7 osumaa haulle. Näytetään 1 - 7 tulosta.
Den nätbaserade versionen av Uppslagsverket Finland, baserar sig på tidigare tryckta upplagor. Texterna som regelbundet uppdateras är skrivna av experter, var och en på sitt område. Uppslagsverket är sökbart.
Sivuston kieli: 
http://www.uppslagsverket.fi/

Näytä enemmän
Projekt Runebergs arbete med inläsningen av Nordisk familjebok närmar sig fullbordan. På webben lägger vi ut faksimilbilder av varje sida (totalt 45.000 stycken) från både den första utgåvan, 20 band, 1876-1899 och den andra utgåvan, 38 band, 1904-1926. Andra utgåvan, som med sina 38 band är Sveriges mest omfattande uppslagsverk eller encyklopedi genom tiderna, brukar också kallas \uggleupplagan\ eftersom den har en uggla på titelsidan. Alla 20 band ur 1800-talsutgåvan och alla 38 band ur uggleupplagan finns nu i digital faksimilutgåva med sökbar, maskintolkad text på Projekt Runebergs webbplats med hemvist hos Linköpings universitet.
Sivuston kieli: 
http://runeberg.org/nf

Näytä enemmän
Nationalencyklopedin, det största och nyaste uppslagverket i Sverige. Webbversionen kräver avgiftsbelagt abonnemang och innehåller artiklarna i uppslagsverket, relaterande länkförteckningar, nyheter och aktualiteter m.m.
Sivuston kieli: 
http://www.ne.se

Näytä enemmän
En utförlig artikel om Alvar Aalto. Biografiskt lexikon för Finland är ett uppslagsverk på svenska med anknytning till Finlands historia och nutid.
Sivuston kieli: 
http://www.blf.fi/artikel.php?id=1408

Näytä enemmän
Sveriges största uppslagsverk om seriemediet, i Wikiform, d.v.s. det är öppet för alla att skriva och redigera artiklarna.
Sivuston kieli: 
https://seriewikin.serieframjandet.se/index.php/Startsidan

Näytä enemmän
Artikel i Uppslagsverket Finland om folkdansens historia i Finland.
Sivuston kieli: 
http://uppslagsverket.fi/sv/sok/view-103684-Folkdans

Näytä enemmän
Latinska bevingade ord, ordspråk och uttryck översatta av Göran Ogén.
Sivuston kieli: 
https://latinskabevingadeordordsprakochuttryck.wordpress.com/

Näytä enemmän