Anatomi. Fysiologi. Mikrobiologi. Immunologi

Fler länkar från menyn Ämnen
Pään ja kaulan syventävä anatomia on luotu harjoitusmateriaaliksi pään ja kaulan anatomian opintojaksoon. Sisältää opetustekstiä sekä harjoituksia. Havainnolliset kuvat.
Webbplatsens språk: 
https://www.utupub.fi/bitstream/handle/10024/104319/Liite%201%20-%20Harjoitusty%C3%B6vihko%20HLL-tut...

Visa mera
Bioanalytiikan erikoisaloja esittelevältä sivulta saa melko kansantajuisesti selville, miten toimivat ja mitä ovat näytteenotto, vierianalytiikka, kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede, kliininen hematologia, kliininen histologia ja sytologia, kliininen kemia, kliininen mikrobiologia sekä kliininen neurofysiologia.
Webbplatsens språk: 
https://www.bioanalyytikkoliitto.fi/mika-ihmeen-bioanalyytikko/bioanalyytikon-koulutus/erikoisalat/

Visa mera
Läromaterial om celler och cellbiologi samt histologi, patologi och utvecklingsbiologi.
Webbplatsens språk: 
http://www.solunetti.fi/se/

Visa mera
Tietoa ihmisaivojen anatomiasta ja fysiologiasta. Sivuilla perehdytään aivojen rakenteeseen ja toimintaan myös solutasolla, käsitellään aivotoiminnan biokemiallista perustaa ja sähköfysiologisia ilmiöitä sekä tutustutaan aisteihin, motoriseen järjestelmään ja muistiin. Bibliografia.
Webbplatsens språk: 
https://www.biomag.hus.fi/braincourse/L1.html

Visa mera
Kanadalaiset tekijät elävöittävät ja havainnollistavat ihmisaivojen toimintaa selittävää oppimateriaalia animaatioin ja runsain kuvin. Lukuja ovat aivojen anatomia, tunteet, mielihyvä ja kipu, tahdonalaiset liikkeet, näkeminen, mielenterveyshäiriöt, mieli, kieli, uni ja unet. Maininnan arvoista on se, että selityksen tason voi valita. Kielet ovat englanti ja ranska.
Webbplatsens språk: 
https://thebrain.mcgill.ca/index.php

Visa mera
Lihaksistokartta, jossa on hermotus-, anatomia- ja funktiotiedot. Lihakset ovat aakkosellisessa listauksessa latinankielisten nimien mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.meddean.luc.edu/lumen/meded/grossanatomy/dissector/mml/index.htm

Visa mera
Tietokannassa on n. 9000 kuvaa ihmisen ruumiinosista. Animaatiot ja kuvat osoittavat, miten 2-ulotteisilla kuvilla saadaan 3-ulotteinen vaikutelma.
Webbplatsens språk: 
https://www.madsci.org/~lynn/VH/

Visa mera
Ihmisen elimistön toimintaa valottavassa Yle Oppimisen kokonaisuudessa kerrotaan aivojen, hermoston, keuhkojen, maksan, sydämen, mahalaukun, luuston, ruoansulatuksen ja ruoansulatuselimistön mekanismeista, rakenteista ja tehtävistä.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/15/elimet

Visa mera
Yle Areenan audiosarjassa tutustutaan Aaronin ja Nappe-koiran kanssa ihmiskehoon, sen toimintaan ja muutoksiin sekä saadaan faktatietoa kehosta. Sarja on osa Ihmeellinen ihminen -kokonaisuutta, johon kuuluu myös tv-sarja. Tv-sarjassa tutustutaan animaation avulla ihmisen kahdeksaan tärkeään elimeen ja kehonosaan.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-66662549

Visa mera
Tiedekulman keskustelussa käsitellään geenitietoa ja sen hyötyjä terveydenhoidossa. Keskustelun oheen on julkaistu artikkeli geenien ja lääkehoidon kehittymisestä.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma-ja-sisallot/tapahtumasarjat/terveys-nyt/terveys-nyt-20...

Visa mera