Geenimuuntelu puhuttaa. Onko ruoka enää terveellistä, kuinka paljon ruoan tuotanto kuormittaa ympäristöä? Ravitsemus ja terve ruokavalio ovat hyvinvoinnin perusta.
Sivulta löytyvät elintarvikkeet aakkosjärjestyksessä, raaka-aineluokittain, ruoankäyttöluokittain, erityisruokavaliot sekä suosituimmat elintarvikkeet.
Fineli sisältää elintarvikkeiden koostumustietoja. Sen avulla voi vertailla elintarvikkeiden koostumusta sekä seurata omaa ravinnonsaantiaan ruokapäiväkirjan avulla.
Palvelun avulla voi verrata erilaisten ruoka-annosten ympäristövaikutuksia sekä sitä, minkä verran aterian syömällä altistuu erilaisille haitta-aineille, kuten raskasmetalleille tai torjunta-aineille.
Opinnäytetyössä on analysoitu suomalaista ruokakulttuurien 1950-luvulta eteenpäin. Kirjallisuustutkimuksen lisäksi ruokakulttuuria on analysoitu Pirkanmaan Marttapiirin jäsenyhdistyksiltä koottujen kyselyjen avulla.
Virpi Väänäsen ja Johanna Mäkelän tekemässä tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten elävän ravinnon syöjien näkemyksiä ruokavaliostaan ja sen keskeisistä periaatteista. Julkaisu on PDF-muodossa.
Elävän raakaravinnon yhdistyksen sivuilla kerrotaan ravinnon tehtävästä, ruoka-aineiden yhdistelystä, liotuksesta ja idätyksestä ja annetaan joitakin ruokaohjeita.