsens språk: 
https://kuvasto.fi/

Visa mera
Postimuseon verkkonäyttelyssä on muotokuvat ja henkilöesittely postin pääjohtajista vuodesta 1811 alkaen. Johtaijen kuvauksen rinnalle on koottu tietolaatikot postihistoriasta ja Suomen historian tapahtumista kunkin pääjohtajan aikakaudella.
Webbplatsens språk: 
https://www.postimuseo.fi/postin-paajohtajat/

Visa mera
Jyväskylän taidemuseon näyttelyyn liittyvä verkkojulkaisu esittelee kymmenen Akseli Gallen-Kallelan ja Pekka Halosen maalausta sekä nykytaitelijoiden maisema- ja ympäristöteemaa käsitteleviä teoksia. Sivusto on tuotettu oppimateriaaliksi peruskouluun, mutta sopii kaikille maisemasta ja ympäristöstä kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://tunnemaisema.fi/

Visa mera
Suomen kalligrafiayhdistyksen kotisivulla on tietoa yhdistyksestä ja sen toiminnasta, kalligrafianäyttelyistä, kalligrafian kursseista, tarvikkeiden ostopaikoista Suomessa ja ulkomailla, kalligrafiakirjallisuuden ja tarvikkeiden osto- ja myyntitori sekä vinkkipalsta ja Kysy kalligrafiasta - palvelu.
Webbplatsens språk: 
https://kalligrafia.org/

Visa mera
Verkkonäyttely esittelee erilaisia näkymiä maisemaan. Esillä on Jyväskylän taidemuseon, Keski-Suomen museon ja Suomen käsityön museon luonto- ja maisema-aiheisia taideteoksia, luonnoksia ja piirroksia. Näyttelyn teemoja ovat luontomaisema, veden äärellä, käsitteellinen maisema ja rakennettu kulttuuriympäristö.
Webbplatsens språk: 
https://jyvaskylantaidemuseo.finna.fi/maisema_ymparisto_luonnos/

Visa mera
Järvenpään taidemuseon keskeisin kokoelma koostuu Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin teoksista. Mukana on maisemia, arjen kuvauksia ja muotokuvia.
Webbplatsens språk: 
https://jarvenpaantaidemuseo.finna.fi/

Visa mera