19 osumaa haulle. Näytetään 1 - 19 tulosta.
Suomen Egyptologinen Seura - Egyptologiska Sällskapet i Finland ry (perustettu 1969) edistää muinaisen Egyptin tuntemusta ja tutkimusta Suomessa mm. järjestämällä kuukausittaisia kokouksia, yleisöesitelmiä, näyttelyitä ja matkoja sekä julkaisee tiedotuslehteä. Seura on Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan jäsen.
Sivuston kieli: 
http://www.egyptologinenseura.fi

Näytä enemmän
AIATSIS tutkii Australian alkuperäisväestön historiaa ja kulttuuria. Tietoa löytyy suvuista, perinteistä, maantieteellisestä sijainnista ja sosiaalisesta asemasta. Sivuilla on verkkonäyttelyistä ja laitoksen julkaisuja on myös digitaalisessa muodossa.
Sivuston kieli: 
https://aiatsis.gov.au/

Näytä enemmän
Tampereen yliopiston journalistiikan laitoksen Alusta-verkkojulkaisussa 2017 julkaistu artikkeli populismista ja sen historiasta.
Sivuston kieli: 
https://alusta.uta.fi/2017/06/20/mita-on-populismi-populismin-tutkimuksen-lyhyt-historia/

Näytä enemmän
WEMov-verkosto kokoaa yhteen tutkijoita, jotka tarkastelevat naisten siirtolaisuutta eri näkökulmista. Sivustolla on julkaistu kartta, jossa näkyy naisten mukaan nimettyjä veistoksia, puistoja, rakennuksia ja teitä. Myöhemmin on tulossa mm. oppimateriaaleja ja verkkonäyttelyitä.
Sivuston kieli: 
https://www.womenonthemove.eu/

Näytä enemmän
Siirtolaisuusinstituutin sivuilla esitellään instituutin toimintaa. Sivuilta löytyy pääsy instituutin kirjastoon, arkistoon ja siirtolaisrekisteriin. Niiltä löytyy hyödyllisiä linkkejä maahanmuuttajille ja Siirtolaisinstituutin tutkimuksia, julkaisuja ja tilastoja.
Sivuston kieli: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/

Näytä enemmän
Suomen Lähi-idän instituutilla on toimipisteet Israelissa, Jordaniassa, Syyriassa ja Egyptissä. Instituutti edistää suomalaista Lähi-idän tutkimusta, järjestää näyttelyitä, seminaareja ja erilaisia kulttuuritapahtumia, sekä kohdemaissa että Suomessa.
Sivuston kieli: 
https://www.fime.fi/

Näytä enemmän
Sivuilla esitellään säätiön toimintaa: toiminta-ajatus, julkaisut, apurahat ja hallinto. Säätiön toimipaikka Karjalantalo esitellään samoin heidän avustamiaan ja ylläpitämiään perinnerakennuksia ja museoita.
Sivuston kieli: 
https://www.kkes.fi/

Näytä enemmän
Oppikirjassa tarkastellaan kirjahistorian perusteita, kirjahistorian tutkimusta, kirjaa esineenä, tekijyyttä, sensuuria, kirjakauppaa, kirjastoja ja kirjan vaikutushistoriaa. Kirjan toisessa osassa paneudutaan kirjahistorian tutkimuksen metodisiin kysymyksiin. Oppikirja keskittyy lähinnä painettuun kirjaan. Tarkastelu alkaa 1400-luvun lopulta ja painottuu 1600–1700-luvuille.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-4040-1

Näytä enemmän
Bavarikonissa voi käydä ihailemassa Bayernin kirjastoihin, museoihin ja arkistoihin säilöttyjä esineitä, tekstejä, käsikirjoituksia, taideteoksia, kolikkoja, karttoja ja paljon muuta.
Sivuston kieli: 
https://www.bavarikon.de/?lang=en

Näytä enemmän
Uhkakuvan anatomia -podcastsarjassa analysoidaan Suomen sisäisen turvallisuuden haasteita eri aikakausina. Sarjassaan keskustelevat alan johtavat tutkijat. Sarjan toimittaja on valtiotieteiden tohtori Jukka Pesu.
Sivuston kieli: 
https://soundcloud.com/turun-yliopisto/sets/uhkakuvien-anatomia

Näytä enemmän
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran podcastissa paneudutaan kulttuurin, kirjallisuuden sekä historian kysymyksiin. Vesa Kyllösen vieraina keskustelemassa on tutkijoita ja oman alansa asiantuntijoita.
Sivuston kieli: 
https://www.finlit.fi/fi/ajankohtaista/kuuntele-keskustelemuksia-podcastia#.YhjnxCGLlsM

Näytä enemmän
Anna Makkosen laatima oppimateriaali suomalaisen taidetanssin historiasta 1900-luvun alusta nykypäivään.
Sivuston kieli: 
https://disco.teak.fi/tanssi/

Näytä enemmän
Suomen käsityön museon ylläpitämä sivusto tarjoaa tietoa käsityön historiasta ja nykypäivästä. Sivuilla esitellään erilaisia tekniikoita ja niiden taitajia. Käsityön aikoja –kokonaisuus sisältää käsityöaiheisia näyttelyjä, julkaisuja ja tutkimuksia.
Sivuston kieli: 
https://craftstories.fi/

Näytä enemmän
Työväestön ja työväenliikkeen historiaan erikoistunut tieteellinen kirjasto, jonka aineiston hankinta painottuu yhteiskunta- ja hisotriatieteelliseen aineistoon. Kirjasto on kaikille avoin. Etusivun linkeistä pääsee kirjaston sekä omiin kokoelmiin että sen läheisimpien yhteistyökumppaneiden sivuille.
Sivuston kieli: 
https://www.tyovaenperinne.fi

Näytä enemmän
Täällä voi lukea SKS:n englanninkielisessä julkaisusarjassa Studia Fennicassa ilmestyneitä teoksia. Sarjassa julkaistaan kirjoja antropologian, etnologian, folkloristiikan, historian, kirjallisuuden sekä kielitieteen aloilta.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/

Näytä enemmän
Harvardin yliopiston tuottama verkkopalvelu kokoaa yhteen tiedonlähteitä Neuvostoliiton historian tutkimukseen. Suurin osa aineistoista on vapaasti saatavilla. Palvelun kautta löytyy myös yli 200 linkkiä entisen Neuvostoliiton alueen eri arkistoihin.
Sivuston kieli: 
https://dccollection.share.library.harvard.edu/

Näytä enemmän
Kirja tutustuttaa lapsuuden historian keskeisiin tutkimustraditioihin, aineistoihin sekä menetelmiin, joiden avulla menneisyyden lapsuutta eri tieteenaloilla tutkitaan.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/ht.288/

Näytä enemmän
Unitube-video käsittelee juutalaisen uskonnon syntyprosessia, asiantuntijana on dosentti Juha Pakkala. Oheen on nostettu muita videoita samasta aiheesta. Niiden joukossa on esityksiä Israelin varhaisesta monarkiasta, israelilaisten vaelluksista, synagogasta, Herodeksesta, hellenismistä ja Jeesuksen ajan Galileasta.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/fi/unitube/video/2ff3c850-6005-4a81-8295-e8534fda75b9

Näytä enemmän
Suomen Ateenan-instituutti harjoittaa ja edistää monipuolisesti Kreikan historian ja kulttuurin tutkimusta.
Sivuston kieli: 
https://www.finninstitute.gr/

Näytä enemmän