42 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Robin Jarvisin kotisivuilta löytyy tietoa Deptfordin hiiritrilogian hahmoista, niiden synnystä ja kohtaloista. Kukin kirja esitellään lyhyesti paljastamatta juonta, mutta henkilöesittelyissä sen sijaan paljastetaan juonen yksityiskohtia. Kirjat lukeneille henkilökuvauksista on kuitenkin hyötyä, koska melko monimutkaiset suhteet hahmojen välillä aukenevat lukiessa uudella tavalla. Sivuilta on linkkejä myös kirjailijan muihin teoksiin sekä jonkun verran kirjailijatietoa.
Sivuston kieli: 
http://www.robinjarvis.com/deptfordhome.html

Näytä enemmän
Verkkonäyttely antaa vinkkejä lasten- ja nuortenkirjoista, joita vanhemmat ja kasvatusalan ammattilaiset voivat käyttää apuna tunnekasvatuksessa. Mukana on kuvakirjoja, runokirjoja, kertomuksia ja romaaneja, joista kaikista löytyy lyhyt esittely.
Sivuston kieli: 
https://lkinstituutti.wixsite.com/tunteet

Näytä enemmän
Lukemo on Lastenkirjainstituutin tuottama sivusto, jossa esitellään uusimmat lasten- ja nuortenkirjat tietokirjoista kaunokirjallisuuteen. Sopivaa luettavaa voi etsiä hakutoimintojen, kirjalistojen ja vinkkien avulla. Työkaluja lukemiseen -sivulla on tehtäviä ja muita väyliä lukemisen maailmaan.
Sivuston kieli: 
https://lukemo.fi/

Näytä enemmän
Polarbibblo.se tarjoaa lapsille ja nuorille tietoa kirjoista ja kirjailijoista, katselemista ja kuuntelemista, kirjoitustehtäviä sekä piirrosalustan.
Sivuston kieli: 
https://www.polarbibblo.se/

Näytä enemmän
Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaalle suomalaiselle lasten- ja nuortenkirjalle. Uusimmat ehdokkaat ja edellisten vuosien voittajat ja ehdokkaat.
Sivuston kieli: 
https://kirjasaatio.fi/lastenjanuortenkirjallisuudenfinlandia

Näytä enemmän
Koivu ja tähti -nuorisokirjallisuuden tietokanta sisältää bibliografian Suomessa julkaistusta nuortenkirjallisuudesta vuosilta 1543-1899, Agricolasta Topeliuksen aikaan. Tietokanta sisältää noin 2000 nimekettä, joista annetaan perustietojen (tekijä, kustantaja, alkuperä) lisäksi kuvausta sisällöstä, ulkoasusta ja kuvituksesta. Tietokannassa voi haun kohdistaa eri kenttiin (tekijä, nimeke, julkaisuvuosi ja -laji) sekä tehdä vapaasanahaun.
Sivuston kieli: 
http://www.nettiposti.com/sni/tk/Kansi.html

Näytä enemmän
Lastenkirjainstituutin tietokannasta voi hakea alan suomalaisten kirjallisuuspalkintojen saajia, kotimaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden käännöksiä sekä teosten ja tekijöiden merkkipäiviä. Merkkipäiväluettelossa on myös ulkomaisia kirjailijoita ja kuvittajia.
Sivuston kieli: 
https://lastenkirjainstituutti.fi/asiantuntijapalvelut/tietoa-ja-tilastoja/kolmen-tahden-tietoa-tiet...

Näytä enemmän
LanttuLit-sivustolla joukko lasten- ja nuortenkirjailijoita ja kuvittajia esittelee teoksiaan, kertoo työstään ja vastaa lasten ja nuorten usein kouluvierailuilla esittämiin kysymyksiin. Sivuilta löytyy tietoa kirjailija- ja kirjaesitelmiin sekä linkkejä lasten ja nuortenkirjallisuuteen liittyviin sisältöihin.
Sivuston kieli: 
https://lanttulit.blogspot.com/

Näytä enemmän
Lukukeskuksen kotisivuilta löytyy tietoa kirjallisuudesta, kirjallisuustapahtumista, lukemisharrastuksesta. Lukukeskuksen kautta voi myös järjestää kirjailijavierailuja esimerkiksi kirjastoihin tai kouluihin.
Sivuston kieli: 
https://lukukeskus.fi/

Näytä enemmän
Tunnetun lastenkirjankuvittajan Eric Carlen kotisivu. Sivulla on henkilötietojen lisäksi Carlen museon esittely, lastenkirjankuvittajan työn vaiheiden esittelyä ja esimerkkejä Carlen kuvakirjojen käytöstä luovan toiminnan yhteydessä.
Sivuston kieli: 
https://eric-carle.com/

Näytä enemmän
Sivuilla on kuvakirjasarjan tekijän elämänkertatiedot ja puheenvuoro lastenkirjankuvittajan työstä. Lisäksi luonnehditaan sarjan sankaria Mikko Mallikasta ja aiheita joita kirjat käsittelevät. Sivuilla on luettelo suomeksi ilmestyneistä kuvakirjoista, katsaus käännöksiin ja tietoa eri maiden kustantajista.
Sivuston kieli: 
https://www.alfons.se

Näytä enemmän
Astrid Lindgrenin muistoa kunnioittamaan on perustettu maailman suurin lasten- ja nuortenkirjapalkinto. Sivulla esitellään palkinnon luonne ja sen innoittaja, tuomariston jäsenet ja toiminta sekä palkitut kirjailijat. Sivusto on kokonaisuudessaan ruotsiksi ja englanniksi, lyhyesti palkinnosta kerrotaan myös kahdeksalla muulla kielellä.
Sivuston kieli: 
https://alma.se/

Näytä enemmän
Lastenkirjainstituutin verkkonäyttelyn aiheena on toinen maailmansota lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Mukana on yli 200 teosta eri vuosikymmeniltä teemoittain ryhmiteltynä. Osa kirjoista kuvaa sodan arkea, osassa sotaa vain sivutaan.
Sivuston kieli: 
https://lkinstituutti.wixsite.com/haluankasvaa

Näytä enemmän
Ibby Finland on lasten ja nuorten kirjallisuuden edistämiseen keskittyvä yhdistys. Sivuilla kerrotaan järjestön tavoitteista lastenkirjallisuuden ja lukemisen parissa sekä järjestön toiminnasta. Sivuilta löytyvät kuvaukset järjestön julkaisuista.
Sivuston kieli: 
https://ibbyfinland.fi/

Näytä enemmän
IBBY:ssä on jäseniä yli 60:ssa maassa. Se edistää lastenkirjallisuutta erityisesti kehitysmaissa. Se jakaa tärkeän H.C. Andersen-palkinnon maailman parhaille lastenkirjoille joka toinen vuosi. Kotisivuilta löytyvät luettelot palkituista kirjoista ja kirjailijoista ja kuvittajista.
Sivuston kieli: 
https://www.ibby.org/

Näytä enemmän
Yhdysvaltalainen Paterson kertoo sivulla sympaattisesti itsestään ja vastaa lukijoiden esittämiin kysymyksiin. Myös hänen kirjansa esitellään. Paterson on palkittu moneen kertaan.
Sivuston kieli: 
https://katherinepaterson.com/

Näytä enemmän
Lasten- ja nuortenkirjallisuuden vapaa tutkija ja kriitikko Päivi Halttunen-Heikkinen, rouva Huu, arvioi blogissaan ahkerasti uusia ja välillä vanhojakin lasten- ja nuortenkirjoista.
Sivuston kieli: 
https://lastenkirjahylly.blogspot.com

Näytä enemmän
Lastenkirjainstituutti ja sen kirjasto ovat valtakunnallinen lasten- ja nuortenkirjallisuutta ja kuvitusta tallentava, tutkimusta edistävä sekä alasta tiedottava laitos. Sivuilla esitellään toimintaa ja annetaan yhteystiedot
Sivuston kieli: 
https://www.lastenkirjainstituutti.fi

Näytä enemmän
Lastenkirjainstituutin palkinnot-sivulta löytyvät suomalaiset lastenkirjallisuuspalkinnot lyhyine kuvauksineen sekä kirjallisuuspalkintojen saajat.
Sivuston kieli: 
https://lastenkirjainstituutti.fi/muut-palvelut/tietoa-ja-tilastoja/palkintoluettelot

Näytä enemmän
Tietoa Roald Dahlista ja hänen tuotannostaan. Lapsille pelejä ja interaktiivinen sivu. Sisältää myös vinkkejä opettajille.
Sivuston kieli: 
https://www.roalddahl.com

Näytä enemmän
Tietoa Louisa May Alcottista ja hänen Orchard House kotimuseostaan. Talosta voi selata valokuvia huoneittain.
Sivuston kieli: 
https://louisamayalcott.org/

Näytä enemmän
Lue lapselle -kampanja kannustaa lukemaan ääneen lapselle. Sivusto kokoaa yhteen faktatietoa, kirjavinkkejä sekä loruja ja runoja yhteisiin hetkiin.
Sivuston kieli: 
https://luelapselle.fi/

Näytä enemmän
Täydellinen, kronologinen luettelo Andersenin saduista. Useimmat tarinat ovat myös englanninkielisinä täysteksteinä.
Sivuston kieli: 
http://HCA.Gilead.org.il

Näytä enemmän
Professori D. L. Ashliman'in laatimassa.Grimm-sivustossa on Grimmin veljesten elämäkerrat ja kuvaus tuotannosta. Satujen alkuperää ja esikuvia on analysoitu ja linkit johtavat kokotekstisatuihin englanniksi sekä saksaksi sekä useisiin Grimmin satuja inspiroineisiin teksteihin. Sivustoa ei ole päivitetty vuoden 2013 jälkeen, mutta aineistoa on tarjolla vielä hyvä määrä.
Sivuston kieli: 
https://sites.pitt.edu/~dash/grimm.html

Näytä enemmän
Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston lastenosaston Teemaluetteloon on koottu kirjaston omista kokoelmista löytyviä satu-, kuva- ja tietokirjoja aiheittain. Teemaluetteloa kartutetaan jatkuvasti.
Sivuston kieli: 
https://eepos.finna.fi/Content/lukemistosarjat_kouluille

Näytä enemmän
Satujen harrastajan Heidi Anne Heinerin sivut ovat innostava ja hyödyllinen lähde kirjallisuuden opettajille sekä opiskelijoille. Sivuilla on esitelty tunnetuimmat sadut historioineen, kuvittajineen sekä nykyaikaisine tulkintoineen. Satuja on luettavana sivustolla aakkosellisessa hakemistossa.
Sivuston kieli: 
https://www.surlalunefairytales.com

Näytä enemmän

Sivut