Flyktingar. Flyttningsrörelse

Fler länkar från menyn Ämnen
Ulkomaalaisen opintotuki kertoo, kuka voi saada ja miten sitä haetaan.
Webbplatsens språk: 
http://www.kela.fi/opintotuki-kuka-voi-saada

Visa mera
Sivuilla on ruotsinsuomalaisten keskusliiton tavotteiden ja toiminnan esittely. Linkkejä muihin siirtolais- ja ulkosuomalaisjärjestöihin sekä viranomaisiin.
Webbplatsens språk: 
http://www.rskl.se

Visa mera
Maahanmuuttoviraston opastus maahan saapuneille kiintiöpakolaisille. Se sisältää perustietoa Suomesta, suomen kielestä, yhteiskunnasta ja arkielämästä, opiskelusta, työskentelysta ja terveydenhuollosta. Käytännön ohjeita annetaan pakolaisen asemasta, oikeuksista ja velvollisuuksista.
http://movingtofinland.fi/fi

Visa mera
Kirja avaa turvapaikkaa hakevan perheen ja lasten vastaanottoa ja arkea Suomessa ja antaa vinkkejä, miten kohdata ja tukea heitä. Kirja on suunnattu vastaanottokeskuksissa, järjestöissä, sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä ensi- ja turvakodeissa toimiville ammattilaisille ja vapaaehtoisille.
Webbplatsens språk: 
https://issuu.com/ensi-jaturvakotienliitto/docs/turvapaikanhakijaperhe._kohtaamisen

Visa mera
Senioripaluumuuttajan opas neuvoo mm. sosiaaliturvaa, verotusta ja eläkkeitä koskevissa kysymyksissä. Oppaassa on otettu huomioon myös suurimmilta ulkosuomalaisalueilta muuttavien eläkeläisten erityiskysymykset. Siihen on koottu myös viranomaisten ym. tahojen yhteystietoja.
Webbplatsens språk: 
https://suomi-seura.fi/wp-content/uploads/2018/02/Senioripaluumuuttajan-opas-2018.pdf

Visa mera
Sisältää tietoa Euroopan unionin kansalaisen oikeuksista, liikkumisesta ja oleskelusta Eu:n alueella, poliittisesta vaikuttamisesta, vetoomuksista ja kanteluista, kansalaisaloitteista sekä kansalaisaktiivisuudesta EU:ssa.
Webbplatsens språk: 
https://europa.eu/european-union/about-eu/eu-citizenship_fi

Visa mera
Kotoutumisentukena.fi on palvelu kotoutumisen parissa toimiville. Sieltä voi hakea ja sinne voi ilmoittaa maahan muuttaneille tarkoitettua, matalan kynnyksen kotoutumista tukevaa toimintaa sekä työntekijöille ja vapaaehtoisille suunnattuja tapahtumia ja koulutuksia.
Webbplatsens språk: 
https://kotoutumisentukena.fi/

Visa mera
Kirja sisältää Suomeen tulleiden maahanmuuttajanuorten tarinoita. Kirjassa kuvataan heidän suhdettaan Suomeen ja suomalaisuuteen. Nuoret kertovat kotimaastaan lähtemisestä, uuteen maahan sopeutumisesta, ystävyydestä, ruuasta, rakkaudesta, rasismista ja toivosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.humak.fi/wp-content/uploads/2019/11/Humanistinen-ammattikorkeakoulu_selkokirja_Odotan-au...

Visa mera
Bibliografia sisältää muuttoliikkeisiin, kotoutumiseen, etnisiin suhteisiin ja vastaaviin aiheisiin liittyvää tutkimusta 1800-luvulta tähän päivään. Johdantokappaleessa tarkastellaan muuttoliiketutkimuksen kehitystä Suomessa 1970-luvulta lähtien ja pohditaan mahdollisia tulevaisuuden tutkimusteemoja.
Webbplatsens språk: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/wp-content/uploads/2019/12/si-j-27-www.pdf

Visa mera
Pertti Kavénin kirja pohjautuu hänen lastensiirtoja koskevaan väitöskirjaansa "Humanitaarisuuden varjossa : poliittiset tekijät lastensiirroissa Ruotsiin sotiemme aikana ja niiden jälkeen"
Webbplatsens språk: 
http://www.sotalapset.fi/assets/kaven_toiveet-ja-todellisuus.pdf

Visa mera
Suomen sotien lastensiirroista kertova näyttelyyn on koottu sotalasten omia kokemuksia, auttajatahojen mietteitä sekä vanhempien ja sijaisvanhempien tunteita. E-kirjastosta löytyy aihetta käsittelevää kirjallisuutta.
Webbplatsens språk: 
http://www.sotalapset.fi/index.html

Visa mera
Maahanmuuttoviraston palvelu, jonka kautta voi hakea oleskelulupaa, EU-rekisteröintiä tai kansalaisuutta Suomesta.
Webbplatsens språk: 
https://enterfinland.fi/eServices

Visa mera
Ylen artikkelisarjassa ja radio-ohjelmassa kerrotaan Neuvosto-Karjalan rakentamisen alkuvuosikymmenistä, Petroskoin musiikkielämästä ja suomalaissoittajien kohtaloista Stalinin vainoissa 1930-luvun puolivälin jälkeen.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/12/27/musiikki-kukoisti-ihanneyhteiskunnassa-vain-hetken-suomalai...

Visa mera
Opas esittelee kotoutujien kielitaitoa hyödyntäviä malleja ja tarjoaa näkökulmia kotoutumista tukevaan vuorovaikutukseen. Julkaisu on suunnattu kuntien peruspalveluiden ammattilaiille ja kaikille kotoutumisen tukemisesta kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://finland.iom.int/sites/finland/files/documents/Oma_kieli_kotoutumisen_tukena_IOM_WEB.pdf

Visa mera
Sisäministeriön tietopaketti maahanmuutosta ja maahanmuuttopolitiikasta.Tietoa löytyy hallinnon ja politiikan lisäksi kotoutumisesta, turvapaikanhakijoista sekä turvanpaikanhakuprosessista, Suomen kansalaisuudesta, työvoiman maahanmuutosta, paluumuutosta sekä laittoman maahanmuuton torjunnasta.
Webbplatsens språk: 
https://intermin.fi/maahanmuutto

Visa mera
Maahanmuuttoviraston tilastosivulle on koottu tilastoja oleskelulupien määrästä, turvapaikanhakijoiden, vastaanotettujen ja karkotettujen määrästä. Tilastoja on myös kansalaisuushakemuksista sekä eri kansalaisuuksista Suomessa.
Webbplatsens språk: 
https://migri.fi/tilastot

Visa mera
Täällä voi tutustua Inkerinmaan ja sen asukkaiden historiaan ja elämäntarinoihin sekä inkeriläiseen kansanperinteeseen ja kulttuuriin. Tietopaketti sisältää myös inkerinsuomalaisten videohaastatteluja, kirjavinkkejä, arkisto- ja museolähteitä sekä tehtäviä yläkouluun ja lukioon.
Webbplatsens språk: 
https://inkerilaiset.finlit.fi/

Visa mera
Siirtolaisuusinstituutin arkiston aineistot Finnassa käsittävät kirjeitä ja valokuvia, jotka liittyvät suomalaisten maastamuuttoon ja ulkosuomalaisuuteen 1800- ja 1900-luvuilla. Aineistoja on esimerkiksi Australiasta, Brasiliasta, Kanadasta ja Yhdysvalloista.
Webbplatsens språk: 
https://finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=~building%3A%220%2Fsiirtolaisuusinstituutti%2F%22

Visa mera
Tilastokeskuksen teemasivustolla on keskeisimpiä tietoja maahanmuuttajataustaisesta väestöstä ja viime vuosien kansanvälisestä muuttoliikkeestä. Tiedot koskevat Suomessa vakituisesti asuvia maahanmuuttajia. Maahanmuuttajataustaisten kotoutumista kuvataan esimerkiksi työmarkkinatilastojen ja koulutustilastojen avulla.
Webbplatsens språk: 
https://tilastokeskus.fi/tup/maahanmuutto/index.html

Visa mera
Siirtolaisuusinstituutin sivuilla esitellään instituutin toimintaa. Sivuilta löytyy pääsy instituutin kirjastoon, arkistoon ja siirtolaisrekisteriin. Niiltä löytyy hyödyllisiä linkkejä maahanmuuttajille ja Siirtolaisinstituutin tutkimuksia, julkaisuja ja tilastoja.
Webbplatsens språk: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/

Visa mera
Oppikirjassa kerrotaan suomalaisen yhteiskunnan toiminnasta ja rakentumisesta, arvoista, laeista ja demokraattisista periaatteista, oikeuksista ja velvollisuuksista yksilön kannalta sekä arkielämän käytännöistä. Eri kielillä julkaistu oppikirja on tarkoitettu vasta Suomeen muuttaneiden aikuisten opetukseen.
https://yhteiskuntaorientaatio.fi/

Visa mera
Kulkuri on tarkoitettu väliaikaisesti ulkomailla asuville perheille, joilla on kouluikäisiä lapsia. Sivuilta löytyy tietoa koulun tavoitteista, työtavoista, hinnoista, oppikirjoista sekä yhdysopettajat ja koulun yhteystiedot.
Webbplatsens språk: 
https://www.kulkurikoulu.fi/

Visa mera
Artikkelikokoelmassa tarkastellaan muuttoliikkeiden historiaa ja vähemmistöjen liikkuvuuteen liittyviä kokemuksia 1800-luvun lopulta nykypäivään.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7399-10-1

Visa mera
SVK:n tavoitteena on edistää venäjänkielisten maahanmuuttajien hyvinvointia ja kotouttamista. Järjestö tarjoaa tietoa koulutukseen, työelämään ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa. Sivuilla on Kelan, TE-toimiston ja Maahanmuuttoviraston lomakkeita venäjäksi.
Webbplatsens språk: 
https://venajankieliset.fi/fi/

Visa mera
Verkkopalvelussa voi tutkia asiakirjoja, kirjeitä ja valokuvia, jotka koskevat Yhdysvalloista ja Kanadasta Neuvostoliittoon muuttaneita suomalaisia. Esimerkiksi henkilöhaussa voi etsiä tietoja lähtö-, asuin- ja työpaikan mukaan. Aineistot ovat peräisin Karjalan tasavallan Kansallisarkistosta.
Webbplatsens språk: 
http://uf.rkna.ru/

Visa mera
Kirjassa käsitellään Suomeen suuntautuvaa muuttoliikeettä erityisesti arjen turvallisuuden näkökulmasta. Kirjassa tarkasetellaan sitä, miten arjen turvallisuus rakentuu eri toimijoiden välillä henkilökohtaisella ja yhteiskunnallisella tasolla.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/tl.269/

Visa mera
Suomi.fi:n kokonaisuuteen Muuttaminen Suomeen on kerätty tietoa maahanmuuttajalle luvista, muuttoilmoituksesta sekä muista käytännön toimipiteistä. Se sisältää myös maahanmuuttajan muistilistan.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/kansalaiselle/muuttaminen-ja-matkustaminen/maahanmuutto

Visa mera
Tietoa pakolaisia koskevasta lainsäädännöstä ja viranomaismenettelyistä. Sivulta löytyy ohjeita turvapaikkahakemuksen jättäjille (myös englanniksi) ja pakolaisuutta koskevia artikkeleita.
Webbplatsens språk: 
https://www.pakolaisneuvonta.fi

Visa mera

Sidor