16 osumaa haulle. Näytetään 1 - 16 tulosta.
Artikkelissa kerrotaan historiahankkeesta, jonka tarkoituksena on kartoittaa Työväen urheiluliiton naistoiminnan vaiheita.
Sivuston kieli: 
http://www.tyovaenperinne.fi/tyovaentutkimus/2000/LeenaLaine.htm

Näytä enemmän
Kansan Arkiston verkkonäyttelyssä kerrotaan miten punaisesta väristä tuli vapautustaistelun tunnusmerkki ja työväenluokan kansainvälisyyden ja aatteellisuuden symboli ja miten Suomen työväenliike otti punaisen järjestölipun käyttöönsä vuodesta 1897.
Sivuston kieli: 
http://www.kansanarkisto.fi/punaliput

Näytä enemmän
Sakari Selinin kirja on omakohtainen kuvaus Tampereen seudulla jatkosodan aikana toimineesta vasemmistolaisten nuorten ryhmästä, joka vastusti Suomen ja natsi-Saksan yhteisiä sotatoimia.
Sivuston kieli: 
http://www.thpts.fi/julkaisut/muut-julkaisut/sakari-selin-kun-valtiopetos-oli-isanmaallinen-teko/

Näytä enemmän
Vuonna 2017 tulee kuluneeksi sata vuotta Suomen itsenäistymisestä ja vuonna 2018 sisällissodasta. Työväenliike osallistuu merkkivuosien viettoon mm. esittelemällä suomalaisen työväenliikkeen historiaa. Sivuilla tiedotetaan tapahtumista, jotka liittyvät Suomen juhlavuoden muistamiseen ja työväenliikkeeseen.
Sivuston kieli: 
http://www.tyovaenliike.fi/

Näytä enemmän
Lisensiaatintutkimus kuvaa työväenliikkeen syntyä ja leviämistä Suomessa 1900-luvun alun maaseudulla ja siitä, miten yksilön aktiivisuus saattoi vaikuttaa liikeen ja aatteen kehitykseen. Lähtökohtana on suutari Vihtori Lindholmin toiminta ja sen vaikutus Urjalassa.
Sivuston kieli: 
https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/10024/76514/lisuri00103.pdf

Näytä enemmän
Kirjassa tarkastellaan työväen taidetta ja kulttuuritoimintaa Suomessa 1800-luvulta alkaen. Artikkelikokoelmassa käsitellään muun muassa musiikkia, teatteria, kirjallisuutta ja kuvataidetta. Kulttuuritoiminnan merkitystä työväestölle pohditaan mm. huvin, yhteiskunnallisen keskustelun ja poliittisen liikehdinnän näkökulmista.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/319634

Näytä enemmän
Liiton yleisesittelyn ohella yhteystiedot eri lajijärjestöihin, tietoa koulutuksista ja tapahtumista sekä urheilulinkkejä.
Sivuston kieli: 
https://tul.fi/

Näytä enemmän
Miina Sillanpää oli Suomen ensimmäinen naisministeri ja merkittävä kansalaisvaikuttaja. Näillä sivuilla kerrotaan Miina Sillanpään elämänvaiheista, luottamustehtävistä ja poliittisesta toiminnasta. Tietoa löytyy myös selkokielellä. Sivuilla on julkaistu lyhytdokumentti Tahtoa, uskoa, uskallusta.
Sivuston kieli: 
https://miinasillanpaaseura.fi/

Näytä enemmän
Työväestön ja työväenliikkeen historiaan erikoistunut tieteellinen kirjasto, jonka aineiston hankinta painottuu yhteiskunta- ja hisotriatieteelliseen aineistoon. Kirjasto on kaikille avoin. Etusivun linkeistä pääsee kirjaston sekä omiin kokoelmiin että sen läheisimpien yhteistyökumppaneiden sivuille.
Sivuston kieli: 
https://www.tyovaenperinne.fi

Näytä enemmän
Kansan Arkisto tallentaa työväenliikkeen ja kansalaisjärjestöjen perinnettä. Sivuilla tietoa arkiston kokoelmista, toiminnasta ja näyttelyistä.
Sivuston kieli: 
https://www.kansanarkisto.fi

Näytä enemmän
Matti Kurikka (1863–1915) muistetaan erityisesti Kanadaan perustetun Sointulan ihanneyhteisön johtajana. Tässä teoksessa tarkastellaan Kurikan kirjallista uraa näytelmäkirjailijana, toimittajana ja kustantajana, hänen poliittista uraansa vuosina 1899–1909 sekä Kurikan utopioita ja niiden toteutusyrityksiä 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/skst.1481/

Näytä enemmän
Kerran vuodessa ilmestyvä Väki Voimakas julkaisee tieteellisiä artikkeleita, jotka liittyvät työväestön, työväenliikkeen ja työelämän historiaan ja perinteeseen.
Sivuston kieli: 
https://journal.fi/vakivoimakas/index

Näytä enemmän
Vuonna 1961 julkaistu väitöskirja on kattava kuvaus Suomen torpparilaitoksen toiminnasta, kehityksestä ja lakkauttamisesta.
Sivuston kieli: 
https://www.doria.fi/handle/10024/167613

Näytä enemmän