18 osumaa haulle. Näytetään 1 - 18 tulosta.
Aikamatka Oulu -sivusto tuotettiin oheismateriaaliksi näyttelyyn, joka järjestettiin vuonna 2005 Oulun 400-vuotisjuhlan kunniaksi. Sivustossa löytyy tietoa, tietoiskuja sekä kuvia Oulun kaupungin vaiheista aikojen alusta nykyaikaan.
Sivuston kieli: 
http://www.ouka.fi/aikamatkaoulu

Näytä enemmän
Helsingin kaupunginmuseon kokoelmiin voi tutustua Finna-palvelun kautta. Selailtavana on jatkuvasti karttuva valikoima esineitä, valokuvia, taideteoksia sekä rakennusten tietoja. Palvelusta löytyy esimerkiksi Signe Branderin valokuvia sadan vuoden takaisesta Helsingistä. Helsingin kaupunginmuseon kuvia voi ladata ja käyttää vapaasti, mutta kuvaaja ja lähde on ilmoitettava.
Sivuston kieli: 
https://hkm.finna.fi/

Näytä enemmän
Suomen valokuvataiteen museo on julkaissut Flickrissä I.K. Inhan Helsinki-aiheisia valokuvia vuodelta 1908. Inha kuvasi kaupungin keskustaa, rantoja ja puistoja opaskirjaa varten, joka julkaistiin vuonna 1910. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä, mutta kuvaajan nimi ja kuvien lähde on mainittava.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/valokuvataiteenmuseo/sets/72157650075006210/

Näytä enemmän
Helsinki-aiheisia valokuvia Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista. Kuvia on mm. keväisestä kaupungista, raitiovaunuista ja lähiöiden lapsista. Mukana ovat myös Signe Branderin kuvat viime vuosisadan alusta sekä Simo Ristan ja Eeva Ristan kokoelma 1970-luvulta. Palvelussa voi selata museon luomia kuva-albumeita ja luoda omia. Valokuvat on julkaistu painokelpoisina. Kuvat on julkaistu CC BY 4.0 –lisenssillä: niitä voi käyttää vapaasti, mutta kuvan yhteydessä on mainittava kuvaajan nimi ja Helsingin kaupunginmuseo. Henkilökuvien kaupalliseen käyttöön liittyy rajoituksia.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinkikuvia.fi/

Näytä enemmän
Petri Neuvosen väitöskirjatutkimus käsittelee Viipurin vanhankaupungin fyysistä ja kulttuurista muutosta vuosina 1856–1939. Siinä käydään läpi kahdeksan vuosikymmentä alueen rakennushistoriaa. Samalla tutkimus tarkastelee kulttuurista muutosta, joka ilmeni viipurilaisten suhtautumisessa vanhankaupungin linnoitusmuureihin, rakennuksiin sekä katu- ja kaupunkinäkymiin.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-7590-7

Näytä enemmän
Porvoon museon verkkonäyttely kertoo elämästä itäisellä Uudellamaalla viimeisimmän jääkauden loppuvaiheista aina 1700-luvulle asti.
Sivuston kieli: 
https://porvoonmuseo.wordpress.com/

Näytä enemmän
Monica Tennberg kirjoittaa Sahanperän alueesta ja sen historiasta, arktisen kaupunkiluonnon merkityksestä, liikkumisesta arktisissa olosuhteissa sekä Rovaniemen kansainvälisyydestä.
Sivuston kieli: 
https://lauda.ulapland.fi/bitstream/handle/10024/64180/Tennberg.Monica.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Näytä enemmän
Lyhyt historiikki joulurauhaperinteestä Turun Vanhalla Suurtorilla. Sivulta on myös linkki joulurauhan julistuksen tekstiin.
Sivuston kieli: 
https://www.turku.fi/joulurauha

Näytä enemmän
Finnassa voi tutustua Keski-Suomen kulttuuriperintöön. Kokoelmassa on esineitä, taidetta, valokuvia ja arkistoaineistoa. Palvelussa esitellään muun muassa kaupunkihistorian muutosta Jyväskylässä ja Pekka Kivikkään kalliomaalaustutkimuksen kuva-aineistoja.
Sivuston kieli: 
https://keskisuomenmuseo.finna.fi/

Näytä enemmän
Väitöskirjassa tarkastellaan Helsinkiä ja helsinkiläisten elämää ensimmäisen maailmansodan aikana. Tutkimuksessa on selvitetty, miten kriisiaika vaikutti kaupunkilaisten elämään, miten he kokivat ongelmatilanteet ja minkälaisia ratkaisuja he hakivat ongelmiin.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-10-9194-0

Näytä enemmän
Artikkelikokoelma tutustuttaa Turun kielelliseen historiaan keskiajalta 1900-luvun lopulle saakka. Teoksessa tarkastellaan monikielisyyttä kielitieteen, historian, arkeologian, kirjallisuustieteen ja kulttuuriperinnön tutkimuksen näkökulmista.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/skst.1475/

Näytä enemmän
Historia Helsinki esittelee monipuolisesti pääkaupungin menneisyyttä. Sivustolla on kuvia, videoita, karttoja, asiakirjoja ja artikkeleita kaupungin historiasta. Artikkelit on jaettu kolmeen eri ryhmään: ilmiöt, alueet ja käännekohdat. Niissä tarkastellaan mm. arkielämää, taloutta, kulttuuria ja eri kaupunginosia. Historiallisiin paikkoihin voi tutustua myös vuorovaikutteisen kartan avulla.
Sivuston kieli: 
https://historia.hel.fi/fi

Näytä enemmän
Oulun kaupungin historia vuodesta 1301 vuoteen 2000. Luettelomainen, kronologinen esitys
Sivuston kieli: 
https://www.ouka.fi/oulu/oulu-tietoa/oulun-historia

Näytä enemmän
Helsingin historiaa kuvien, videoiden ja karttojen muodossa.
Sivuston kieli: 
https://helsinkiennen.fi/

Näytä enemmän
Raahen museon tietolaarista löytyy Raahen historiaa esihistoriasta 1800-luvulle. Kokonaisuudesta löytyy myös kertomuksia raahelaisesta merenkäynnin historiasta sekä merenkulun historiaa yleensä.
Sivuston kieli: 
https://www.raahenmuseo.fi/tietolaari/tietolaari

Näytä enemmän
Helsingin kaupunginmuseon värivalokuvat kertovat ohikiitävistä hetkistä vilkkailla kaduilla, vanhojen puutalojen pihapiireissä ja uutuuttaan hohtavien lähiöiden maisemissa. Vapun ilmapallot, Kauppatorin hedelmät ja mainosten öiset neonvalot hehkuvat väreissä nostalgisissa Helsinki-kuvissa.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinkikuvia.fi/collection/33/

Näytä enemmän
Historiallisessa Oulussa voi seikkailla Tervatarinoiden reitillä. Katariina Vuoren kirjoittamat tarinat pohjautuvat Oulun tervakaupan kulta-ajan aitoihin paikkoihin, tapahtumiin ja henkilöihin. Sivuilla on kartta, jonka kautta voi kuunnella tai lukea tarinat.
Sivuston kieli: 
https://oulu2026.eu/tarinareitit/

Näytä enemmän