106 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Professori Sid Bolkosky haastatteli 150 holokaustista hengissä selvinnyttä. Nauhoitukset (äänitteet tai videot) ovat kaukolainattavissa. Osan niistä voi kuunnella ja katsella RealPlayer-esityksinä Internetissä. Haastatteluista myös tekstit.
Sivuston kieli: 
http://holocaust.umd.umich.edu

Näytä enemmän
Tietopaketti antisemitismistä.Sivuilta löytyy dokumentteja, kirjallisuutta, valokuvia, elokuvia, taidetta ja musiikkia.
Sivuston kieli: 
http://fcit.coedu.usf.edu/holocaust

Näytä enemmän
Vammaisten ihmisten ihmisoikeusjärjestön sivuilla kerrotaan järjestön toiminnasta, tavoitteista ja ajankohtaisista tapahtumista.
Sivuston kieli: 
http://www.kynnys.fi

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua suomalaisen sananvapauden ja sensuurin historiaan vuodesta 1917 alkaen. Aikajana-artikkeleiden lisäksi verkkoteos sisältää henkilökuvia, esseitä, tutkimuslähteitä ja suosituksia.
Sivuston kieli: 
https://sananvapauteen.fi/

Näytä enemmän
Fáktalávvu on usean eri kirjoittajan blogi, joka tarjoaa artikkeleita ja lukuvinkkejä, joiden aiheina ovat saamelaiset.
Sivuston kieli: 
https://faktalavvu.net/

Näytä enemmän
Professori Veli-Pekka Lehtolan kirja saame­lais­ten nyky­tilanteesta ja suomalaisten asenteista saamelaisia kohtaan.
Sivuston kieli: 
https://www.veli-pekkalehtola.fi/UserFiles/files/SAAMELAISKIISTA_sisuu.pdf

Näytä enemmän
Ihmisoikeuskeskus on itsenäinen ja riippumaton asiantuntija, jonka tehtävänä on edistää perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista ja lisätä eri toimijoiden välistä yhteistyötä ja tiedonvaihtoa. Sivustolla on tietoa ihmisoikeuksista, julkaisuja sekä aineistoja opetuksen tueksi.
Sivuston kieli: 
https://www.ihmisoikeuskeskus.fi/

Näytä enemmän
Slave biographies sisältää tietokantoja, joihin on tallennettu Atlantin alueiden eli Pohjois-, Väli-, Etelä-Amerikan alueilta sekä Atlantin saarilta orjien henkilötietoja. Tietokantoja on Yhdysvalloista ja Brasiliasta ja projektin on tarkoitus laajeta. Orjien tietoja löytyy vuosien 1719 -1870 väliltä, heidän nimensä, sukupuolensa, rotunsa, ikänsä, omistajansa, tehtävänsä on lueteltu.
Sivuston kieli: 
http://slavebiographies.org/

Näytä enemmän
Kirjanmerkit on työväline, jonka avulla opettajat ja muut kasvattajat voivat käsitellä vihapuheen ongelmaa. Kirja on suunniteltu työskentelyyn 13–18-vuotiaiden kanssa, mutta harjoituksia voidaan muokata myös muille ikäryhmille sopiviksi.
Sivuston kieli: 
https://rm.coe.int/16806f9ac3

Näytä enemmän
Black Lives Matter -liikkeen tietoja ja kannanottoja, uutisia sekä työtä tasa-arvon puolesta.
Sivuston kieli: 
https://blacklivesmatter.com/

Näytä enemmän
Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa vuonna 1948 hyväksytty yleismaailmallinen ihmisoikeuksien julistus.
Sivuston kieli: 
https://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/Language.aspx?LangID=fin

Näytä enemmän
Oikeusministeriön sivuilla on tietoa kielellisistä oikeuksista ja kansalliskielistrategiasta. Sieltä löytyy myös aihetta käsitteleviä julkaisuja sekä suosituksia kielilainsäädännön soveltamisesta.
Sivuston kieli: 
https://oikeusministerio.fi/kielelliset-oikeudet

Näytä enemmän
Kirjastoseuran teettämässä raportissa analysoidaan kirjaston taloudellista vaikuttavuutta. Raportti kuvaa, kuinka monin tavoin ja moninkertaisena kirjastoon panostettu raha hyödyttää yhteiskuntaa. Samalla avataan kirjaston vaikutusta ihmisen elämään, mahdollisuuksiin tiedonsaantiin sekä tasa-arvoon.
Sivuston kieli: 
http://suomenkirjastoseura.fi/artikkelit/selvitys-kirjasto-tekee-pienella-rahalla-paljon-syrjaytymis...

Näytä enemmän
Kansainvälinen järjestö, joka toimii aktiivisesti seuraavien asioiden puolesta: ilmastonmuutos, ihmisoikeudet, köyhyyden, korruption ja sotien lopettaminen.
Sivuston kieli: 
https://www.avaaz.org/page/en/

Näytä enemmän
Miksi miljoonat lapset jäävät ilman lapsuutta? UNICEFin vuosittaisraportti käsittelee lapsen asemaa mailmassa. Raportissa on runsaasti valokuvia, karttoja, taulukoita sekä sanasto.
Sivuston kieli: 
https://www.unicef.org/reports/state-of-worlds-children

Näytä enemmän
Sivusto on keskittynyt Yhdysvaltojen suvaitsevaisuustilanteen seuraamiseen ja työkalujen tarjoamiseen asenteiden parantamiseksi. Omat osiot ja keskustelupalstat aikuisille, lapsille ja opettajille. Sivustolla voit myös testata oman suvaitsevaisuutesi asteen.
Sivuston kieli: 
https://www.learningforjustice.org/

Näytä enemmän
Verkkojulkaisu, joka on sitoutunut keskittämään ja normalisoimaan Ruskeiden naisten ja aliedustettua sukupuolta olevien ihmisten näkökulmia suomalaisessa ja pohjoismaisessa mediassa.
Sivuston kieli: 
https://www.ruskeattytot.fi/

Näytä enemmän
Sivusto kokoaa yhteen lastenoikeusjärjestö Planin opetuksen tueksi tarjoamat aineistot. Materiaalipankista löytyvät myös Planin tuottamat videot sekä tilattavat materiaalit.
Sivuston kieli: 
https://www.globaalikoulu.net/

Näytä enemmän
Kampanja nostaa esiin urheiluun liittyvät ihmisoikeuskysymykset. Sivuilla on urheilijoiden tarinoita ja tietopaketti, jossa kerrotaan, mitä urheiluseurat, lajiliitot ja muut toimijat voivat tehdä ongelmien korjaamiseksi.
Sivuston kieli: 
https://alarikourheilua.fi/

Näytä enemmän
Missä menee asiattomuuden ja laittomuuden raja? Yle Oppimisen testi sisältää internetissä julkaistuja aitoja sitaatteja, joita nettipoliisi kommentoi.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/09/13/testaa-sananvapauden-rajoja-mita-netissa-saa-sanoa

Näytä enemmän
Mediakasvatusmateriaalien avulla voi tutustua joidenkin Euroopan maiden sananvapaustilanteisiin sekä sananvapauden historian merkkipaaluihin. Sivuilta löytyy myös nuorten vinkit turvallisempaan ja avoimempaan keskusteluun.
https://mediakasvatus.fi/materiaali/nuoret-ja-sananvapaus-euroopassa/

Näytä enemmän
Sivut tarjoavat tietoa rauhankasvatuksesta ja instituutin toiminnasta. Sivuille on koottu lista instituutin kirjaston kokoelmiin kuuluvasta kirjallisuudesta.
Sivuston kieli: 
https://rauhankasvatus.fi

Näytä enemmän
TEP ry:n tarkoituksena on edistää rauhaa sekä tieteen ja teknologian vastuullista käyttöä. Yhdistys vastustaa asevarustelua ja etsii varustelutuotannolle rauhaa palvelevia sekä elämää suojelevia vaihtoehtoja. Yhdistyksen tavoitteena on edistää eettistä tietoisuutta, oikeudenmukaisuutta, kestävää kehitystä sekä tietoisuutta koko ihmiskuntaa koskevista globaaleista ongelmista.
Sivuston kieli: 
https://tekniikkaelamaapalvelemaan.fi/

Näytä enemmän
Ihmisoikeuksia puolustava Human Rights Watch - seuraa kriisejä ja ihmisoikeusrikoksia, asevarustelua, naisten ja lasten oikeuksia, vankiloiden, pakolaisten, sananvapauden tilannetta sekä kansainvälistä oikeutta ja YK:n toimintaa. Sivuilta löytyy myös tietoa meneillään olevista ihmisoikeuskampanjoista ja järjestön raportit.
Sivuston kieli: 
https://www.hrw.org/

Näytä enemmän
Teoksessa on selvitetty, mitä suomenkielinen enemmistö ajattelee ruotsinkielisyydestä Suomessa. Kirja perustuu kyselytutkimukseen, jossa kartoitettiin muun muassa suhtautumista ruotsinkielisiin julkisiin palveluihin, kaksikielisyyteen, kielipolitiikkaan ja siihen, tarvitaanko Pohjoismaissa ruotsin kielen taitoa.
Sivuston kieli: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/ur-majoritetens-perspektiv

Näytä enemmän
Rasismia, ennakkoluuloja ja juutalaisvastaisuutta käsittelevä sivu, joka on suunnattu opettajille.
Sivuston kieli: 
https://www.facinghistory.org

Näytä enemmän
Suomen journalistiiiton sivulla on määritelmä sananvapaudesta sekä linkit Suomen perustuslakiin sekä Euroopan ihmisoikeussopimukseen.
Sivuston kieli: 
https://journalistiliitto.fi/fi/pelisaannot/sananvapaus/

Näytä enemmän

Sivut