Andaktslitteratur. Psalmer

Fler länkar från menyn Ämnen
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Opinnäytetyöhön on koottu hartausmateriaalipaketti isosille rippikoulukäyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010111714645

Visa mera
Saarnapankissa voi lukea tekstejä kirkkovuoden mukaan. Sivusto sisältää saarnoja, joita on pidetty luterilaisissa seurakunnissa ja jumalanpalvelusyhteisöissä eri puolilla Suomea viime vuosina.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotimaapro.fi/digipostilla/

Visa mera
Evankelis-luterilainen kirkko on jaotellut rukouksia aiheen mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://evl.fi/verkkokirkko/rukous

Visa mera
Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan Youtube-kanavalla voi seurata jumalanpalveluksia ja kuunnella raamantuntekstejä, hartaudenharjoitusta sekä rukouksia. Pääsiäisenä kanavalle tuotetaan Via Crucis -lyhytelokuva.
Webbplatsens språk: 
https://www.youtube.com/channel/UCWmBV8AcVCgG9f9-PvRXtyg/featured

Visa mera
Hiljaisuuden ystävät on yhdistys, joka järjestää retriittejä, retriitinohjaajakoulutusta ja muuta toimintaa, jonka tarkoituksena on johdattaa hiljentymiseen, raamattumietiskelyyn, sisäiseen rukoukseen ja siihen kristillisen teologian perinteeseen, josta nämä nousevat. Yhdistyksen kotisivulla kerrotaan, mitä tarkoittavat käsitteet hiljaisuuden viljely ja retriitti. Kotisivulla on myös laaja luettelo kuluvana vuonna eri puolilla Suomea järjestettävistä retriiteistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.hiljaisuudenystavat.fi/

Visa mera
Katolinen kirkko on koonnut rukouksia aiheen mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://katolinen.fi/rukouksia/

Visa mera
Mobiilikirkko tuo evankelis-luterilaisen kirkon hengellisen elämän kännykkään. Kokonaisuudesta löytyy Raamatun tekstejä, e-hartaus, rukous, päivän sana, lohdun sana, messun eteneminen, kirkkovuosi, Bongaa kirkko -opas, satunnaiset psalmi ja sana, rukous ja bottipappi.
Webbplatsens språk: 
http://www.mobiilikirkko.fi/

Visa mera
Tutkielma Mustan Saara -laulun vaikutuksesta koko lähetystyön kuvastajana. Se tulkitsee kunkin ajan käsityksiä uskonnollisuudesta ja lähetystyöstä sekä lähetysmaista ja ylipäätään kulttuurihistoriasta.
Webbplatsens språk: 
https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/10024/81353/gradu04501.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Visa mera
Nordisk hymnologisk nettverk verkar för tvärvetenskaplig forskning om psalmsång och andlig musik i Norden. Info om målsättning och verksamhet.
Webbplatsens språk: 
http://www.nordhymn.com/

Visa mera
Eeva-Liisa Bastman tarkastelee tutkimuksessaan virttä lyriikan lajina ja virsirunouden poetiikkaa, eli virrelle tyypillisiä piirteitä ja lajille ominaisia merkityksenmuodostamisen tapoja.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-3246-8

Visa mera
Psalmboken är den Evangelisk-lutherska kyrkans i Finland svenska psalmbok från 1986 i en nyare upplaga - Melodipsalmboken. I webbversionen hittar du dessutom en del kringtexter om psalmerna. samt Karl-Johan Hanssons framställning över finlandssvensk psalmhistoria.
Webbplatsens språk: 
http://notes.evl.fi/Psalmbok.nsf/framsidan?OpenPage

Visa mera
Ilmestykset olivat keskeinen uskonnollisen kirjallisuuden laji keskiajalla. Eräs ilmestyksiä saaneista naisista oli Mechtild von Hackeborn, jonka 1290-luvulla saamat ilmestykset välittyivät Ruotsin valtakuntaan Naantalin luostarissa vaikuttaneen Jöns Budden kääntäminä. Mikko Kauko on suomentanut teoksen. Hän myös kommentoi ilmestysten eri versioiden välisiä eroja, niiden kieltä sekä tekstin historiallista ja teologista kontekstia.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/tl.277/

Visa mera
Varför har vi en egen finlandssvensk psalmbok? Finlandssvenska hymnologen Birgitta Sarelin reder ut bakgrunden till skillnader i finlandssvensk och svensk psalmtradition; artikeln från nov. 1999.
Webbplatsens språk: 
http://www.abo.fi/~bsarelin/lecthymn.htm

Visa mera
Evankelisen herätysliikkeen laulukirjan vuoden 1993 laitoksen tekstit. Sisältää tekstien lisäksi suppeat tekijätiedot.
Webbplatsens språk: 
https://www.sley.fi/siionin-kannel/

Visa mera
Herättäjäyhdisyksen aloittaman uusien hengellisten laulujen keräyskampanjan oma sivu. Sivustossa on myös nykyisten Siionin Virsien laulujen hakemisto. Virsien kaikkien säkeistöjen aakkosellinen hakemisto, numerohakemisto, tekijähakemisto.
Webbplatsens språk: 
https://www.h-y.fi/siionit.html

Visa mera
Kokoelma latinankielisiä rukouksia, joista useat on sävelletty myös virsiksi tai kuuluisiksi hengellisiksi lauluiksi, mm. Ave Maria, Ave maris stella, Ave mater dolorosa, Ave verum corpus, Dies irae, Panis angelicus, Te deum.
Webbplatsens språk: 
https://www.preces-latinae.org

Visa mera
Vanhan kirjasuomen korpus sisältää Mikael Agricolan teokset 1–3 uudistetun näköispainoksen mukaan (WSOY, Porvoo 1987). Abc-kiria, Rukouskirja ja reunahuomautukset, Evankeliumit ja Apostolien teot, Uuden testamentin kirjeet ja Ilmestyskirja, Uuden testamentin reunahuomautukset, Käsikirja, Messu ja Piina, Psalttari, Weisut ja Ennustoxet, Ne Prophetat ja Mutomat Lughut Mosen Ramatuista.
Webbplatsens språk: 
https://kaino.kotus.fi/korpus/vks/meta/agricola/agricola_coll_rdf.xml

Visa mera
Virsikirja (hyväksytty kirkolliskokouksen ylimääräisessä istunnossa 13. helmikuuta 1986). Lisäksi Virsikirjan jumalanpalvelusliite (2000). Kaikki virret nuotteineen.
Webbplatsens språk: 
https://virsikirja.fi/

Visa mera
Här finns texterna till J.L. Runebergs verk Fänrik Ståls sägner och Julqvällen och till flera dikter. Här finns också Runerbergs psalmtexter och några översättningar av honom.
Webbplatsens språk: 
https://sv.wikisource.org/wiki/F%C3%B6rfattare:Johan_Ludvig_Runeberg

Visa mera