95 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Jyväskylän yliopiston Tietohallintokeskuksen tutoriaalissa opetetaan kuvan koon muuttaminen, kuvan kääntäminen ja rajaaminen, tekstin lisääminen kuvaan ja joitakin muita toimintoja.
https://www.jyu.fi/thk/ohjeet/tutoriaalit/kuvankasittelyn-perusteet

Näytä enemmän
Tiivis tietoturvan sanasto sisältää tietoturvaa käsitteleviä termejä selityksineen näkökulman mukaan jäsennettyinä. Näkökulmat ovat: peruskäsitteet, tietoturvauhat, tietoturvankeinoja, tietoturva-alan organisaatioita. Sanastossa on annettu termit suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Sivuston kieli: 
http://www.tsk.fi/fi/info/TiivisTietoturvasanasto.pdf

Näytä enemmän
FiCom ry on elinkeinopoliittinen yhteistyö- ja edunvalvontajärjestö, jonka jäseniä ovat tietoliikenteen, tietotekniikan ja viestinvälityksen alalla toimivat yritykset ja yhteisöt. Sivulla tietoa on järjestöstä, ajankohtaisuutisia ja jäsenluettelo.
Sivuston kieli: 
https://www.ficom.fi/

Näytä enemmän
Oppaassa kerrotaan, mitä tekemistä kyberturvallisuudella ja tietoturvalla on arkemme kanssa, mitä on informaatiovaikuttaminen ja millainen on hyvä salasana. Opas sisältää sanaston sekä 11 kyberkäskyä, joiden avulla voi parantaa kyberturvallisuutta.
Sivuston kieli: 
https://issuu.com/jyuit/docs/mpk-jy-kyberopas_22032017

Näytä enemmän
Kaksiosainen artikkelikokoelma, jonka ensimmäinen osa käsittelee Suomen digitalisointia vuosina 1995-2015 ja toinen Suomen digitaalista tulevaisuutta. Ensimmäisessä osassa päähuomio kohdistuu digitaalisen infrastruktuurin rakentamiseen vuosituhannen vaihteen molemmin puolin ja digitaalisten palvelujen syntymiseen. Toinen osa pyrkii kuvaamaan Suomen digitaalista tulevaisuutta erityisesti siellä, missä työn, tuotannon ja yhteiskuntapolitiikan pelisäännöt muuttuvat eniten.
Sivuston kieli: 
https://beta.suomidigi.fi/digitalisaatio/digitaalinen-suomi-2017/

Näytä enemmän
VTT:n ehdotukset toimenpiteiksi Suomen sijoittumiseksi tekoälyn kehittämisen ja hyödyntämisen kärkimaaksi. Tekstissä todetaan tekoälyn hyödyntämisen tulevan muuttamaan yhteiskunnan toimintaa ja taloutta sekä vaikuttavan työtehtäviin ja arkeen. Myös päätöksenteon esitetään siirtyvän osittain ihmiseltä koneelle. Julkaistu sarjassa VTT - Policy brief 1/2017.
Sivuston kieli: 
http://www.vtt.fi/inf/pdf/policybrief/2017/PB1-2017.pdf

Näytä enemmän
CSC on opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnoima voittoa tavoittelematon osakeyhtiö, joka toimii tieteen tietotekniikan keskuksena. CSC tarjoaa korkeakouluille, tutkimuslaitoksille ja yrityksille tietoteknistä tukea ja resursseja: mallinnus-, laskenta- ja tietopalveluja. Sivuilta löytyy tietoa asiakkaaksi ryhtymisestä, tutkimuksen tuesta sekä Funetistä, korkeakoulujen ja tutkimuksen tietoverkosta.
Sivuston kieli: 
https://www.csc.fi/etusivu

Näytä enemmän
Opas neuvoo, mistä asioista on huolehdittava, jotta tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen käyttö ja internetissä toimiminen on turvallista. Kybermaailman riskejä ja mahdollisuuksia havainnollistaan useiden esimerkkien avulla.
Sivuston kieli: 
https://turvallisuuskomitea.fi/?s=kodin+kyberopas

Näytä enemmän
Tietosuojavaltuutetun toimisto on kerännyt usein kysyttyjä kysymyksiä sivulleen. Täältä voi tarkastaa esimerkiksi, milloin henkilötunnusta saa kysyä, mitä mobiilipaikannus on ja saako kotipihaansa asentaa valvontakameran.
Sivuston kieli: 
https://tietosuoja.fi/usein-kysyttya

Näytä enemmän
Tekoälyn perusteet on Helsingin yliopiston ja teknologiayritys Reaktorin kaikille avoin, maksuton verkkokurssi. Kurssilla selviää, mitä tekoälyllä voi tehdä ja miten tekoäly vaikuttaa elämäämme. Kurssin suorittaminen ei edellytä syvällistä matematiikan ymmärrystä tai ohjelmointitaitoja.
Sivuston kieli: 
https://www.elementsofai.com/fi/

Näytä enemmän
Sanastosta löydät satojen arkisten digisanojen selkeät selitykset. Termiä voi hakea kirjakielellä, puhekielen sanalla ja usein myös englanniksi.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/03/25/mita-ovat-selain-kayttis-ja-wifi-laaja-digisanasto-selittaa...

Näytä enemmän
Liikenne- ja viestintäviraston tietoturvakampanja neuvoo, miten tietosi säilyvät tallessa, laitteesi päivitettynä ja salasanasi suojassa.
Sivuston kieli: 
https://turvalistit.fi/

Näytä enemmän
Järjestö kehittää tietoturvatoiminnan laatua, edistää tietoturvallisuutta ja hyvien tietoturvatapojen noudattamista.
Sivuston kieli: 
https://tietoturva.fi/

Näytä enemmän
Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin podcasteissa puhutaan siitä, miten 5G-teknologia muuttaa maailmaa ja mitä uusien viestintäverkkojen korkea kapasiteetti merkitsee eri aloille ja kuluttajille.
Sivuston kieli: 
https://www.traficom.fi/fi/ajankohtaista/podcast

Näytä enemmän
Opas auttaa pienyrittäjiä suojautumaan yleisimpiä kyberuhkia vastaan. Oppaassa käsitellään mm. tietojenkalastelua, haittaohjelmia, päivityksiä ja käyttöoikeuksien hallintaa.
Sivuston kieli: 
https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/pienyritysten-kyberturvallisuusopas

Näytä enemmän
Sivuilla on helppotajuisia tietokone-oppaita ja ohjeita sekä kurssimateriaalia verkkopalveluiden saavutettavuudesta.
Sivuston kieli: 
http://www.selko-e.fi/oppaat/index.htm

Näytä enemmän
Webinaareissa tutustutaan tekoälyn peruskäsitteisiin, kehitysvaiheisiin ja toimintaperiaatteisiin. Lisäksi perehdytään tekoälyn käyttöön yhteiskunnassa, tietosuojaan ja tekoälyn etiikkaan liittyviin kysymyksiin.
Sivuston kieli: 
https://www.eoppiva.fi/kokoelmat/tekoalywebinaarit/

Näytä enemmän
Täällä on tietoa tradenomiopinnoista, opiskelupaikoista sekä tradenomiksi valmistuneiden työtehtävistä ja toimialoista.
Sivuston kieli: 
https://www.tradenomiksi.fi/

Näytä enemmän
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Sininauhaliiton kokoama tietopaketti ammattilaisille, jotka pyrkivät edistämään digitaalista osallisuutta. Erityisesti keskitytään heikoimmassa asemassa olevien ihmisten digiosallisuuden vahvistamiseen.
Sivuston kieli: 
https://thl.fi/fi/web/hyvinvoinnin-ja-terveyden-edistamisen-johtaminen/osallisuuden-edistaminen/heik...

Näytä enemmän
Täällä on tietoa kansalaisten tietoteknisiä valmiuksia mittaavista tutkinnoista, niiden suorittamisesta ja suorituspaikoista. Tutkinnon järjestäjille on sivuilla oma osio.
Sivuston kieli: 
https://tieke.fi/palvelut/osaamisen-kehittaminen/tutkinnot/

Näytä enemmän
Avoin verkkokurssi kaikille tekoälystä kiinnostuneille. Kurssilla perehdytään koneoppimiseen ja neuroverkkoihin sekä siihen, miten tekoälymenetelmiä sovelletaan käytännössä. Kurssi on jatkoa Elements of AI -verkkokurssille.
Sivuston kieli: 
https://buildingai.elementsofai.com/

Näytä enemmän
Eurooppalaisen tietokoneen ajokortin ICDL:n tutkinnon koordinoijan sivulla on mm. tietoa sen hyväksymistä kurssimateriaaleista.
Sivuston kieli: 
https://icdleurope.org/

Näytä enemmän
Sivuilta löytyvät järjestöesittely, jäsenyhdistykset ja -yhteystiedot sekä koulutukset.
Sivuston kieli: 
http://www.tivia.fi/

Näytä enemmän
Viestintäviraston tietoturvaohjeet on kohdistettu sekä yrityksille että yksityishenkilöille. Ohjeita on palveluestohyökkäyksiä, kyberuhkia, kiristyshaittaohjelmia varten, neuvoja on lokitietojen keräämisestä, salasanoista sekä mobiililaitteiden turvallisesta käytöstä.
Sivuston kieli: 
https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/tietoturvaohjeet.html

Näytä enemmän
Yle Oppimisen Digitreeneissä voit opetella arjessa hyödyllisiä digitaitoja, kuten verkon hakuvinkit, hyvän salasanan valinta tai valokuvien siirtäminen puhelimesta tietokoneelle.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/oppiminen/digitreenit

Näytä enemmän
Digitreenien peruskurssilla voi opetella arkea helpottavia digitaitoja omaan tahtiin. Kurssissa on viisi aihepiiriä: perusteet, valokuvat, tiedonhaku ja tietoturva, puhelimen asetukset ja viestit sekä verkkoasiointi, kuten verkkopankin käyttö ja maksaminen.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/11/14/digitreenien-peruskurssi-taitoja-uteliaille

Näytä enemmän
Digitreenit neuvoo miten esim. Kelaan, TE-toimistoon tai verottajalle lähetettävän asiakirjan saa skannattua digitaaliseen muotoon. Lisäksi neuvotaan kuvan muokkaamisessa, siirtämisessä ja ruutukaappauksen tekemisessä.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/04/18/digitreenit-asiakirjat-sahkoisiksi-nailla-vinkeilla-toimita...

Näytä enemmän
Helsingin yliopiston avoin verkkokurssi kaikille, joita tekoälyyn liittyvät eettiset kysymykset kiinnostavat. Kurssi on toteutettu yhteistyössä Helsingin, Amsterdamin ja Lontoon kaupunkien sekä valtiovarainministeriön kanssa. Tapausesimerkit liittyvät yhteistyökumppaneiden toimintaan. Kurssi julkaistaan myöhemmin myös suomeksi ja ruotsiksi.
Sivuston kieli: 
https://ethics-of-ai.mooc.fi/

Näytä enemmän

Sivut