Kvinnans ställning. Mannens ställning

Fler länkar från menyn Ämnen
Yhdistyksen sivulla yhteystiedot, julkaisuja ja tietoja vuosittain järjestettävistä naisten joulumessuista.
Webbplatsens språk: 
http://www.naistenkulttuuriyhdistys.fi/

Visa mera
Palvelun tarjoaa maksutonta ammattiapua seksuaalisen väkivallan ja hyväksikäytön uhreille, heidän läheisilleen ja heitä työssään kohtaaville.
Webbplatsens språk: 
https://www.nettitukinainen.fi/

Visa mera
Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan mies- ja mediajaoston esittely, tehtävät, kokoonpano ja historiaa.
Webbplatsens språk: 
https://tane.fi/miesjaosto

Visa mera
Naiset saivat Suomessa 110 vuotta sitten täyden äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden. Tietopaketissa selvitetään, miten äänioikeusuudistus onnistuttiin toteuttamaan ja miten poliittisen kansalaisuuden myöntäminen näkyi naisten vaalikäyttäytymisessä.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/yhteiskunta/historia/naisten-aani...

Visa mera
Julkaisussa raportoidaan Helsingin kaupungin neljälle palvelulle tehdyt sukupuolivaikutusten arvioinnit. Tarkastelevat palvelut ovat erityinen tuki, aluesuunnittelupalvelu, omaishoidon tuki ja liikunnan seuratuki. Tutkimushanke perustuu Helsingin kaupunkistrategian mainintaan siitä, että sukupuolten tasa-arvo on läpäisevä periaate kaikessa kaupungin toiminnassa.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/julkaisut/pdf/19_12_11_Tutkimuksia_1_Patosalmi_AhlgrenLeinvuo_Hi...

Visa mera
Opinnäytetyössä tutkitaan Oulun Poikien talon asikakkaiden käsitystä miehisyydestä ja miehekkyydestä. Tutkielmassa pohditaan myös, miten mallit vaikuttavat syrjäytymisvaarassa oleviin nuoriin ja millaisia malleja he tarvitsisivat.
Webbplatsens språk: 
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/99550/Antti_Pohjalainen.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Visa mera
Päätoimittaja ja historiaharrastaja Maria Petterssonin podcast-sarjassa tutustutaan kymmeniin naisiin, jotka muuttivat maailmaa: sotasankareihin, rikollispomoihin, seikkailijoihin, tieteentekijöihin, taiteilijoihin jne.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/1-50621087

Visa mera
Tyttöjen talon verkkosivustossa on tietoa talon toiminnasta, tyttöjen ja naisten elämän muutoksista sekä tuesta niitä kohdatessa.
Webbplatsens språk: 
https://tyttojentalo.fi/

Visa mera
Näillä Tilastokeskuksen sivuilla kuvataan sukupuolten asemaa ja tasa-arvoa yhteiskunnan eri osa-alueilla tilastojen valossa. Tilastoja on aiheista väestö, perheet, koulutus, työelämä, tulot sekä yhteiskunnallinen osallistuminen.
Webbplatsens språk: 
https://www.stat.fi/tup/tasaarvo/index.html

Visa mera
Tilastokeskus on koonnut naisten elämään liittyviä tilastotietoja naistenpäivän kunniaksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.stat.fi/tup/tilastokirjasto/kansainvalinen-naistenpaiva.html

Visa mera
Sivulla on toimintatietoja, yhdistyksen kannanotot, sanasto sekä tasa-arvotietoa ja keskustelua. Yhdistyksen tavoitteet käyvät hyvin selville FAQ-osiosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.miestentasa-arvo.fi/

Visa mera
Kampanja nostaa esiin urheiluun liittyvät ihmisoikeuskysymykset. Sivuilla on urheilijoiden tarinoita ja tietopaketti, jossa kerrotaan, mitä urheiluseurat, lajiliitot ja muut toimijat voivat tehdä ongelmien korjaamiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://alarikourheilua.fi/

Visa mera
Kristiina-instituutin julkaisema Klassikkogalleria sisältää tietoja feministisistä ajattelijoista, heidän teksteistään ja ajatuksistaan 1600-1950-luvuilta. Klassikkogallerian henkilöihin voi tutustua myös pelien avulla. Sivuilta on myös löydettävissä aikajana.
Webbplatsens språk: 
https://blogs.helsinki.fi/klassikkogalleria/

Visa mera
Sivuilla esitellään suomalaisten naisjärjestöjen kattojärjestön historiaa ja toimintaa. Luettelo jäsenjärjestöistä sekä niiden yhteystiedot.
Webbplatsens språk: 
https://naisjarjestot.fi/

Visa mera
Tasa-arvotoimiston kokoama laaja tietopaketti tasa-arvoon liittyvistä kysymyksistä. Sivuilta löytyy ohjeita ja neuvoja, tapahtumakalenteri ja tasa-arvojulkaisuja. Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan ja tasa-arvovaltuutetun yhteystiedot, tasa-arvolaki sekä tietoa toimiston kansainvälisestä yhteistyöstä.
Webbplatsens språk: 
https://tasa-arvo.fi/

Visa mera
Sivuilla on tietoa UN Women (United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women), YK:n tasa-arvojärjestön toiminnasta ja päämääristä sekä raportteja eri maanosien tilanteesta. Järjestön tavoitteena on naisten asemaa parantamalla turvata ihmisoikeudet kaikille.
Webbplatsens språk: 
https://unwomen.fi/

Visa mera
Sandra Wallenius-Korkalo tarkastelee tutkimuksessaan erityisesti vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä käynnissä olevaa murrosta ja sen heijastumista yhteiskunnassa. Tutkimusaineistona on neljä 2010-luvun taitteessa ilmestynyttä nykylestadiolaisuutta kuvaavaa teosta: Kielletty hedelmä -elokuva, We Sinners -romaani, Iholla-televisiosarja ja Taivaslaulu-näytelmä.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-337-078-4

Visa mera
Miessakit ry:n toiminta ja yhteystiedot. Kotisivuilla voi myös lukea yhdistyksen jäsenlehti Urhoa. Sivuilta löytyy linkkejä koti- ja ulkomaisille miesaiheisille nettisivuile sekä linkki Lyömättömään linjaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.miessakit.fi

Visa mera
Sivuilla esitellään järjestön historiaa, toimintaa ja ajankohtaisia tapahtumia. Täältä löytyy Avoimen Naisten Korkeakoulun ohjelma, tiedot, kuinka liiton huvilaa, Villa Salinia, voi vuokrata ja linkki Tukinainen -kriisipalveluun seksuaalirikoksen uhriksi joutuneelle.
Webbplatsens språk: 
https://naisunioni.fi/

Visa mera
EVAn raportin aiheena on naisten urakehitys Suomessa. Aihetta käsitellään esimerkkiyritysten kautta. Raportin löytöjen perusteella on laadittu kymmenen toimenpidesuosituksen lista. Raportin ovat kirjoittaneet Irmeli Salo ja Ville Blåfield. Julkaisu on pdf-muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.eva.fi/blog/2007/09/24/naiset-huipulle-johtaja-sukupuolesta-riippumatta/

Visa mera
Naisten Ääni on julkaistu Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2017. Naisen historiaa kuvaavaan sivustoon on koottu elämäkertoja vaikuttajanaisista arjen sankareihin. Tietokantaan voi kirjoittaa artikkelin merkittävänä pitämänsä naisen elämästä. Artikkeleita voi myös ehdottaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.naistenaani.fi/

Visa mera
Helsingin yliopiston naistutukimusyksikön Kristiina-instituutin sivuilla kerrotaan mitä on naistutkimus ja miten sitä Helsingin yliopistossa voi opiskella. Sivuilla on myös uutisia, ajantasainen opinto-opas ja linkkejä naistutkimustiedon lähteille.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/humanistinen-tiedekunta/tutkimus/tieteenalat/kulttuurien-tutkimus/sukupuo...

Visa mera
Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) toimii naisten ja miesten välisen yhteiskunnallisen tasa-arvon edistämiseksi. Sivuilta löytyy lausuntoja, kannanottoja, aloitteita ja julkaisuja sekä tietoa tasa-arvoviranomaisista.
Webbplatsens språk: 
https://www.tane.fi/

Visa mera
Anna Kortelaisen kirjoittaman raportin ensimmäiset johtajanaiset tekivät työtään Ruotsin vallan aikana, viimeiset ovat 1950-luvulla kuolleet Hella Wuolijoki ja Mia Backman. Raportti julkaistaan pdf-muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.eva.fi/blog/2007/05/09/varhaiset-johtotahdet-suomen-ensimmaisia-johtajanaisia/

Visa mera
Naisasialiitto Unioni ry:n kustantama feministinen aikakauslehti sisältää artikkeleita, yhteystiedot ja arkiston.
Webbplatsens språk: 
https://tulva.fi/

Visa mera
Raiskauskriisikeskus Tukinainen on valtakunnallinen kriisipalvelun seksuaalirikoksen uhriksi joutuneelle. Tukinaisen sivuilla ohjeita seksuaalisen väkivallan kohteiksi joutúneille, tiedot juristipäivystyksestä ja kriisipuhelimesta.
Webbplatsens språk: 
https://tukinainen.fi/

Visa mera

Sidor