De mänskliga relationernas psykologi

Fler länkar från menyn Ämnen
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Ensi- ja turvakotien liiton tietopaketti ja chat vauvaperheen tueksi. Aiheina vauvan nukkuminen, hoito ja vatsavaivat. Sivuilla on tietoa myös vanhemman uupumisesta, vanhempien erosta, perheen taloudesta, stressistä, parisuhteesta sekä alkoholinkäytöstä vauvaperheessä.
Webbplatsens språk: 
https://ensijaturvakotienliitto.fi/vauvaperhe/

Visa mera
Suomi.fi:n tietopaketti erotilanteeseen valaisee, mitä erossa tapahtuu, ohjaa oikeudelliseen apuun, opastaa tukipalveluiden ääreen ja löytämään apua jaksamisessa.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/kansalaiselle/parisuhde-ja-perhe/ero-puolisosta

Visa mera
Tutkija Urszula Maria Marcinkowskajan väitöskirja parinmuodostuksen piirteistä ja parin valinnasta evolutionaarisesta näkökulmasta. Tutkimuksessa analysoidaan, miten yksilö näkee mahdollisen kumppanin, mikä miellyttää ja kiinnostaa sekä muistuuttako miellyttävän näköinen ehdokas arvioijan vanhempia.
Webbplatsens språk: 
https://www.utupub.fi/bitstream/handle/10024/96812/AnnalesAII290Marcinkowska.pdf?sequence=2&isAllowe...

Visa mera
Hyvä kysymys tarjoaa neuvoja ja vertaispalvelua elämän eri vaiheissa. Palvelu on tarkoitettu kaikille: nuorille, aikuisille, ikäihmisille, pareille, perheille.
Webbplatsens språk: 
https://www.hyvakysymys.fi/

Visa mera
Information om vänskap för studerande och tips hur man kan hitta vänner
Webbplatsens språk: 
https://www.nyyti.fi/sv/opiskelijoille/information/vanskap/

Visa mera
Väestöliiton sivusto isovanhemmille. Sivuilla on artikkeleita isovanhemmuudesta ja vinkkejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaestoliitto.fi/isovanhemmat/

Visa mera
Opas naisen etsijälle vuodelta 1927. Kuinka moni asia onkaan muuttunut?
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fd2012-pp00000441

Visa mera
Suomi toimii -hankkeen osana julkaistu Nykytunteen museo sukeltaa tunteisiin, jotka koronapandemian eteneminen synnytti. Se tarjoaa kävijälle mahdollisuuden tutkia omia reaktioitaan ja tunteitaan tapahtumien aikajanalla ja siten tulkita itseään, selviytyä ja ehkä oppia jotain uutta.
Webbplatsens språk: 
https://nykytunteenmuseo.fi/

Visa mera
Nuorille suunnatut pelit, joiden päähenkilö Olivia tarvitsee pelaajan apua tehdessään vaikeita valintoja mm. ystävyyteen ja rakkauteen liittyen. Pelien tapahtumat sijoittuvat Suomen itsenäistymisvuoteen sekä sisällissotaan.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/olivia

Visa mera
Väestöliiton parisuhde-kokonaisuus antaa apua parisuhteen tilan kartoittamisessa, sen hoitamisessa ja avun hakemisessa ongelmatilanteissa. Sivustoon on koottu myös tietopaketti perheen eri tilanteisiin liittyvistä lakiasioista. Toimivassa parisuhteessa on osuus siitä, miten toimia lasten kanssa eron sattuessa. Sivustossa on lisäksi parisuhdekysymysten neuvontapuhelimen tiedot.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaestoliitto.fi/parisuhteet/

Visa mera
Sivulla on tietoa Kirkkohallituksen koordinoimasta parisuhdetyöhankkeesta sekä hankkeen materiaaleja ja tapahtumakalenteri.
Webbplatsens språk: 
https://www.parisuhteenpalikat.fi/

Visa mera
Väestöliiton julkaisema seksuaaliklinikan nettipalvelu sisältää tietopaketit seksistä, seksuaalisesta kehityksestä, seksuaaliterveydestä ja sen ylläpitämisestä miehille, nuorille ja nuorten vanhemmille. Sivuilla on myös kysymyksiä ja vastauksia sekä blogeja. Tietoa ehkäisystä, seksistä, seurustelusta ja murrosiästä.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaestoliitto.fi/seksuaalisuus/

Visa mera
Suomen isovanhemmat ry:n sivuilla on tietoa yhdistyksestä ja sen jäsenyydestä sekä sen järjestämistä tapahtumista. Lisäksi tarjotaan mahdollisuutta kysyä neuvoja isovanhemmuudesta ja perheiden tukemisesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.isovanhemmat.fi

Visa mera
Tutkimus pureutuu yksineläjien elämään, odotuksiin, suhtautumiseen omaan elämäänsä ja asemaansa, kumppanin etsimiseen, yksinäisen seksuaalisuuteen ja käytännön elämänmenoon.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaestoliitto.fi/verkkojulkaisut/tarvitseeko-minua-kukaan/

Visa mera
Tunne-etsivät on pelillinen oppimateriaali, jonka avulla harjoitellaan tunteiden tunnistamista puheesta ja kasvojen ilmeistä. Se on suunniteltu erityisesti kuulovammaisten, kielenkehityksen erityisvaikeutta, ADHD/ADD:tä ja ns. autismin kirjon häiriöitäedustavien lasten opetuksen tueksi, mutta se soveltuu kaikille 6–12-vuotiaille lapsille.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/tunne-etsivat

Visa mera
TunTuVa on tutkimusperustainen, testattu ja maksuton verkkokoulutus, jonka tavoitteena on edistää lasten tunteiden säätelytaitojen oppimisen tukea varhaiskasvatuksessa. TunTuVan avulla tuetaan henkilöstön ammatillista kehittymistä ja sen myötä tunteiden säätelytaitojen tuen tietoisuutta, systemaattisuutta ja yhtenäisyyttä. Koulutuskokonaisuus on suunnattu varhaiskasvatushenkilöstölle, ja se on sidottu erityisesti päiväkotien arkeen sopivaksi. Kuusivaiheisen kokonaisuuden voi käydä läpi itsenäisesti verkkokoulutusmateriaalin avulla.
Webbplatsens språk: 
https://tuntuvahanke.wordpress.com/

Visa mera
Lasten ja nuorten vanhemmille tukea arjen ongelmiin tarjoava palvelu. Sivusto sisältää tietoa ja tukea ikäkausittain. Vanhempainnetissä toimivat myös kirjepalvelu ja vanhempainpuhelin. Sivulla on tietoa myös tilapäisestä lastenhoitoapuvälityksestä.
Webbplatsens språk: 
https://www.mll.fi/vanhemmille/

Visa mera
Artiklar på Svenska Yles webbplats som handlar om vänskap.
Webbplatsens språk: 
https://svenska.yle.fi/term/yle/18-2166

Visa mera