Ämnesdidatik. Läromedel

Fler länkar från menyn Ämnen
Elokuvakerronnan perusteita esittelevä verkkopalvelu on suunniteltu kouluissa tehtävän elokuvakasvatuksen tueksi. Polulla käydään läpi elokuvailmaisun perusteita ja tutustutaan audiovisuaalisen kerronnan mahdollisuuksiin. Havainnollistamisen apuna voidaan käyttää maksuttomia elokuvanäytteitä.
Webbplatsens språk: 
https://elokuvapolku.kavi.fi/

Visa mera
Kirkkohallituksen verkkopalvelu tukee kirkon ja koulun yhteistyötä. Palvelu tarjoaa virkkeitä ja materiaalia opetukseen sekä ideoita ja ohjeita yhteistyöhön. Tietoa löytyy arvokasvatuksesta, uskonnonharjoituksesta ja uskonnonopetuksesta.
https://koulujakirkko.evl.fi/

Visa mera
Kerhokeskus toimittaa nuorten ja koulujen käyttöön verkko-oppimateriaaleja sekä muutakin materiaalia. Kerhokeskus kehittää kerho- ja harrastustoiminnan edellytyksiä tuottamalla tukea, palveluja, materiaaleja, uusia työmuotoja sekä osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun. Sivustossa löytyy materiaalia näistä asioista.
https://opinkirjo.fi/

Visa mera
Peda.net välittää verkkotyövälineitä Suomen koulujen käyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://peda.net/

Visa mera
Palvelun kautta voi tilata organisaatioiden, viranomaisten ja yritysten tuottamaa opetusaineistoa kouluihin Suomessa. Palvelu on ilmainen opettajille ja muulle kouluhenkilökunnalle.
Webbplatsens språk: 
https://www.subjectaid.fi/

Visa mera
Ylen tuottamia aineistoja ja ohjelmasarjoja opetuksen tueksi.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/oppiminen/opettajalle

Visa mera
Yle Uutisluokka on mediakasvatushanke, jonka tavoitteena on nuorten medialukutaidon parantaminen. Sivuilla on koululaisten tekemiä uutisjuttuja, opetusmateriaalia ja ilmoittautumislomake kouluille.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/uutiset/osasto/uutisluokka/

Visa mera
Suomen käsityön museon toteuttama sivusto on laadittu avuksi kulttuuriperintökasvatukseen alakoulussa. Oppaana toimii museolammas Päkä.
Webbplatsens språk: 
https://kukako.fi/

Visa mera
Oppaan tarkoituksena on selventää, mitä juridisia näkökohtia laitteiden ja ohjelmistojen käyttöön liittyy koulussa. Siinä käsiteltäviä asioita ovat muun muassa mobiililaitteiden käytön rajoitukset, oman laitteen käyttäminen, valokuvan tai videon ottaminen ja julkaiseminen sekä koulun laitteen käyttäminen koulun ulkopuolella.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/tietokoneen-kannykan-ja-muiden-mobiililaitteiden-kaytto-...

Visa mera
Mutku tutustuttaa lapset muotoiluun ja muotoilulle tyypilliseen suunnitteluprosessiin. Peruskoulun 3.– 6. luokille kehitetty materiaali sisältää tuntisuunnitelman ja tehtäviä.
Webbplatsens språk: 
https://muotoilukasvatus.info/Mutku/

Visa mera