14 osumaa haulle. Näytetään 1 - 14 tulosta.
Pietarsaaressa järjestettävän kirjallisuustapahtuman Runeberginviikon tapahtumat, yhteystiedot ja esiintyjät.
Sivuston kieli: 
https://runebergsveckan.fi/fi/

Näytä enemmän
Ranskan kansalliskirjaston verkkonäyttelyt tuovat kotiin näyttelyitä laajasti kulttuurin eri aloilta. Englannin kielisessä palvelussa on eri näyttelyitä kuin ranskan kielisessä.
Sivuston kieli: 
http://expositions.bnf.fr/index_eng.php

Näytä enemmän
Kulttuurijournalismiin erikoistunut verkkojulkaisu seuraa kulttuurielämää Tampereen ja Pirkanmaan näkökulmasta. Tarjolla on kritiikkejä, haastatteluja ja juttuja kulttuurin tekijöistä, tapahtumista ja ilmiöistä.
https://kulttuuritoimitus.fi/

Näytä enemmän
Nobel Foundation kuvaa Nobelin palkinnot, niiden myöntämisperusteet ja saajat sekä rakennettaan ja toimintaansa.
Sivuston kieli: 
https://www.nobelprize.org/

Näytä enemmän
Cultura-säätiön verkkojulkaisu suomalaisesta nykykulttuurista venäjäksi ja suomeksi. Julkaisussa nostetaan esille suomalaisia projekteja, kerrotaan perinteistä, tuotetaan soittolistoja sekä suositellaan kirjoja, paikkoja, elokuvia jne. Cultura-säätiön tehtävänä on kehittää Suomen venäjänkielisten osallisuutta yhteiskunnassa ja edistää kotoutumista.
Sivuston kieli: 
https://culturalist.fi/

Näytä enemmän
The Pulitzer Prizes -sivusto sisältää listan kuluvana vuonna Pulitzer-palkinnolla palkituista journalisteista ja kirjailijoista. Lista sisältää myös perustelut valinnoille. Aikaisempien vuosien palkinnonsaajia voi hakea hakuohjelmalla tai aikajanan avulla. Sivuilla kerrotaan myös palkinnon perustajasta, Joseph Pulitzerista, sekä palkintojen historiasta.
Sivuston kieli: 
https://www.pulitzer.org/

Näytä enemmän
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran podcastissa paneudutaan kulttuurin, kirjallisuuden sekä historian kysymyksiin. Vesa Kyllösen vieraina keskustelemassa on tutkijoita ja oman alansa asiantuntijoita.
Sivuston kieli: 
https://www.finlit.fi/fi/ajankohtaista/kuuntele-keskustelemuksia-podcastia#.YhjnxCGLlsM

Näytä enemmän
Cornellin yliopiston digitaalisista julkaisuista löytyy karttoja, esineitä, digitoituja kirjoja, kasviteoksia kauniine kuvineen sekä kuvia erityisesti japanilaisesta kulttuurista.
Sivuston kieli: 
https://digital.library.cornell.edu/

Näytä enemmän
Sari Kivistö ja Sami Pihlström pohtivat teoksessaan kirjallisuudentutkimuksen, aatehistorian ja filosofian näkökulmia toisiinsa sulauttaen, mitä merkitsee sivistynyt ja kunnioittava tapa kohdata erilaisia toiseuksia. Kirjan ensimmäisessä osassa painottuvat historialliset näkökulmat kulttuuriseen toiseuteen ja sivistyksen syntyyn. Toisessa osassa keskitytään yksilöllisempiin aiheisiin, kuten suhtautumiseen toisen ihmisen kärsimykseen ja kuolevaisuuteen.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/tl.272/

Näytä enemmän
Alfred Kordelinin Yleinen Edistys- ja Sivistysrahasto tukee apurahoin ja palkinnoin suomalaista tiedettä, kirjallisuutta, taidetta ja kansanvalistusta.
Sivuston kieli: 
https://kordelin.fi/

Näytä enemmän
Tekstin talo on uusi kirjallisuusyhteisö, joka kokoaa useita taidetoimijoita saman katon alle. Talossa pitää majaansa lukuisia kulttuurijärjestöjä, minkä lisäksi siellä järjestetään paljon erilaisia kulttuuritapahtumia.
Sivuston kieli: 
https://www.tekstintalo.fi/

Näytä enemmän
Afrikkalaisia kirjoituksia on Ylen luenta- ja keskustelusarja filosofisista, uskonnollisista ja kaunokirjallisista afrikkalaisista kirjoituksista. Sarjassa on kirjoituksia kaikkiaan 20 maasta, ja useimmat niistä on suomennettu ensimmäistä kertaa sarjaa varten. Mukana on mm. luomiskertomuksia, kuolemaa käsitteleviä myyttejä sekä filosofisia ja uskonnollisia runoja. Jaksot sisältävät myös esittelevää ja tulkitsevaa keskustelua. Vakituisena asiantuntijana keskusteluissa on suomentaja Katriina Ranne.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-67304019

Näytä enemmän