Träd och buskar

Fler länkar från menyn Ämnen
Mustilan arboretumissa on lähes 100 havupuulajia, 130 lehtipuulajia, lukuisia koristepensas-, köynnös- ja perennalajeja eri puolilta maapalloa sekä yli 100 alppiruusulajiketta. Sivustossa on näistä hakemisto, kartta ja kuvat, keskustelufoorumi, siemenhinnasto sekä kuukauden puulaji.
Webbplatsens språk: 
http://www.mustila.fi/

Visa mera
PuuProffa sisältää tietoa puutöistä, puun työstämisestä ja sen käytöstä. Erityisesti aiheeseen perehdytään puusepän työn ja puuarkkitehtuurin näkökulmista. Sivustosta voi etsiä tietoa puun kasvusta, rakenteesta, kaadosta, sahauksesta, mittauksesta, laadusta, varastoinnista ja liimauksessa. Lisäksi kerrotaan luonnonsuojelusta.
Webbplatsens språk: 
https://puuproffa.fi/

Visa mera
Tehtäväkortit esittelevät Suomen yleisimpiä puulajeja. Niistä löytyvät tunnistusvinkit ja tietoa mm. puulajien käyttökohteista. Mukana on myös eri puulajeihin liittyvää kulttuuriperinnettä, uskomuksia ja sananlaskuja.
Webbplatsens språk: 
https://smy.fi/materiaali/puutehtavakortit/

Visa mera
Vesa Heikkinen pohtii artikkelissaan metsään liittyvää kielenkäyttöä ja sitä, mitä metsä oikeastaan merkitsee, millainen on metsän käsite ja mitä muita käsitteitä metsään liittyy.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/nyt/kolumnit_artikkelit_ja_esitelmat/artikkelit/metsaan_menemisesta

Visa mera
Minkälaista elämää puun juuristosta, rungosta ja latvustosta löytyy? Puunhalausviikon vuoden 2022 teema on Suurten puiden pientä elämää. Sivuilla on tietoa puiden monimuotoisuudesta ja verkostoista sekä lähiympäristön ja puiden merkityksestä kaupungissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.vyl.fi/alan-kehittaminen/teemavuodet-ja-kampanjat/puunhalausviikko/

Visa mera
Dendrologian seuran kotisivu sisältää jäseninformaatiota, seuran julkaisuluettelon, aiheeseen liittyviä artikkeleita, tiedot vuoden puusta sekä dendrologisia linkkejä. Sivuilla on myös Sorbifolia -lehden verkkoversio.
Webbplatsens språk: 
https://www.dendrologianseura.fi

Visa mera
Sivuilla esitellään kuvin ja sanoin puiden erikoismuotoja. Sivulla on myös artikkelit metsien monimuotoisuudesta ja erikoislajien nimeämisestä. Julkaisun ovat laatineet Ole Oskarsson ja Teijo Nikkanen vuonna 1998.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:951-40-1605-X

Visa mera
Sivustossa ruusua ja ruusun kasvatusta koskevia artikkeleita, runsas ruusukuvasto, ruusunkasvattajien ja ruusupuistojen eli rosarioiden osoitteita sekä Suomen Ruususeuran tiedot.
Webbplatsens språk: 
https://ruususeura.fi/

Visa mera
Turun puut kartalla kerää tietoa puista ja niiden tarinoista kartalle.
Webbplatsens språk: 
https://turunpuut.fi/

Visa mera
Suomen metsämuseo ja metsätietokeskus Luston kotisivut. Sivuilla kerrotaan mm. Luston näyttelyistä ja tapahtumista ja kerrotaan aukioloajat ja hinnat. Sivuilta voi myös kysyä metsäaiheisia kysymyksiä.
Webbplatsens språk: 
https://lusto.fi/

Visa mera