20 osumaa haulle. Näytetään 1 - 20 tulosta.
Artikkelissa kerrotaan historiahankkeesta, jonka tarkoituksena on kartoittaa Työväen urheiluliiton naistoiminnan vaiheita.
Sivuston kieli: 
http://www.tyovaenperinne.fi/tyovaentutkimus/2000/LeenaLaine.htm

Näytä enemmän
Anu Heiskasen tutkimuksen pääasiallisena lähdemateriaalina ovat olleet naisten omat kertomukset, jotka syntyivät naisten paluun yhteydessä tehdyissä kuulusteluissa.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-3327-4

Näytä enemmän
Naiset saivat Suomessa 110 vuotta sitten täyden äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden. Tietopaketissa selvitetään, miten äänioikeusuudistus onnistuttiin toteuttamaan ja miten poliittisen kansalaisuuden myöntäminen näkyi naisten vaalikäyttäytymisessä.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/yhteiskunta/historia/naisten-aani...

Näytä enemmän
Eduskunnan kirjasto on julkaissut verkossa vuonna 1997 painettuna ilmestyneen kirjan Suomen ensimmäisistä naiskansanedustajista. Kirja tarkastelee siirtymistä yksikamariseen eduskuntaan ensimmäisten kansanedustajanaisten kautta. Myös naisten äänioikeuden historiaa esitellään lyhyesti.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/eduskunta/yksi-kamari-kaksi-sukup...

Näytä enemmän
Päätoimittaja ja historiaharrastaja Maria Petterssonin podcast-sarjassa tutustutaan kymmeniin naisiin, jotka muuttivat maailmaa: sotasankareihin, rikollispomoihin, seikkailijoihin, tieteentekijöihin, taiteilijoihin jne.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/audio/1-50621087

Näytä enemmän
WEMov-verkosto kokoaa yhteen tutkijoita, jotka tarkastelevat naisten siirtolaisuutta eri näkökulmista. Sivustolla on julkaistu kartta, jossa näkyy naisten mukaan nimettyjä veistoksia, puistoja, rakennuksia ja teitä. Myöhemmin on tulossa mm. oppimateriaaleja ja verkkonäyttelyitä.
Sivuston kieli: 
https://www.womenonthemove.eu/

Näytä enemmän
Arkkitehtuurimuso nostaa esiin kymmenen arkkitehtia ja kertoo heidän tuotantonsa ominaispiirteistä ja uransa keskeisistä suunnittelukohteista. Ensimmäisinä vuorossa ovat Wivi Lönn ja Eva Kuhlefelt-Ekelund.
Sivuston kieli: 
https://www.mfa.fi/uutiskirjeet/naisarkkitehti-kiinnostaa/

Näytä enemmän
Lotta Svärd-järjestön tietopaketissa tulevat tutuiksi Lottagalleria, Lottajärjestön jaostot, Lotta Svärd -merkit ja museon kokoelmat. Sivulla on myös useita verkkonäyttelyitä.
Sivuston kieli: 
https://www.lottasvard.fi/

Näytä enemmän
Naisten Ääni on julkaistu Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2017. Naisen historiaa kuvaavaan sivustoon on koottu elämäkertoja vaikuttajanaisista arjen sankareihin. Tietokantaan voi kirjoittaa artikkelin merkittävänä pitämänsä naisen elämästä. Artikkeleita voi myös ehdottaa.
Sivuston kieli: 
https://www.naistenaani.fi/

Näytä enemmän
Paula Holmilan artikkelisarja esittelee suomalaisia naisarkkitehteja. Architectan 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julkaistussa sarjassa haastateltavina ovat mm. Pirkko-Liisa Schulman, Saija Hollmén ja Kaarin Taipale.
Sivuston kieli: 
https://www.architecta.fi/

Näytä enemmän
Amerikan naishistoriaa verkossa. Kokoaja työskentelee kirjastonhoitajana Middle Tennessee State University'ssä.
Sivuston kieli: 
https://digital.mtsu.edu/digital/collection/women

Näytä enemmän
Laaja linkkikokoelman pääosa on jaettu aikakausien mukaan: vanha aika, keskiaika, uusi aika.
Sivuston kieli: 
https://sourcebooks.fordham.edu/women/womensbook.asp

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Ruotsissa vaikuttaneiden naisten elämäntarinoihin keskiajalta nykypäivään. Tietoja voi etsiä nimen lisäksi ammatin, organisaation, paikan tai avainsanan mukaan.
Sivuston kieli: 
https://www.skbl.se/sv

Näytä enemmän
Lottamuseon juhlavuoden lifestyle –blogissa tarjolla kauneutta, terveyttä, muotia, käsitöitä ja reseptiikkaa 1920-1940-luvuilta.
Sivuston kieli: 
https://www.nostalgisetnaiset.fi/

Näytä enemmän
Oppimateriaali naisarkkitehdeista ja arkkitehtuurin naishistoriasta. Materiaali sisältää sanaston sekä kaksi oppikokonaisuutta, joissa aiheita käsitellään arkisto-, kokoelma- ja videohaastattelumateriaalin avulla.
Sivuston kieli: 
https://www.mfa.fi/opi-ja-koe/oppimateriaali-elakoon-wivi-lonn/

Näytä enemmän
Sivuilta löytyy tietoa naisista matematiikan alalta. Hakea voi nimen tai syntymävuoden avulla.
Sivuston kieli: 
https://mathwomen.agnesscott.org/women/women.htm

Näytä enemmän
Anna-Liisa Haavikon toimittamassa historiasarjassa kätilöt kertovat muistojaan synnytyksistä. Tarinoista kuvastuu, millaisia asenteita synnyttäviin äiteihin ja kätilöihin on kohdistunut. Sarjassa matkataan aina 1700-luvulle asti kätilöiden historiaa tutkineen Kirsi Vainio-Korhosen kanssa.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-63712779

Näytä enemmän
Helsingin yliopistomuseon näyttelyjulkaisu kertoo Suomen ensimmäisistä naislääkäreistä ja vaikeuksista, joita he kohtasivat opintiellä, työelämässä ja arjessa 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/assets/drupal/2022-12/HYM_Hameiden%20hidastamat.pdf

Näytä enemmän
Niina Hämäläinen tarkastelee artikkelissaan sitä, millä tavalla Elias Lönnrot tulkitsi kansanrunojen välityksellä rahvaan naisen kuvaa ja perhettä Kantelettaressa ja Kalevalassa.
Sivuston kieli: 
https://journal.fi/kasvatusjaaika/article/view/68574

Näytä enemmän
Riitta Pylkkäsen alun perin vuonna 1982 julkaistu kirja säätyläisnaisten pukeutumisesta 1700-luvulla.
Sivuston kieli: 
https://edition.fi/smy/catalog/book/814

Näytä enemmän