Internationell politik

Fler länkar från menyn Ämnen
NSA:n sivuilta löytyvät Yhdysvaltain turvallisuuspalvelun toimintaperiaatteet ja päämäärät, toiminnan historiaa, tutkimusta sekä julkiset tiedotteet.
Webbplatsens språk: 
https://www.nsa.gov/

Visa mera
NSA on organisaatio, joka kerää ja julkaisee salaisiksi julistettuja Yhdysvaltojen valtionhallinnon dokumentteja, jotka ovat tulleet julkisiksi Freedom of Information Actin (FOIA) nojalla. Suurin osa aineistosta on maksullista, mutta Internet sivuilla on runsaasti myös maksutonta materiaalia, mm. kylmään sotaan, ydinasepolitiikkaan ja Kuuban ohjuskriisin liittyvää materiaalia kuten asiakirjoja, valokuvia ja aikalaishaastatteluja.
Webbplatsens språk: 
https://nsarchive.gwu.edu/

Visa mera
Suomen edustustot ulkomailla esittelee Suomen edustustot ulkomailla sekä niiden toimintaa ja tehtäviä. Lisäksi sivustosta löytyvät edustajat ulkomailla. Edustustoihin kuuluvat myös Suomen edustustot kansainvälisissä tehtävissä sekä Euroopan uniossa.
Webbplatsens språk: 
https://um.fi/edustustot

Visa mera
Sivusto sisältää kansanedustajien yhteystiedot ja tietoa Eduskunnan ja sen oikeusasiamiehen toiminnasta. Lisäksi sivuilla on tietoa lainsäädäntötoiminnasta, eduskunnan kansainvälisestä toiminnasta, valtiopäiväasiakirjoista sekä linkit Eduskunnan kirjastoon ja EU-asioihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi

Visa mera
Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun toiminta-alueet, historia, tehtävät, uutiset, tietoa julkaisuista, tiedusteluaiheinen kirjallisuusluettelo, linkkejä
Webbplatsens språk: 
https://www.cia.gov

Visa mera
Martti Ahtisaaren perustama hallituksista riippumaton järjestö, jonka alana on kriisinhallinta. Sivulla on mm. tietoa CMI:n toiminnasta, puheita, artikkeleita ja julkaisuja.
Webbplatsens språk: 
https://cmi.fi/

Visa mera
Kgb documents sisältää Kgb:n asiakirjoja sekä tutkimuksia tiedustelupalvelun toiminnasta Baltian maissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.kgbdocuments.eu

Visa mera
Yhdysvaltain hallituksen vastavakoilukeskuksen kotisivuilla on uutisia ja tietoa vakoilusta. Mukana on myös hyviä linkkejä muille Yhdysvaltain turvallisuuspolitiikkaa käsitteleville sivustoille.
Webbplatsens språk: 
https://www.dni.gov/index.php/ncsc-home

Visa mera
Puolustusministeriön sivusto esittelee ministeriön organisaation ja tehtävät sekä Suomen puolustuspolitiikan pääpiirteet. Sivuilla on tietoa puolustusvoimista, vapaaehtoisesta maanpuolustustyöstä, rauhaturvaamistoiminnasta ja kutsuntaviranomaisista. Lisäksi sivuilla on tietoa puolustusbudjetista.
Webbplatsens språk: 
https://www.defmin.fi/

Visa mera
Aikajana Edward Snowdenin tapauksen kulusta.
Webbplatsens språk: 
https://whistleblower.org/snowden-timeline/

Visa mera
Yhdysvaltain ulkopolitiikan laajalla sivustolla on asiaa ulkoministeriön toiminta-alueista ja keskeisistä kansainvälisistä kysymyksistä sekä tietoa ulkoministeristä ja hänen toiminnastaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.state.gov/

Visa mera
Pohjois-Atlantin puolustusliiton esittely, organisaatio, lehdistötiedotteet ja uutisia.
Webbplatsens språk: 
https://www.nato.int/

Visa mera
Suomen Nato-edustuston ja ulkoasiainministeriön tuottaman Nato-informaation jakelukanava. Sivuilla on tietoa mm. Suomen ja Naton välisestä yhteistyöstä, rauhankumppanuudesta, kriisinhallinnasta sekä Naton operaatioista, joihin Suomi osallistuu sekä tietoa Natosta.
Webbplatsens språk: 
https://finlandabroad.fi/web/nato/etusivu

Visa mera
Maailman ensimmäisen vakoilumuseon sivulla on yhteystietojen ja aukioloaikojen lisäksi tietoa perusnäyttelystä ja sen esineistöstä salakuunteluvälineistä salakirjoitukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.vakoilumuseo.fi/

Visa mera
ASEM syntyi 1990-luvulla korkean tason epäviralliseksi välineeksi vahvistamaan Euroopan ja Aasian yhteistyötä. Sivulla on mm. ASEMin yleisesittely, tapahtumakalenteri, julkaisuja, tiivistelmät huippukokousten ja muiden tapaamisten sisällöistä.
Webbplatsens språk: 
https://aseminfoboard.org/

Visa mera
Britannian tiedustelupalvelu tunnetaan yleisesti myös nimellä MI6. Sivuilla kerrotaan sen toiminnasta, historiasta ja muista MI-osastoista (maailmansotien aikana).
Webbplatsens språk: 
https://www.sis.gov.uk/

Visa mera
SUPO:n verkkosivuilla kerrotaan Suojelupoliisin tehtävistä, organisaatiosta ja historiasta.
Webbplatsens språk: 
https://supo.fi/

Visa mera
UNPO edustaa niitä maita ja kansoja, jotka eivät kuulu keskeisiin kansainvälisiin järjestöihin. Sivut sisältävät tietoja, dokumentteja ja linkkejä kaikista jäsenkansoista (yli 50), mm. Australian aborginaalit, Makedonian albaanit, Albanian kreikkalaiset, Thaimaan ja Myanmarin karenit, Ingusia, Inkeri, Itä-Timor, Komi, Kosovo, Kurdistan, Mari, Saha (Jakutia), Tataria, Itä-Turkestan, Tsuvassia.
Webbplatsens språk: 
https://www.unpo.org

Visa mera
Sanasto kuvaa Pohjois-Atlantin liittoa (Natoa), sen organisaatiorakennetta ja toimintaa. Sanasto antaa suosituksia suomen- ja ruotsinkielisiksi vastineiksi englanninkielisille nimikkeille ja termeille. Sanastossa on noin 220 termiä.
Webbplatsens språk: 
https://vnk.fi/documents/10616/3457861/Nato-sanasto+-+Natoordlista+-+NATO+Glossary+2023.pdf/e347d92c...

Visa mera