41 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Kokkaa alkupalat, pääruoat, lisukkeet, jälkiruoat ja lue höysteeksi aiheeseen sopivia kirjoituksia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ruokajutut ja isoäidin keittokirjan reseptit johdattavat teksasilaiseen keittiöön.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ruokakulttuurin ja ruokailutapojen historiaa sekä tietoa siitä, miten ruokatottumukset eri kulttuureissa ovat kehittyneet.
Näytä enemmän
Venäläisen keittiön historiaa ja nykypäivää. Myös ruokaohjeita.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Divina cucinan - jumalaisen keittiön - reseptejä italialaisen ruoan ystäville.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivusto kertoo amerikkalaisen ruokakulttuurin muotoutumisesta ja sen muutoksista parin viime vuosisadan aikana.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Näytä enemmän
Juutalaisen Ortodoksisen Liiton ylläpitämät sivut juutalaisista ruoka-säädöksistä. Sivuilla kerrotaan laaja-alaisesti, mikä ruoka on kosher ja millä perusteella.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Reilun parin sadan reseptin kokoelma armenialaisia herkkuja.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Matkaopas Libanoniin, nähtävyydet, liikkuminen ja selviytyminen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Hotelli- ja ravintolamuseo on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo Helsingin Kaapelitehtaalla. Museo tallentaa ja tutkii majoittumisen ja ruokailun historiaa ja nykypäivää. Museo hoitaa myös Alkon myymälämuseon kokoelmaa. Museon sivuilla kerrotaan mm. museon toiminnasta ja palveluista. Lisäksi sivuilla voi tutustua ruokalistoihin 1800-luvulta alkaen.
Näytä enemmän
Tortillat ja salsat tietenkin, mutta myös aamiaisia, chiliruokia, pääruokia perinteisillä ohjeilla ja paljon muuta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Slow Food on kansainvälinen hyvän ruoan ja juoman ystävien yhdistys. Se tukee gastronomista kulttuuria ja makukasvatusta sekä perinneruokia. Sivuilta löytyy tietoa järjestön historiasta ja sen järjestämistä tapahtumista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Alkon opas neuvoo yhdistämään oikeat ruuat ja juomat.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Loire-joen laakson antia esittelevä monikielinen sivusto. Opastusta ja vinkkejä löytyy pyöräilijöille, viiniasiantuntijoille, luonnonystäville ja perheen kanssa matkaaville.
Näytä enemmän
Ruokaohjeiden lisäksi juttua mm. kiotolaisesta keittiöstä ja vihreästä teestä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Arthur Grayn kirjoittama pieni teekirja vuodelta 1903. Teos käsittelee teen alkuperää ja teekulttuuria. Siitä löytyy myös teerunoja.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Näytä enemmän
Italialaisen oliiviöljyn valmistajan sivuilla on oliivin historiaa, tietoa Välimeren maiden ruokakulttuurista ja muutama ruokaresepti.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ruokatiedon Ruokakasvatus tarjoaa oppimateriaalia ruoasta kouluille ja tietopaketin kuluttajille. Materiaalia on ruuan reitistä pellolta pöytään, matkasta kauppaan, ruokaketjusta sekä pelejä ja visoja. Oppimateriaalia on eri ikäisille, alakouluun ja yläkouluun..
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suomi syö ja juo -hanke kerää arjesta kertovia ruoka-aiheisia kuvia museokokoelmiin. Lähetettyjä kuvia voi selailla kuvagalleriassa. Sivustolla esitellään myös museoiden vuonna 2013 toteuttamia ruokaan ja juomaan liittyviä dokumentointeja.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Italian food forever reseptit on luokiteltu teemoittain, niitä voi myös etsiä aakkosellisesta listasta alueen ja raaka-aineen mukaan.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tutkimus käsittelee Saimaan alueen ruokakulttuuria ja -perinnettä. Aineistona on käytetty Kansallismuseon kansatieteellistä arkistoa, Museoviraston käsikirjoituksia sekä SKS:n kansanrunousarkistoa. Tekstiin on ruokien sekä ruokatottumusten lisäksi koottu myös ruokasananparsia ja -uskomuksia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Opinnäytetyössä on analysoitu suomalaista ruokakulttuurien 1950-luvulta eteenpäin. Kirjallisuustutkimuksen lisäksi ruokakulttuuria on analysoitu Pirkanmaan Marttapiirin jäsenyhdistyksiltä koottujen kyselyjen avulla.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ruokaohjeita, valmistusvinkkejä, teemasivustoja, tuotearvioita ja ruokavinkkejä matkailijoille.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Verkkonäyttelyssä tutustutaan pohjoissavolaisen ruokakulttuurin historiaan kivikaudelta alkaen: mitä entisaikoina syötiin, kuinka ruokaa valmistettiin ja säilöttiin ja miten ruokailutavat ovat aikojen kuluessa muuttuneet.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suomen Rooman-instituutin podcast-sarja tarjoaa tietoa antiikista, mutta myös uusia näkökulmia tämän päivän elämään. Podcastia juontaa tutkijalehtori FT Elina Pyy.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Guernseyn saarien matkailusivusto esittelee nähtävyyksiä, luontoa, matkailureittejä sekä alueen historiaa. Siinä kerrotaan myös matkan suunnittelusta, majoituksesta ja liikkumisesta saarilla.
Näytä enemmän