22 osumaa haulle. Näytetään 1 - 22 tulosta.
Suomen riistakeskuksen Kosteikko-sivustossa kuvaillaan kosteikkojen luontoa, merkitystä ekosysteemille, kosteikkojen suojelua sekä kerrotaan, miten kosteikko perustetaan. Riistakeskuksen Kosteikko-opas löytyy sivulta pdf-muodossa.
Sivuston kieli: 
https://kosteikko.fi/

Näytä enemmän
Ympäristöjärjestöjen metsäkarttaan on koottu tietoa kiireellistä suojelua vaativista kohteista ympäri Suomea. Kartta on kooste useista eri suojeluesityksistä ja -hankkeista.
Sivuston kieli: 
http://www.metsakartat.fi/

Näytä enemmän
OBIS sisältää dataa merten kasvien ja eläinten lajeista ja niiden esiintymistä.
Sivuston kieli: 
https://obis.org/

Näytä enemmän
VieKas LIFE on Suomen luonnonsuojeluliiton koordinoima hanke, jolla pyritään vahvistamaan luonnon monimuotoisuutta. Sivustolla on tietoa haitallisista vieraslajeista, niiden torjunnasta ja havaintojen ilmoittamisesta. Sinne on koottu tietoa myös toiminnasta, kuten infotilaisuuksista ja torjuntatalkoista.
Sivuston kieli: 
https://viekas.laji.fi/

Näytä enemmän
Suomen ympäristökeskuksen palvelussa esitellään ja jaetaan toteutettuja toimenpiteitä, jotka edistävät ilmastonmuutoksen hillintää, kiertotaloutta ja luontokadon pysäyttämistä. Palvelu on tarkoitettu kunnille, yrityksille, järjestöille, asukkaille jne.
Sivuston kieli: 
https://kestavyysloikka.ymparisto.fi/

Näytä enemmän
Verkkopalvelussa voi tutustua Suomen luontotyyppien uhanalaisuusarvioinnin tuloksiin. Mukana oli yhteensä noin 400 luontotyyppiä: vesistöjä, rannikoita, metsiä, soita, kallioita, tuntureita ja perinnebiotooppeja. Niistä lähes puolet arvioitiin uhanalaisiksi.
Sivuston kieli: 
https://luontotyyppienuhanalaisuus.ymparisto.fi/lutu/#/

Näytä enemmän
Arkkitehdin luontotieto on johdanto-opas ekologiseen kaupunkisuunnitteluun. Teemoja ovat mm. luonnon köyhtyminen ja kaupunkiympäristö, luontosuhde ja suunnittelun tavoitteet, luontotiedon laki- ja sopimusperusta sekä arkkitehdin vihreät työkalut.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-03-1272-5

Näytä enemmän
Luonnon kirjo -lehdessä julkaistaan artikkeleita luonnon monimuotoisuudesta ja sen suojelusta.
Sivuston kieli: 
https://www.luonnonkirjo.fi/

Näytä enemmän
Suomen ympäristökeskuksen sivut, joilta löytyy tietoa mm. ympäristön kuormituksesta ja tilasta, ympäristön- ja luonnonsuojelusta, ympäristövahingoista, ympäristön käytöstä, hoidosta ja kunnostuksesta sekä alan kansainvälisestä yhteistyöstä.
Sivuston kieli: 
https://www.syke.fi/fi-FI

Näytä enemmän
Ympäristöhallinnon sivulla on mm. Suomen Natura 2000 -alueet, Naturan toteuttaminen ja sen oikeusvaikutukset.
Sivuston kieli: 
https://www.ymparisto.fi/fi-FI/Luonto/Suojelualueet/Natura_2000_alueet

Näytä enemmän
Metsähallitus kuvaa luontotyyppejä sekä tapoja, joilla niitä voidaan suojella. Käsiteltävät luontotyypit ovat metsäluonto, suoluonto, perinneympäristöt ja vesiluonto.
Sivuston kieli: 
https://www.metsa.fi/luonto-ja-kulttuuriperinto/luontotyyppien-suojelu/

Näytä enemmän
Luonnonvarakeskuksen tietoa Suomen suometsistä, niiden tilasta sekä merkityksestä puuntuotannossa, ilmastovaikutuksiin, monimuotoisuuteen, vesistöpäästöihin ja virkistyskäytössä.
Sivuston kieli: 
https://www.luke.fi/fi/ajankohtaista/teemat-ja-kampanjat/suometsat

Näytä enemmän
Luontopaneeli on riippumaton, tieteellinen asiantuntijapaneeli, joka tukee luontopolitiikan suunnittelua ja päätöksentekoa. Luontopaneeli kokoaa luonnon monimuotoisuutta koskevaa tutkimustietoa päättäjien, asiantuntijoiden ja kansalaisten hyödynnettäväksi.
Sivuston kieli: 
https://luontopaneeli.fi/

Näytä enemmän
Luontotietojärjestelmässä voi tutustua Helsingin monipuoliseen luontoon. Luontotietojärjestelmän aineistoja ovat mm. luonnonsuojelukohteet, arvokkaat kasvisto- ja lintu- ja lepakko-alueet. Aineistoja voi tarkastella kartalta tai ilmakuvista. Yleisöversion tietosisältöä on suodatettu luonnonsuojelusyistä. Kartta löytyy osoitteesta kartta.hel.fi.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/ympariston-ja-luonnon-suojelu/luonnonsuojelu-ja-...

Näytä enemmän
Raportissa esitellään toimintamalli, jolla pyritään säilyttämään luonnon monimuotoisuus siirtämällä arvokasta lajistoa turvaan esimerkiksi rakennustyömaan alta.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/302661

Näytä enemmän
Helsingin kaupunginkanslian julkaisu tutustuttaa kaupunkiluonnon seurannan taustoihin, velvoitteisiin ja tavoitteisiin. Tutkimuskatsaus tarjoaa tietoa Helsingin ympäristöhistoriasta, luonnon seurantaa koskevasta lainsäädännöstä sekä indikaattoreista, joilla luonnon monimuotoisuutta tarkastellaan.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/julkaisut/pdf/20_12_10_Tutkimuskatsauksia_2_Vaha_Piikkio.pdf

Näytä enemmän
WWF:n raportti kertoo luonnon monimuotoisuuden muutoksista, selkärankaisten eläinten määrän vähenemisestä ja kestävän kehityksen tavoitteista.
Sivuston kieli: 
https://wwf.fi/mediabank/11561.pdf

Näytä enemmän
Kansainvälinen järjestö, joka toimii luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi ja kestävän kehityksen periaatteen puolesta. Sivuilla mm. järjestön ohjelmat ja niihin liittyvää taustatietoa.
Sivuston kieli: 
https://iucn.org

Näytä enemmän
Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston maksuton, kaikille avoin kokonaisuus tarjoaa tutkittua tietoa kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen eri teemoista sekä ympäristön monimuotoisuudesta. Opintokokonaisuus koostuu neljästä kurssista.
Sivuston kieli: 
https://www.jyu.fi/fi/avoin-yliopisto/opinnot/planetaarinen-hyvinvointi-opinnot-avoimessa-yliopistos...

Näytä enemmän
Sitran julkaisemassa kyselytutkimuksessa kartoitettiin suomalaisten asenteita arjen valinnoista ja luonnon monimuotoisuudesta.
Sivuston kieli: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/luonto-ja-arki-kyselytutkimus/

Näytä enemmän