20 osumaa haulle. Näytetään 1 - 20 tulosta.
Eri syistä kiellettyjen kirjojen on-line -näyttely, sivuja päivitetään jatkuvasti.
Sivuston kieli: 
http://digital.library.upenn.edu/books/banned-books.html

Näytä enemmän
Nobelin kirjallisuuspalkinto, sen historia ja saajat.
Sivuston kieli: 
https://www.nobelprize.org/prizes/literature/

Näytä enemmän
Esittelyssä tunnettuja ja rakastettuja henkilöhahmoja Kreikan, Luxemburgin, Suomen, Unkarin ja Viron kirjallisuudesta. Suomesta mukana ovat Aino, Nummisuutarin Esko sekä Konsta Pylkkänen.
Sivuston kieli: 
http://www.literarycharacters.eu/

Näytä enemmän
Librarythingissä voi luoda luettelon omista kirjoistaan, lisätä niihin kuvailevia sanoja, arvostelun tai kuvauksen. Palvelussa voi tutustua muiden kirjallisuuden ystävien kokoelmiin, lukea muiden kuvauksia sekä etsiä itselleen sopivaa lukemista hakemalla esimerkiksi muuta kirjallisuuden kokoelmasta, jossa on omia kiinnostuksia lähellä olevaa materiaalia.
Sivuston kieli: 
https://www.librarything.com/

Näytä enemmän
The Pulitzer Prizes -sivusto sisältää listan kuluvana vuonna Pulitzer-palkinnolla palkituista journalisteista ja kirjailijoista. Lista sisältää myös perustelut valinnoille. Aikaisempien vuosien palkinnonsaajia voi hakea hakuohjelmalla tai aikajanan avulla. Sivuilla kerrotaan myös palkinnon perustajasta, Joseph Pulitzerista, sekä palkintojen historiasta.
Sivuston kieli: 
https://www.pulitzer.org/

Näytä enemmän
American Library Associationin julkaiseman Booklist -lehden verkkoversio sisältää arvosteluja, jotka on jaettu aikuisten, nuorten ja tietokirjallisuuden arvosteluihin ja esittelyihin. Lisäksi Booklistissa arvioidaan videoita, cd-romeja ja äänitteitä, uusimmissa numeroissa myös verkkoaineistoja. Sivuilla on myös bibliografioita sekä kirjailijahaastatteluja.
Sivuston kieli: 
https://www.booklistonline.com

Näytä enemmän
Haku hakee teosten sisällöistä ja tuo näkyviin teostiedot ja useimmiten pätkän tekstiä, johon annetut sanat sisältyvät. Osasta teoksista on vain tiedot, osaa teoksista voi esikatsella rajoitetusti, osa on PDF-muodossa kokonaisina. Aineisto on pääosin englanninkielistä.
Sivuston kieli: 
https://books.google.com

Näytä enemmän
Sivusto aloitti aikoinaan beat-kirjallisuudesta, mutta blogimuotoisessa verkkojulkaisussa liikutaan nyt huomattavasti laajemmalla kirjallisuuskentällä.
Sivuston kieli: 
https://www.litkicks.com

Näytä enemmän
Kattava esitys Iso-Britannian viktoriaanisesta aikakaudesta. Tietoa on poliittisesta ja sosiaalisesta historiasta, kulttuurin, taiteen, tieteen ja kirjallisuuden historiasta sekä tutkimusta ajan uskonnosta, filosofiasta ja teknologiasta. Sivulta löytyy bibliografioita.
Sivuston kieli: 
https://victorianweb.org/

Näytä enemmän
Jos ei keksi mitä lukisi, mutta tietää mistä pitää, lukuvinkkikone auttaa. Kriteerejä voi antaa mielialan ja mieltymysten mukaan liukuvalla asteikolla: iloinen/surullinen, perinteinen/kummallinen, hauska/vakava, romanttinen/realistinen, seksiä/ei seksiä. Lisäksi voi määritellä henkilöiden ominaisuuksia, juonen kulkua, miljöötä jne.
Sivuston kieli: 
https://www.whichbook.net/

Näytä enemmän
Bard Collegen ylläpitämä kansainvälistä kirjallisuuskenttää kartoittava julkaisu liikkuu myös alueilla, joiden kirjallisuutta tunnetaan huonosti.
Sivuston kieli: 
https://www.wordswithoutborders.org/

Näytä enemmän
Kirjanen tarjoaa vanhemmille ja varhaiskasvatuksen ammattilaisille ideoita siihen, miten tukea lasten kielellistä kehittymistä ja innostaa lastenkirjallisuuden pariin. Oppaan harjoitukset soveltuvat myös aikuisten kielenoppimiseen. Opas on julkaistu suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja soraniksi.
https://sites.utu.fi/iki-taru/perhelukeminen/hyppy-tarinoihin-kirjanen/

Näytä enemmän
Täällä voi lukea SKS:n englanninkielisessä julkaisusarjassa Studia Fennicassa ilmestyneitä teoksia. Sarjassa julkaistaan kirjoja antropologian, etnologian, folkloristiikan, historian, kirjallisuuden sekä kielitieteen aloilta.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/

Näytä enemmän
Goodreads on lukijoiden yhteisö, jossa voi seurata, arvostella, suositella lukemista sekä vain etsiskellä itselleen sopivaa luettavaa. Palvelussa voi kuulua ryhmiin ja perustaa vaikka oman lukupiirin. Suomenkielisiä ryhmiä on useita.
Sivuston kieli: 
https://www.goodreads.com/

Näytä enemmän
Elämyksiä matkan varrelta esittelee 100 vuotta täyttävän Turun yliopiston kirjaston kokoelmia. Teemana on matkailu, ja tarjolla on mm. aikamatkoista, valtiovierailuista ja tutkimusmatkoista kertovia lukuvinkkejä.
Sivuston kieli: 
https://sites.utu.fi/libuniturku/verkkonayttelyt/kirjasto100-elamyksia-matkan-varrelta/

Näytä enemmän
Tekoälyyn perustuva kirjallisuuden suosittelusivusto. Mitä lähemmäksi kaksi kirjailijaa sijoittuu kartalle, sitä todennäköisemmin joku pitää heistä molemmista.
Sivuston kieli: 
https://www.literature-map.com/

Näytä enemmän
Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston kehittämä haku Kirjasampo.fi-palveluun. Jatkuvasti täydentyvä Kirjasampo.fi sisältää tietoa romaaneista, novellikokoelmista, runokokoelmista, sarjakuva-albumeista ja kirjallisuuden tekijöistä. Tarjolla on kansikuvahaku ja linkkejä erilaisiin lähteisiin. Kirjasampo 2.0:ssa on mahdollisuus lukuisiin eri hakurajauksiin. Esimerkiksi Romaanit-näkymässä voi etsiä nimen, tekijän, kirjallisuudenlajin, teeman, omien avainsanojen, alkukielen, kirjallisuuspalkintojen, päähenkilöiden, toimijoiden, tapahtumaympäristön, paikannimen, tapahtuma-ajan ym. avulla.
Sivuston kieli: 
https://analyysi.kirjasampo.fi/fi/

Näytä enemmän
Tekstin talo on uusi kirjallisuusyhteisö, joka kokoaa useita taidetoimijoita saman katon alle. Talossa pitää majaansa lukuisia kulttuurijärjestöjä, minkä lisäksi siellä järjestetään paljon erilaisia kulttuuritapahtumia.
Sivuston kieli: 
https://www.tekstintalo.fi/

Näytä enemmän