42 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Suomen humanistiverkko sisältää dokumentteja, tietoa historian tutkimuksesta, opetuksesta ja seuroista sekä linkkejä arkistojen, kirjastojen ja museoiden sivuille historian, median, perinteen ja taiteen aloilta.
https://agricolaverkko.fi/

Näytä enemmän
Kansallisarkiston kehittämä tietokanta ja verkkopalvelu Suomen keskiaikaa koskevista asiakirjoista. Diplomatarium Fennicumin lähtökohtana on ollut valtionarkistonhoitaja Reinhold Hausenin toimittama teossarja Finlands medeltidsurkunder (FMU) sekä Åbo Domkyrkas Svartbok (Turun tuomiokirkon Musta kirja).
Sivuston kieli: 
http://df.narc.fi/

Näytä enemmän
Ranskan kulttuuriaarteet selattavissa avoimesti. Kulttuuriministeriön tuottamassa palvelussa voi tutkia kulttuurihistoriallisesti merkittäviä rakennuksia, taideteoksia, valokuvia henkilöistä ja paikoista sekä museoiden esineitä.
Sivuston kieli: 
https://www.pop.culture.gouv.fr/

Näytä enemmän
Ranskan kansalliskirjaston Gallica-kokoelmasta löytää kuvia, äänityksiä, karttoja, kirjoja, kirjoitusta vaikka mistä. Kokonaisuudesta löytää selaamalla musiikkiäänitteitä ja paljon kuvamateriaalia, esimerkiksi karttapalloja, kartastoja, luontopiirroksia, joita voi hyödyntää, vaikkei kielitaito riittäisikään tekstien tutkimiseen.
Sivuston kieli: 
https://gallica.bnf.fr/

Näytä enemmän
Australian territorioiden historiallisia dokumentteja voi etsiä kartalta tai selaamalla.
Sivuston kieli: 
https://www.foundingdocs.gov.au/

Näytä enemmän
Oppikirjassa tarkastellaan kirjahistorian perusteita, kirjahistorian tutkimusta, kirjaa esineenä, tekijyyttä, sensuuria, kirjakauppaa, kirjastoja ja kirjan vaikutushistoriaa. Kirjan toisessa osassa paneudutaan kirjahistorian tutkimuksen metodisiin kysymyksiin. Oppikirja keskittyy lähinnä painettuun kirjaan. Tarkastelu alkaa 1400-luvun lopulta ja painottuu 1600–1700-luvuille.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-4040-1

Näytä enemmän
Yle on julkaissut otoksia 1900-luvulla toimineiden elokuvayhtiöiden Fennada-Filmin, Filmisepon ja Veikko Itkosen tuotannosta. Valikoima esitellään Elävässä arkistossa ja aineistojen lataus tapahtuu Vimeo-palvelussa. Aineisto on julkaistu lisenssillä, joka sallii muokkaamisen ja uudelleenkäytön. Yleisradion nimi aineiston lähteenä on mainittava käytön yhteydessä.
Sivuston kieli: 
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/11/20/filmivalahdyksia-suomen-kaduilta-ja-kedoilta-vapaaseen-kaytt...

Näytä enemmän
Palvelussa voi selata suomalaisesta metsäkulttuurista kertovia valokuvia, esinekuvia ja arkistoaineistoa. Mukana ovat Suomen Metsämuseo Lusto, Lapin metsämuseo, Pielisen museo, Nurmeksen museo, Verlan tehdasmuseo, Ilomantsin museosäätiö sekä Suomen Metsästysmuseo.
Sivuston kieli: 
https://kantapuu.finna.fi/

Näytä enemmän
Valikoima Suomen historian tapahtumia käsittelevistä verkossaa olevista asiakirjoista n. vuodesta 1200.
Sivuston kieli: 
https://histdoc.net/historia/historia.html

Näytä enemmän
Elonet-tietokannassa on julkaistu 700 Finlandia-katsausta vuodesta 1943 vuoteen 1964. Ne muodostavat sarjan ajankuvia Suomesta jatkosodan ja jälleenrakentamisen kaudesta teollistuneeksi hyvinvointivaltioksi.
Sivuston kieli: 
https://elonet.finna.fi/Search/Results?sort=relevance&bool0%5B%5D=AND&lookfor0%5B%5D=Finlandia-katsa...

Näytä enemmän
Sotasampo kokoaa yhteen viime sotiimme liittyviä verkkoaineistoja. Palvelussa voi etsiä tietoja talvi- ja jatkosodan tapahtumista, paikoista, joukko-osastoista sekä sotiin liittyvistä henkilöistä. Sotasammon kautta löytyvät myös Kansa taisteli -lehden artikkelit sekä tiedot vuosina 1939–1945 menehtyneistä.
Sivuston kieli: 
https://www.sotasampo.fi/fi/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Tukholman ja tukholmalaisten historiaan. Stockholmskällan sisältää yli 30 000 kuvaa, karttoja, äänitiedostoja, asiakirjoja ja kirjallisuusvinkkejä museoiden, arkistojen ja kirjastojen kokoelmista. Palvelusta löytyy valmiita oppimateriaalikokonaisuuksia ja vinkkejä oppitunneille.
Sivuston kieli: 
https://stockholmskallan.stockholm.se/

Näytä enemmän
Bavarikonissa voi käydä ihailemassa Bayernin kirjastoihin, museoihin ja arkistoihin säilöttyjä esineitä, tekstejä, käsikirjoituksia, taideteoksia, kolikkoja, karttoja ja paljon muuta.
Sivuston kieli: 
https://www.bavarikon.de/?lang=en

Näytä enemmän
Itävallan ja Itävalta-Unkarin historiaan liittyviä dokumentteja. Aineisto on enimmäkseen saksaksi, mutta myös englanniksi käännettyjä dokumentteja on joukossa.
Sivuston kieli: 
https://eudocs.lib.byu.edu/index.php/History_of_Austria:_Primary_Documents

Näytä enemmän
Tietokanta sisältää useita sähköiseen muotoon siirrettyjä englantilaisia sanomalehtiä 1700- ja 1800-luvuilta. Lehdet ovat luettavissa alkuperäisessä kieliasussaan.
Sivuston kieli: 
http://www.bodley.ox.ac.uk/ilej

Näytä enemmän
Sisältää primääridokumentteja Ranskan historiasta.
Sivuston kieli: 
https://eudocs.lib.byu.edu/index.php/History_of_France:_Primary_Documents

Näytä enemmän
British Libraryn ääniosassa on kuunneltavana äänitteitä monelta alalta: murteista ja korostuksista, ohjelmia ja haastatteluja eri tapahtumista, aiheista ja historiasta, kirjallisuutta, taidetta, luonnon ääniä, äänimaisemia, klassillista musiikkia, maailmanmusiikkia, populaarimusiikkia, perinnemusiikkia, radio- ja äänitteiden historiaa sekä äänikarttoja.
Sivuston kieli: 
https://sounds.bl.uk/

Näytä enemmän
Vanhan kirjasuomen korpus sisältää Mikael Agricolan teokset 1–3 uudistetun näköispainoksen mukaan (WSOY, Porvoo 1987). Abc-kiria, Rukouskirja ja reunahuomautukset, Evankeliumit ja Apostolien teot, Uuden testamentin kirjeet ja Ilmestyskirja, Uuden testamentin reunahuomautukset, Käsikirja, Messu ja Piina, Psalttari, Weisut ja Ennustoxet, Ne Prophetat ja Mutomat Lughut Mosen Ramatuista.
Sivuston kieli: 
https://kaino.kotus.fi/korpus/vks/meta/agricola/agricola_coll_rdf.xml

Näytä enemmän
Cornellin yliopiston digitaalisista julkaisuista löytyy karttoja, esineitä, digitoituja kirjoja, kasviteoksia kauniine kuvineen sekä kuvia erityisesti japanilaisesta kulttuurista.
Sivuston kieli: 
https://digital.library.cornell.edu/

Näytä enemmän
Vasaensis-kokoelma sisältää digitoituna Vaasan aluetta käsittelevää vanhaa kirjallisuutta ja pienpainatteita.
Sivuston kieli: 
https://digi.kirjastot.fi/collections/show/398

Näytä enemmän
Europeana 1914-1918 kokoaa yhteen ensimmäisen maailmansodan kuvia, filmejä, asiakirjoja ja tarinoita. Myös käyttäjät voivat julkaista palvelussa omia aineistojaan.
Sivuston kieli: 
https://europeana1914-1918.eu/en

Näytä enemmän
Valikoidut linkit vievät Euroopan ja Euroopan maiden historiaa käsitteleviin lähteisiin.
Sivuston kieli: 
https://eudocs.lib.byu.edu

Näytä enemmän
Sivuilta löytyy kokotekstinä ja otteina lähdemateriaalia sekä linkkejä maailmanhistorian lähteisiin 1500-luvulta nykypäivään.
Sivuston kieli: 
https://sourcebooks.fordham.edu/mod/modsbook.asp

Näytä enemmän
Laaja linkkikokoelman pääosa on jaettu aikakausien mukaan: vanha aika, keskiaika, uusi aika.
Sivuston kieli: 
https://sourcebooks.fordham.edu/women/womensbook.asp

Näytä enemmän
Georgetownin yliopiston sponsoroimilta sivuilta löytyy erilaisia resursseja keskiaikaan, esim. kirjallisuutta, kulttuuria, keskiajan opinnot, tieteelliset julkaisut, konferenssit, kuningas Arthur, ristiretket, heraldiikka, keskiajan nainen, viikingit.
Sivuston kieli: 
https://blogs.commons.georgetown.edu/labyrinth/

Näytä enemmän
Sivuilta löytyy kokotekstinä ja otteina lähdemateriaalia sekä linkkejä eri maailmanhistorian kulttuureja käsitteleviin lähteisiin esihistoriasta esikristilliseen aikaan.
Sivuston kieli: 
https://sourcebooks.fordham.edu/ancient/asbook.asp

Näytä enemmän
SKS:n julkaisema Suomen keskiajan ja 1500-luvun käsikirjoitusten digitaalinen kirjasto sisältää tekstejä hallinnon, juridiikan, liturgian, historian ja teologian aloilta. Palvelussa voi selata käsikirjoituksia korkealaatuisina kuvina sekä tutustua käsikirjoituksiin ja niiden historiaan kuvailutietojen avulla.
Sivuston kieli: 
https://www.codicesfennici.fi/

Näytä enemmän
JR 50 kuului kesäkuussa 1941 Keski-Pohjanmaan sotilasläänissä perustettuun 11 Divisioonaan. Seppo Hänninen on koonnut eri sotahistoriallisista lähteistä kuvauksen rykmentin liikkeistä ja taisteluista jatkosodan aikana.
Sivuston kieli: 
https://www.arkistot.info/jr50/info.php

Näytä enemmän
Sotasurmasampo on Suomeen liittyviin sotatapahtumiin vuosina 1914-1922 keskittynyt sivusto. Sieltä löytyvät tiedot yli 40 000 surmansa saaneesta henkilöstä. Taistelupaikkakortistossa on tiedot sisällissodan taisteluista.
Sivuston kieli: 
https://sotasurmat.narc.fi/

Näytä enemmän

Sivut