Farkoster

Fler länkar från menyn Ämnen
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Siirtolaisia Amerikkaan vuonna 1620 kuljettaneen laivan historiaa ja dokumentteja. Mukana myös matkustajaluettelo täydennettynä geneologisilla tiedoilla.
http://www.mayflowerhistory.com

Visa mera
Forum Marinum on Turkuun rakennettava merikulttuurin keskus. Sen sivuilla kerrotaan merenkulun historiasta ja nykypäivästä. Forum Marinum tulee toimimaan Suomen laivastomuseona. Sivuilla on myös tietoja ja kuvia merenkulkuun liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista Turussa.
Webbplatsens språk: 
https://www.forum-marinum.fi

Visa mera
Information om galeasen Albanus som ägs och drivs av den ideella organisationen Skeppsföreningen Albanus rf. Bakgrund till båtbygget och den historiska förebilden presenteras. Därtill finns tekniska fakta om båten. Information om aktuella seglingar samt om möjligheten att arrangera lägerskolor ombord.
Webbplatsens språk: 
http://www.albanus.ax/

Visa mera
H-veneharrastajien ylläpitämällä sivustolla on keskustelufoorumi, uutisia, veneilykuvien galleria, videoita sekä hWIki, johon kerätään artikkeleita H-veneestä.
Webbplatsens språk: 
https://www.h-vene.net/

Visa mera
Jakten var den vanligaste skuttypen i de östnyländska farvattnen i början av 1900-talet. På sidorna berättas om den ursprungliga jakten Alexandras historia och om den nutida jakten Alexandra. Man kan också boka kryssningar.
Webbplatsens språk: 
http://www.alexandra-skutan.fi

Visa mera
Täällä voi tutustua vuonna 1907 valmistuneeseen jäänmurtaja Tarmoon, jonka nykyinen sijaintipaikka on Merikeskus Vellamon museoaluslaituri. Virtuaalikierroksella kerrotaan miehistön tehtävistä ja esitellään laivan tilat konekannelta ulkokannelle.
Webbplatsens språk: 
https://tarmo.kansallismuseo.fi/

Visa mera
På Björn Thomassons webbsida finns förutom försäljning av kajaker, instruktioner för hur man väljer, bygger och paddlar kanoter. .
Webbplatsens språk: 
http://www.thomassondesign.com

Visa mera
Laivakuvasivusto sisältää tietoja ja kuvia matkustajalaivoista, rahtilaivoista, tankkereista ja muista aluksista. Kuvia myös alusten konehuoneista ja komentosillalta. Artikkeleja liittyen laivoihin ja merenkulkuun.
Webbplatsens språk: 
https://laivakuvat.com/

Visa mera
M/A Kemi on Suomen viimeinen toiminnassa ollut majakkalaiva ja ainoa kahdeksastatoista majakkalaivasta, joka on museoitu. Historiaselvitys sisältää Kemin korjaus- ja huoltohistorian sekä tietoa laivan ja sen henkilöstön vaiheista.
Webbplatsens språk: 
https://museovirasto.kuvat.fi/kuvat/Teemakokonaisuuksia/Julkaisuja/Majakkalaiva_Kemi_historiaselvity...

Visa mera
Information om marinarkeologi och det nordiska marina kulturarvet. Omfattar bl.a. länkar till skeppsbyggnad, marinarkeologisk teknik, dykning, muséer i Norden, nordiska vrak och vrak i världen. Innehåller marinarkeologisk ordlista.
Webbplatsens språk: 
http://www.abc.se/~m10354/mark/index.html

Visa mera
Merihistoria.fi on meri- ja laivahistoriallisen aineiston digitaalinen arkisto, joka välittää materiaalia tutkijoiden, harrastajien ja muiden kiinnostuneiden käyttöön. Arkiston lisäksi sivuilta löytyy uutisia ja tietoa tapahtumista.
Webbplatsens språk: 
http://www.merihistoria.fi

Visa mera
Sivuilla on tietoa Meriteollisuudesta ja sen jäsenyrityksistä, alan koulutuksesta, tutkimuksesta ja työpaikoista.
Webbplatsens språk: 
https://meriteollisuus.teknologiateollisuus.fi

Visa mera
Selostus museolaivaksi hyväksymisestä sekä luettelo hyväksytyistä aluksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.museovirasto.fi/fi/palvelut-ja-ohjeet/tietojarjestelmat/perinnealusrekisteri

Visa mera
Digimuseossa voi tutustua Aurajoen rannassa sijaitsevaan museolaiva Sigyniin. Valittavana on kaksi kierrosta: miehistökierroksella tutustutaan laivaan ja miehistön tehtäviin, ötökkäkierroksella lähdetään tutkimusmatkalle seilaavien ötököiden maailmaan.
Webbplatsens språk: 
https://digimuseo.fi/nayttelyt/forum-marinum-sigyn/

Visa mera
Puuvene-aiheinen keskustelupalsta.
Webbplatsens språk: 
https://www.puuvene.net/keskustelu/

Visa mera
Puuveneveistäjän kuvauksia, ajatuksia ja pohdintoja puuveneiden rakentamisesta ja korjaamisesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.puuvenementori.fi/

Visa mera
Tietokanta esittelee Suomen kulttuurihistoriallisesti merkittävät alukset: museolaivat, Museoviraston perinnealusrekisteriin hyväksytyt perinnelaivat sekä muut alukset, jotka täyttävät perinne- tai museoalukselle asetetut kriteerit.
Webbplatsens språk: 
http://www.laiva.fi/

Visa mera
Pohjoismainen kansanvene syntyi 1940-luvulla suunnittelukilpailun tuloksena. Liitto kertoo venetyypin vaiheista kilpailusta lähtien. Löytyy myös venerekisteri, folkkarin trimmausohje, osta ja myy -palsta, Folkkari-lehden numerot Digipaper-julkaisuna.
Webbplatsens språk: 
https://www.folkkari.net/

Visa mera
Tietokanta sisältää tietoja Suomen kauppalaivastosta vuosilta 1921-1983. Tiedot ovat pääasiassa peräisin Merenkulkulaitoksen julkaisemasta Suomen kauppalaivasto -kirjasarjasta. Hakumahdollisuudet ovat monipuoliset. Laivoja voi etsiä muun muassa nimen, alustyypin, materiaalin, nopeuden, koon, rekisteripaikan ja omistajan mukaan.
Webbplatsens språk: 
http://kauppalaiva.nba.fi

Visa mera
Suomen Laivahistoriallisen Yhdistyksen toimintatietoja, luettelo jäsenten meriaiheisista julkaisuista sekä laivakeskustelua.
Webbplatsens språk: 
http://www.slhy-laiva.fi/

Visa mera
Suomen laivamallien rakentajat ry. kertoo muutamalla sanalla laivamallien historiaa, tarjoaa tietoa laivamalleista ja kertoo harrastuksen luonteesta. Sivulla myös tapahtumakalenteri, kisatuloksia ja jäsentiedotteet.
Webbplatsens språk: 
https://www.sulara.fi

Visa mera
Sivuilla on tietoa suomalaisen purjehduksen historiasta, nykyisin toiminnassa olevista perinnepurjelaivoista sekä Suomen perinnepurjelaivat ry -yhdistyksen toiminnasta. Lisäksi kattava linkkilista.
Webbplatsens språk: 
http://www.purjelaivasto.fi/

Visa mera
Sivulla mm. tietoa säätiön järjestämistä Sail Training -purjehduksista sekä säätiön koulupurjelaivan, kuunari Helenan esittely.
Webbplatsens språk: 
https://www.staf.fi/

Visa mera
Turunmaan lounaissaariston talonpoikaisten veneiden esittelyä venetyypeittäin ruuhista ja sumpuista isoveneisiin. Tietoa veneiden kunnostamisesta ja siihen tarvittavista työkaluista. Purjeista-osiossa opastetaan tekemään itse purjeet ja kerrotaan purjeiden kunnostamisesta. kerrotaan Sivuilla esitellään myös näiden veneiden retkikäyttöä. Vene-sanasto
Webbplatsens språk: 
http://www.puuvene.net/harro

Visa mera
Turun alueen höyrylaivahistoriaa, Turusta tai Turun kautta liikennöineet myös matkustajia kuljettaneet höyrylaivat. Mukaan on otettu sekä paikallis-, saaristo-, rannikko- että ulkomaanliikenteessä olleet höyrylaivat. Haku-sivulla voi etsiä aakkosellisesta listasta itseään kiinnostavan aluksen tiedot, mm. millä reiteillä alus on Turun seudulla liikennöinyt. Sivustolla on myös erilaista oheismateriaalia ja linkkejä muille sivuille.
Webbplatsens språk: 
http://www.turkusteamers.com

Visa mera
Kansatieteen tutkija Valter V. Forsblom inventoi ruotsinkielisen Suomen perinnevenetyyppejä 1930-luvulla. Piirtäjänä toimi insinööri Berndt J. Schauman. Valokuviin ja piirroksiin voi tutustua Finnassa.
Webbplatsens språk: 
https://sls.finna.fi/Search/Results?filter[]=~hierarchy_parent_title:%22SLS+405+a+B%C3%A5ttyper%22&f...

Visa mera
Varkauden Pirtinniemen telakka oli aikoinaan yksi Suomen merkittävimmistä sisävesitelakoista. Vuosina 1862–1964 siellä valmistui noin 800 alusta. Palvelun avulla voi hakea telakan laivoihin liittyviä piirustuksia, valokuvia ja asiakirjoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.laivadata.fi/

Visa mera
Vasamuseon sivuilla tietoa kuninkaallisesta sotalaiva Vasasta, joka on maailman ainoa 1600-luvulta säilynyt laiva.
Webbplatsens språk: 
https://www.vasamuseet.se/

Visa mera
Finnboat ry on venealan teollisuuden ja kaupan toimialajärjestö. Sen sivustosta löytyvät ohjeet uusien veneiden tai moottoreiden hankkimiseen ja niitä toimittavien myyjien yhteystiedot, tietoa venemessuista, veneistä ja niiden ylläpidosta.
Webbplatsens språk: 
http://www.finnboat.fi/

Visa mera
Liikenne- ja viestintäviraston Traficomin opastus veneilijöille sisältää tietoa veneen ostosta, rekisteröinnistä, turvallisuudesta vesillä, merikartoista, kuljettajan pätevyyksistä, veneilijöiden radiotutkinnoista ja pätevyystodistuksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.traficom.fi/fi/veneilijalle

Visa mera

Sidor