Matlagning. Matkultur
Fler länkar från menyn Ämnen
10 träffar. Visar 1 - 10 träffar.
Paliskuntain yhdistyksen valikoimassa on monipuolinen valikoima pororuokareseptejä. Sivulta pääsee myös poronlihaoppaaseen ja suurtalousohjeisiin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
this is Finlandin sivuilta löytyy englanniksi tyypillisen suomalaisen ruoan reseptejä karjalanpaistista Runebergin torttuihin ja simaan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomi syö ja juo -hanke kerää arjesta kertovia ruoka-aiheisia kuvia museokokoelmiin. Lähetettyjä kuvia voi selailla kuvagalleriassa. Sivustolla esitellään myös museoiden vuonna 2013 toteuttamia ruokaan ja juomaan liittyviä dokumentointeja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tutkimus käsittelee Saimaan alueen ruokakulttuuria ja -perinnettä. Aineistona on käytetty Kansallismuseon kansatieteellistä arkistoa, Museoviraston käsikirjoituksia sekä SKS:n kansanrunousarkistoa. Tekstiin on ruokien sekä ruokatottumusten lisäksi koottu myös ruokasananparsia ja -uskomuksia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Opinnäytetyössä on analysoitu suomalaista ruokakulttuurien 1950-luvulta eteenpäin. Kirjallisuustutkimuksen lisäksi ruokakulttuuria on analysoitu Pirkanmaan Marttapiirin jäsenyhdistyksiltä koottujen kyselyjen avulla.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Verkkonäyttelyssä tutustutaan pohjoissavolaisen ruokakulttuurin historiaan kivikaudelta alkaen: mitä entisaikoina syötiin, kuinka ruokaa valmistettiin ja säilöttiin ja miten ruokailutavat ovat aikojen kuluessa muuttuneet.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Päämajakaupungin tarina-ateriat kertovat yksitoista tarinaa toista maailmansotaa käyvästä Suomesta ja kuvaavat yksitoista ateriaa noista hetkistä. Ateriat perustuvat Gustaf Mannerheimin arkistossa säilyneisiin muistiinpanoihin Mikkelin Klubilta jatkosodan aikana.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Martat.fi:n reseptikirjassa voi tallentaa omat reseptit tai hakea aiheen tai sesongin mukaan. Tässä pääsiäisajan herkkujen ohjeita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tietopakettiin on koottu eteläsavolaista ruokakulttuuria ja ruokaan liittyvää kulttuuriperintöä. Kokoelmassa on mukana Kansalliskirjaston digitoiduista aineistoista löytyviä leikkeitä, joiden aiheina on Etelä-Savossa syödyt ruokalajit, ruokaohjeet, raaka-aineiden valmistus jne.
Visa mera