129 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Tekstuaalitieteiden sanasto esittelee tekstuaalitieteiksi kutsutun monitieteisen tutkimusalan termejä ja ilmiöitä sekä pyrkii vakiinnuttamaan sanastoa suomen kieleen. Siinä määritellään noin 500 kirjoihin, käsikirjoituksiin ja niiden tutkimiseen liittyvää käsitettä.
Sivuston kieli: 
http://tekstuaalitieteidensanasto.finlit.fi:8080/search

Näytä enemmän
Elias Lönnrotin kirjeenvaihto avaa näkymän 1800-luvun suomalaisen oppisivistyneistön maailmaan. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura julkaisee kirjeiden faksimilet ja transkriptiot, joita on täydennetty kommentaarein.
Sivuston kieli: 
http://lonnrot.finlit.fi/omeka/

Näytä enemmän
Kirjoituskokoelma tarjoaa ympäristöesteettisen näkökulman hyvinvoinnin kysymyksiin. Teoksessa käsitellään muun muassa estetiikan ja ekologian välisiä suhteita sekä ympäristön kokemuksen merkitystä hyvinvoinnille. Esimerkkeinä toimivat niin kaupunki-, maaseutu- kuin luonnonympäristöt.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/10.21435/skst.1417/

Näytä enemmän
Teoksen avulla voi perehtyä oppineiden ja rahvaan sekä suullisten ja kirjallisten kulttuurien suhteisiin uuden ajan alun Suomessa. Kirja tarjoaa vastauksen muun muassa seuraaviin kysymyksiin: miten reformaatioajan oppineet käsittivät suomalaisen rahvaan tavat ja laulut, missä kulkee rukouksen ja loitsun raja, keiden kaikkien laulukieli oli kalevalamitta ja mitä sille tapahtui, kun suomen kieli muuttui reformaation myötä myös kirjalliseksi kieleksi.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/10.21435/skst.1427/

Näytä enemmän
Kirjassa käsitellään parantamisen asemaa eri aikoina eri puolilla maailmaa. Kirjoittajat tarkastelevat, mihin parantamismuotojen suosio perustuu, miten uusia lääkintäkeinoja on omaksuttu yli kulttuurirajojen ja miten eri parantamismuotoja on pyritty kieltämään.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/10.21435/ht.273/

Näytä enemmän
Miten ja milloin kirjoitustaito yleistyi Suomessa? Minne ja mistä aiheista ihmiset kirjoittivat? Täällä voi tutustua itseoppineiden kansanihmisten teksteihin vuosilta 1664–1918. Sivusto sopii kaikille Suomen kirjallisen kulttuurin vaiheista ja kansanelämästä kiinnostuneille. Koulujen käyttöön löytyy oppimistehtäviä moniin eri tarkoituksiin.
Sivuston kieli: 
https://kynallakyntajat.finlit.fi/

Näytä enemmän
Kirjallisuusarkiston aineistot koostuvat suomalaisten kirjailijoiden, kulttuurihenkilöiden, alan tutkijoiden, kansankirjoittajien sekä kirjallisten yhteisöjen ja muiden toimijoiden lahjoituksina saaduista yksityisarkistoista. Myös SKS:n omasta toiminnasta syntyvät asiakirjat arkistoidaan kirjallisuusarkistoon. Luettelon avulla selviää keiden arkistoja ja kokoelmia kirjallisuusarkistossa on, mitä ne sisältävät ja onko aineistoissa käyttörajoituksia.
Sivuston kieli: 
https://www.finlit.fi/fi/arkisto/kirjallisuuden-ja-kulttuurihistorian-arkistoaineistot/tekstiaineist...

Näytä enemmän
Kansallisbiografian artikkeli runoilija ja lehtimies Eino Leinosta. Leinon syntymäpäivänä 6.7. vietetään runon ja suven päivää.
Sivuston kieli: 
https://kansallisbiografia.fi/kansallisbiografia/henkilo/2833

Näytä enemmän
Tietoja Helsingin, Hämeenlinnan, Kajaanin, Oulun, Porvoon, Rauman, Tampereen, Tornion (vuoteen 1788) ja Turun kaupunkien perukirjoissa ja huutokauppakamarien pöytäkirjoissa olevista kirjamaininnoista ja kirjojen omistajista ennen vuotta 1810.
Sivuston kieli: 
http://dbgw.finlit.fi/henrik/index.php

Näytä enemmän
Suomen kansansävelmien elektroninen tietovaranto sisältää n. 9000 kansansävelmää, jotka ovat peräisin teoksesta: Suomen kansan sävelmiä. Tietokannasta voi hakea mm. sanojen, paikkakuntien, läänien, musiikillisten piirteiden tai kerääjien mukaan. Haun tuloksena saadaan sävelmien nuotit ja muut tiedot. Sävelmiä voidaan myös kuunnella.
Sivuston kieli: 
http://www.jyu.fi/musica/sks

Näytä enemmän
Verkko-oppaissa esitellään tiedonlähteitä, annetaan vinkkejä tiedonhankintaan ja kerrotaan SKS:n kirjaston aineistoista ja palveluista. Oppaiden aiheina ovat tiedonhaun perusteet, folkloristiikka, kirjallisuudentutkimus sekä kotimainen kaunokirjallisuus. Osa oppaiden tiedonlähteistä on kaikille avoimia, osa käytettävissä SKS:n asiakasverkossa.
Sivuston kieli: 
https://finlit.libguides.com/etusivu

Näytä enemmän
7 veljestä sisältää Aleksis Kiven klassikkoromaanin luku luvulta, juonilyhennelmän, sanaston, kuvauksen kustakin veljeksestä, artikkelin romaanin julkaisemisesta ja vastaanotosta sekä artikkelin romaanin kielestä. Mukana on myös tehtäviä erityisesti yläkouluille ja lukioille.
Sivuston kieli: 
https://7veljesta.finlit.fi/

Näytä enemmän
Kalevalan Aino on kommentoitu julkaisu Uuden Kalevalan 4. runon säkeistä 1–30. Julkaisu havainnollistaa Aino-runoa ja sen taustoja sekä Lönnrotin toimitusperiaatteita kansanrunoaineiston suhteen.
Sivuston kieli: 
http://aino.finlit.fi/omeka/

Näytä enemmän
Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus edistää suomalaisen kirjallisuuden tuntemusta ulkomailla sekä suomalaisen kirjallisuuden kääntämistä. Keskuksen sivuilla on tietoa kääntäjille tarkoitetusta tuesta sekä tietokanta, josta voi etsiä suomalaisen kirjallisuuden käännöksiä muihin kieliin.
Sivuston kieli: 
https://fili.fi/

Näytä enemmän
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran syysjuhlaperinteestä kertovilla sivuilla esitellään kekrin, suomalaisen pyhäinpäivän, halloweenin, irlantilaisen Samhainin sekä muiden syysjuhlien historiaa, tapoja ja uskomuksia.
Sivuston kieli: 
http://nebu.finlit.fi/juhlat/kekri/

Näytä enemmän
SKS on julkaissut kirjeet, jotka Ruotsissa ja Norjassa asuneet metsäsuomalaiset lähettivät suomen kielen lehtori, kirjailija ja suomalaisuusmies Carl Axel Gottlundille. Kirjeet sijoittuvat ajallisesti 1820-luvulta 1870-luvulle. Vajaan 250 kirjeen kokoelmasta suurin osa on suomenkielisiä, osa ruotsin- tai norjankielisiä.
Sivuston kieli: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/gottlund/index.html

Näytä enemmän
Tietopaketti suomalaisesta juhlaperinteestä suurina juhlina jouluna, juhannuksena ja pääsiäisenä, muinaisena kekrinä ja halloweenina sekä vappuna ja itsenäisyyspäivänä.
Sivuston kieli: 
https://juhlakalenteri.finlit.fi/

Näytä enemmän
Tietopaketti pääsiäisestä sisältää tietoiskuja pääsiäiseen kuuluvista perinteistä, virpomisesta, pääsiäisherkuista, hiljaisesta viikosta. Sivulle on koottu myös kuvauksia Kansanrunousarkistosta.
Sivuston kieli: 
https://juhlakalenteri.finlit.fi/p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4inen

Näytä enemmän
Arkistoaineistoon perustuva oppimateriaali siitä, miten sota vaikuttaa yksityiseen ihmiseen ja koko yhteiskuntaan. Kirja tarjoaa välineitä lähdekriittiseen tarkasteluun. Se on suunnattu peruskoulun 7.−9. luokille ja lukioon. Kaksikielinen kirja sopii historian ja yhteiskuntaopin, äidinkielen sekä toisen kotimaisen kielen opetukseen.
Sivuston kieli: 
https://www.1918.finlit.fi/

Näytä enemmän
Kielentutkimuksen metodologiaan keskittyvä kokoelma esittelee ja jäsentää kielentutkimuksen eri alojen ja suuntausten menetelmiä ja aineistoja sekä muita tutkimusprosessiin liittyviä kysymyksiä. Kokoelma on suunnattu opiskelijoille, tutkijoille sekä kaikille kielentutkimuksesta kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/323448

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Inkerinmaan ja sen asukkaiden historiaan ja elämäntarinoihin sekä inkeriläiseen kansanperinteeseen ja kulttuuriin. Tietopaketti sisältää myös inkerinsuomalaisten videohaastatteluja, kirjavinkkejä, arkisto- ja museolähteitä sekä tehtäviä yläkouluun ja lukioon.
Sivuston kieli: 
https://inkerilaiset.finlit.fi/

Näytä enemmän
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran julkaisema kirja sisältää yhdeksän tutkimusartikkelia, joissa tarkastellaan sosiaalista vuorovaikutusta kolmessa erityyppisessä ammatillisessa ympäristössä: sosiaali- ja terveydenhuollossa, koulutuksessa ja asiantuntijaorganisaatiossa.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/skst.1471/

Näytä enemmän
Kirjassa käsitellään avantgardea suomalaisessa taiteessa ja kulttuurissa 1900-luvun alusta nykypäivään. Teoksessa esitellään taiteilijoita ja ryhmiä sekä arvioidaan niiden yhteyttä kansainväliseen avantgardeen. Lisäksi tarkastellaan avantgarden ja modernismin vastaanottoa suomalaisessa kritiikissä ja taiteen instituutioissa.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/tl.267/

Näytä enemmän
Kirjassa kerrotaan arkistoista, niiden sisällöstä ja tehtävästä sekä siitä, miten arkistoissa, niiden muodostuksessa ja arkistoaineistoissa näkyy meidän kulttuuriperintömme.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/tl.268/

Näytä enemmän

Sivut