59 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Louhisaari on Askaisissa sijaitseva 1600-luvulta peräisin oleva kartano ja C.G.E. Mannerheimin syntymäkoti. Sivuilla kerrotaan kartanosta, sen rakennushistoriasta ja arkkitehtuurista sekä eri omistajista.
Sivuston kieli: 
https://www.kansallismuseo.fi/fi/louhisaari/etusivu

Näytä enemmän
Tietoa Sauvossa sijaitsevasta Paddaisten kartanosta ja sen historiasta.
Sivuston kieli: 
http://www.rky.fi/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=1826

Näytä enemmän
Museoviraston korjauskortistoa (ISSN 1236-4517) täydentävä korjausrakentamisen ja restauroinnin tietopaketti. Kuvaston aineisto on järjestetty rakennusosittain helposti selattavaksi kokonaisuudeksi, johon kuuluu myös kuvia täydentäviä ja selventäviä tekstiosioita. Kuvaston kuvat on järjestetty rakennusosittain. Restaurointikuvastosta voi hakea kuvia joko yksittäisen rakennusosan perusteella tai vaihtoehtoisesti yksittäisen kunnan perusteella.
Sivuston kieli: 
http://restaurointikuvasto.nba.fi

Näytä enemmän
Pukkila on Piikkiössä sijaitseva 1700-luvulta peräisin oleva rokokootyylinen kartano. Sivuilla kerrotaan kartanon historiasta ja omistajista. Tietoa myös kartanon yhteydessä olevasta Ajokalumuseosta, jossa on esillä kokoelma 1700- ja 1800-luvun rekiä ja vaunuja.
Sivuston kieli: 
http://www.rky.fi/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=126

Näytä enemmän
Sivuilla kerrotaan Vehmaalla sijaitsevan Nuhjalan rokokootyylisen kartanon historiasta ja matkailutapahtumiin painottuvasta nykypäivästä.
Sivuston kieli: 
http://www.rky.fi/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=4109

Näytä enemmän
Museoviraston toteuttaman palvelun avulla voi tutustua merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin Suomessa. Kulttuuriympäristöjä voi etsiä esimerkiksi kunta-, kohde- tai karttahaulla. Sivuille on koottu myös rakennettuun kulttuuriympäristöön liittyviä opas- ja ohjeaineistoja sekä taustatietoja Museoviraston laatimasta inventoinnista.
Sivuston kieli: 
http://www.rky.fi/read/asp/r_default.aspx

Näytä enemmän
Puukausi-näyttely koostuu kolmesta osiosta. Puu kertoo puulajeista, puun ekologiasta ja puusta rakennusmateriaalina. Kohteet esittelee puukaupunkeja ja puurakennuksia esim. kartano, talonpoikaistalo, tyyppitalo, puukerrostalo, kirkko, pappila ja koulu. Puuha-aitta tarjoaa käytännön puutyöohjeita, erilaisia havainto- ja tutkimustehtäviä, pelejä ja leikkejä, jotka soveltuvat erityisesti lapsille.
Sivuston kieli: 
http://www.nba.fi/puukausi

Näytä enemmän
Museoviraston Kuvakokoelmat on julkaissut kuvia koululaisten ja opettajien käyttöön. Kokoelma sisältää noin 700 kuvaa 1900-luvun Suomesta. Kuvat on jaoteltu teemoittain: teknologia, liikkuminen, vallankäyttö, asuminen, koululaiset, muoti ja muotoilu, taide ja taitelijat, monikulttuurisuus sekä ruoka. Kuvien käyttöehdoista kerrotaan sivuilla.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/museovirastonkuvakokoelmat/albums

Näytä enemmän
Tietokanta esittelee Suomen kulttuurihistoriallisesti merkittävät alukset: museolaivat, Museoviraston perinnealusrekisteriin hyväksytyt perinnelaivat sekä muut alukset, jotka täyttävät perinne- tai museoalukselle asetetut kriteerit.
Sivuston kieli: 
http://www.laiva.fi/

Näytä enemmän
Sivusto esittelee valtion kiinteistöhallintoa ja rakennettuja ympäristöjä. Sivuilla on tietoa hyvän kiinteistönhoidon periaatteista ja käytännöistä. Rakennusten ohella kiinnitetään huomiota myös maisemaan ja arkeologiseen kulttuuriperintöön.
Sivuston kieli: 
http://www.valtiollerakennettu.fi/index

Näytä enemmän
Opas kertoo, mitä arkeologinen kulttuuriperintö tarkoittaa Suomessa ja millaisista kohteista se koostuu. Aihealueina ovat asuminen ja oleskelu, hautaaminen, elinkeinot, teollisuus, liikenne- ja tiedonkulku, uskonnon harjoittaminen, puolustus ja sodankäynti, taide ja muistomerkit sekä muut. Oppaassa ohjeistetaan myös muinaisjäännösten suojelua. Wikimuotoinen sivusto on toteutettu Museoviraston ja arkeologikunnan yhteistyönä.
Sivuston kieli: 
http://akp.nba.fi/start

Näytä enemmän
Koulurakennuksia kolmelta vuosikymmeneltä. Tietoa koulujen arkkitehtuurista, rakenteista, peruskorjaustarpeesta, talotekniikasta sekä koulurakennuksia koskevaa lainsäädäntöä ja tilastoja. Sivustolla esitellään myös Espoon, Helsingin, Oulun, Turun ja Vantaan koulujen inventointihankkeita sekä korjauksiin liittyviä toimivia käytäntöjä.
Sivuston kieli: 
http://koulurakennus.fi/index

Näytä enemmän
Sivusto kertoo monipuolisesti Museoviraston ja sitä edeltäneen Muinaistieteellisen toimikunnan toiminnasta ja saavutuksista sadan vuoden ajalta.
Sivuston kieli: 
http://www.sadanvuodensatoa.fi/

Näytä enemmän
Museoviraston digitoimille kaitafilmeille on tallennettu tunnelmia Helsingin Länsisatamasta, Helsingin olympialaisista sekä vuoden 1956 yleislakosta.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/fi/ajankohtaista/digitoidut-kaitafilmit

Näytä enemmän
Museoviraston sivustossa kerrotaan vedenalaisen kulttuuriperinnön suojelun periaatteet sekä kuvataan Suomen merialueilta löytyneitä tunnettuja hylkyjä.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/fi/kulttuuriymparisto/arkeologinen-kulttuuriperinto/vedenalainen-kulttuu...

Näytä enemmän
Selostus museolaivaksi hyväksymisestä sekä luettelo hyväksytyistä aluksista.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/fi/palvelut-ja-ohjeet/tietojarjestelmat/perinnealusrekisteri

Näytä enemmän
Museoviraston julkaisemasta paikallismuseo-materiaalista löytyy tietoa paikallismuseotoiminnasta, opas paikallismuseon hoitamiseen sekä paikallismuseon työkirja. Apuvälineitä on erityisesti sellaisten museoiden ja kokoelmien tarpeisiin, joilla ei ole päätoimista museoammatillista henkilökuntaa.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/fi/museoalan-kehittaminen/tietoa-suomen-museoista/paikallismuseot

Näytä enemmän
Carl Ludvig Engelin muistiinpanot pietarilaisesta rakentamisesta tarjoavat hyödyllistä tietoa 1800-luvun rakennusten restauroinnin parissa työskenteleville sekä kaikille Engelin ajan arkkitehtuurista kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/uploads/Meista/Julkaisut/engelin-merkintoja_pienennetty.pdf

Näytä enemmän
Sivustolla esitellään aineetonta kulttuuriperintöä Suomesta. Perinteet liittyvät esimerkiksi juhliin, ruokaan, käsitöihin, peleihin, luontoon ja esittäviin taiteisiin. Sisällöt ovat eri yhteisöjen tuottamia.
Sivuston kieli: 
https://wiki.aineetonkulttuuriperinto.fi/

Näytä enemmän
Täällä on tietoa aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta, Unescon yleissopimuksesta ja alan järjestöistä. Sivuilla on julkaisuja sekä eri maiden elävän perinnön luetteloita.
Sivuston kieli: 
https://www.aineetonkulttuuriperinto.fi/fi/

Näytä enemmän
Täällä on tietoa elävästä aineettomasta kulttuuriperinnöstä sekä museoviraston koostama oppimateriaalipaketti peruskouluun ja lukioon.
Sivuston kieli: 
https://opi.aineetonkulttuuriperinto.fi/fi/

Näytä enemmän
Suomen museoviraston arkistoaineistoa käsittävät Kansatieteen käsikirjoitusarkisto, Keruuarkisto, Arkeologinen keskusarkisto, Merihistorian arkistot, Rakennushistorian osaston arkistot.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/fi/kokoelma-ja-tietopalvelut/arkisto

Näytä enemmän
Museoviraston kuvakokoelmien vapaasti käytettäviä kuvia historian, kansatieteen, suomalais-ugrilaisen, rakennushistorian ja Suomen merimuseon kokoelmista. Useimmat kuvista ovat käytettävissä CC BY -lisenssillä eli uudelleen julkaistaessa on kuvaaja ja kuvalähde mainittava.
Sivuston kieli: 
https://museovirasto.finna.fi/

Näytä enemmän
Palveluikkuna tarjoaa pääsyn Museoviraston arkeologisesta kulttuuriperinnöstä ja rakennetuista kulttuuriympäristöistä tuottamiin kulttuuriympäristöä koskeviin rekistereihin, arkistomateriaaliin ja kokoelmiin. Sen kautta voi etsiä tietoa muinaisjäännöksistä ja niihin liittyvistä tutkimushankkeista sekä arkeologisista esinelöydöistä. Rakennusperintörekisteristä löytyyy tietoja rakennuksista, jotka on suojeltu rakennussuojelulainsäädännöllä. Perushaussa voi tehdä hakuja kunnittain valitsemalla yhden tai useamman rekistereistä. Tarkemmat hakuominaisuudet saa käyttöön rekisterikohtaisessa haussa. Palvelun kautta voi ilmoittaa arkeologisista kansalaishavainnoista.
Sivuston kieli: 
https://www.kyppi.fi/palveluikkuna/portti/read/asp/default.aspx

Näytä enemmän
M/A Kemi on Suomen viimeinen toiminnassa ollut majakkalaiva ja ainoa kahdeksastatoista majakkalaivasta, joka on museoitu. Historiaselvitys sisältää Kemin korjaus- ja huoltohistorian sekä tietoa laivan ja sen henkilöstön vaiheista.
Sivuston kieli: 
https://museovirasto.kuvat.fi/kuvat/Teemakokonaisuuksia/Julkaisuja/Majakkalaiva_Kemi_historiaselvity...

Näytä enemmän
Löytösampo sisältää tietoa kansalaisten tekemistä arkeologisista löydöistä, kuten rahoista, astioista ja aseista. Hakutuloksia voi selata ja visualisoida monin eri tavoin. Tarjolla on Museoviraston ohjeita ja oppaita arkeologian harrastajille.
Sivuston kieli: 
https://dev.xn--lytsampo-n4ac.fi/fi/

Näytä enemmän
Museoviraston korjauskortti painovoimaisen ilmanvaihdon toiminnasta, ominaisuuksista, käytöstä ja huollosta. Ohjeessa keskitytään asuntojen ilmanvaihtoon, mutta se soveltuu myös muihin tiloihin.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/uploads/Meista/Julkaisut/PVIV_korjauskortti.pdf

Näytä enemmän
Museovirasto on julkaissut Kuvasiskot-valokuvaamon studiokuvia. Margit Ekmanin ja Eila Marjalan valokuvausliike tunnettiin erityisesti poliitikkojen, taiteilijoiden ja muiden julkisuuden henkilöiden kuvaajina.
Sivuston kieli: 
https://museovirasto.finna.fi/Search/Results?lookfor=Kuvasiskot&type=Author

Näytä enemmän
Museoviraston korjausohje käsittelee puurunkoisten pientalojen luonnonkivestä ja paikallavaletusta betonista tehtyjen perustusten korjausta. Aiheita ovat maapohja, perustusvauriot, perustusten korjausmenetelmät, salaojitus, routasuojaus ja maapohjan kuivatus.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/uploads/Arkisto-ja-kokoelmapalvelut/Julkaisut/korjauskortti-24.pdf

Näytä enemmän

Sivut