138 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Väitöskirjassa tutkitaan suomalaisten nuorten arvoja sekä asenteita tietoyhteiskuntaan. Lisäksi tutkimuksessa selvitellään, mitä yhteyksiä tietoyhteiskunta-asenteilla ja nuorten arvoilla on.
Sivuston kieli: 
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/21609/nuortena.pdf?sequence=1

Näytä enemmän
Arto Köykkä on tutkinut väitöskirjassaan, miten Pentti Saarikoski on valikoinut ja käyttänyt uskonnollista kieltä ja mitä tämä kieli kertoo hänen uskontoon ja maailmankatsomukseen liittyvistä ajatuksistaan.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-2989-5

Näytä enemmän
Eeva-Liisa Bastman tarkastelee tutkimuksessaan virttä lyriikan lajina ja virsirunouden poetiikkaa, eli virrelle tyypillisiä piirteitä ja lajille ominaisia merkityksenmuodostamisen tapoja.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-3246-8

Näytä enemmän
Matoseurannassa kerätään tietoa Suomen lieroista Helsingin yliopiston tutkijoiden kanssa. Tietoja käytetään lierolajien levinneisyysalueiden määrittämiseen sekä ilmastonmuutoksen vaikutusten arvioimiseen.
Sivuston kieli: 
http://matoseuranta.it.helsinki.fi/fi

Näytä enemmän
Tekoälyn perusteet on Helsingin yliopiston ja teknologiayritys Reaktorin kaikille avoin, maksuton verkkokurssi. Kurssilla selviää, mitä tekoälyllä voi tehdä ja miten tekoäly vaikuttaa elämäämme. Kurssin suorittaminen ei edellytä syvällistä matematiikan ymmärrystä tai ohjelmointitaitoja.
Sivuston kieli: 
https://www.elementsofai.com/fi/

Näytä enemmän
Tutkimus käsittelee Saimaan alueen ruokakulttuuria ja -perinnettä. Aineistona on käytetty Kansallismuseon kansatieteellistä arkistoa, Museoviraston käsikirjoituksia sekä SKS:n kansanrunousarkistoa. Tekstiin on ruokien sekä ruokatottumusten lisäksi koottu myös ruokasananparsia ja -uskomuksia.
Sivuston kieli: 
http://ekoneum.com/wp-content/uploads/2015/10/Saimaan_alueen_ruokakulttuuria_ja_ruoallista_kulttuuri...

Näytä enemmän
Anu Heiskasen tutkimuksen pääasiallisena lähdemateriaalina ovat olleet naisten omat kertomukset, jotka syntyivät naisten paluun yhteydessä tehdyissä kuulusteluissa.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-3327-4

Näytä enemmän
Olli Hokkasen tarkastelee tutkimuksessaan suomalaista kaupunkipolitiikkaa ja sen kehitystä varhaisesta aluepolitiikasta nykyaikaan. Tutkimuksen pääasiallisen aineiston muodostavat 69 asiantuntijahaastattelua.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-5313-5

Näytä enemmän
Emeritusprofessori Esko Linnakangas analysoi veneveron suunnittelua eri vaiheissa. Venevero ei toteutunut, mutta moni muu kulutusvero oli käytössä Suomessa ennen itsenäisyyttä ja sen jälkeen ja edelleen. Tutkielmassa käydään läpi kulutusverotuksen historiaa Suomessa eri aikakausina.
Sivuston kieli: 
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/201585/Suomen%20kulutusverotuksen%20historia%282%29...

Näytä enemmän
Helsingin yliopiston digitaitojen ohjauksen osana on julkaistu tiedonhankinnan ja tiedonhaun kokonaisuus. Se sisältää neuvoja tiedontarpeen analyysiin, tiedon etsimiseen sopivista kanavista ja sopivalla laajuudella, tiedonhaun suunnitteluun, toteuttamiseen ja tulosten arviointiin.
Sivuston kieli: 
https://blogs.helsinki.fi/opiskelijan-digitaidot/3-tiedonhankinta/

Näytä enemmän
Ope osaa sisältää opettajankoulutuksen välineitä sekä hyviä neuvoja opettajille opetukseen. Sivustossa on blogi sekä muita hyviä ohjeita.
Sivuston kieli: 
https://www.opeosaa.fi/

Näytä enemmän
Helsingin yliopiston AAKE-hankkeessa luonnontieteiden alojen opettajille luotua opetusmateriaalia. Aineistoa on sekä biologian ja maantieteen kursseille.
Sivuston kieli: 
https://blogs.helsinki.fi/aake-hanke/materiaalit/

Näytä enemmän
ARCturus on suunniteltu ensisijaisesti tähtitieteen opetukseen ja opiskeluun kouluissa, mutta sen sisältö palvelee kaikkia tähtitieteestä kiinnostuneita.
Sivuston kieli: 
http://www.arcturusastronomy.fi/

Näytä enemmän
Tutkielma käsittelee jälleenrakennuskauden arkkitehtuuria taidehistorian kirjoituksen valossa. Siinä valotetaan aikakauden arkkitehtuurikäsitteitä sekä käsittelyä taidehistoriassa. Tutkielmasta löytyy taidehistorian analyysin lomasta tietoja ajan arkkitehdeistä ja heidän tuotannostaan.
Sivuston kieli: 
https://core.ac.uk/download/pdf/14925777.pdf

Näytä enemmän
Helsingin yliopiston julkaisema Perinteentutkimuksen terminologia avoimena verkkojulkaisuna.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/fi/opiskelijaksi/koulutusohjelmat/kulttuurien-tutkimuksen-kandiohjelma-0/per...

Näytä enemmän
Katsomukset.fi sisältää kirjoituksia ja keskustelua uskonnoista, katsomuksista ja uskonnottomuudesta Suomessa. Sivustosta vastaa Helsingin yliopiston uskontotiede, mutta sitä ylläpidetään eri tieteenaloja ja yliopistoja edustavien tutkijoiden kanssa.
Sivuston kieli: 
https://katsomukset.fi/

Näytä enemmän
Löytösampo sisältää tietoa kansalaisten tekemistä arkeologisista löydöistä, kuten rahoista, astioista ja aseista. Hakutuloksia voi selata ja visualisoida monin eri tavoin. Tarjolla on Museoviraston ohjeita ja oppaita arkeologian harrastajille.
Sivuston kieli: 
https://dev.xn--lytsampo-n4ac.fi/fi/

Näytä enemmän
Teologian sanakirja sisältää yli 7000 teologista termiä selityksineen.
Sivuston kieli: 
http://sanakirja.teol.helsinki.fi/

Näytä enemmän
Riikka Hiltunen on analysoinut tutkimuksessaan tapoja, joilla musiikintekijät asennoituvat musiikin muutoksiin ja musiikkitrendeihin ja ennakoivat vaihtoehtoisia musiikillisia tulevaisuuksia tai pyrkivät vaikuttamaan niihin. Tutkimuksaineisto koostuu kahdeksan popmusiikintekijän haastattelusta sekä kolmen musiikintekotilanteen havainnoinnista.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-7317-1

Näytä enemmän
Tiedelukutaidon perusteet -kurssilla tutustutaan tieteen tekemiseen ja korkeakouluopintoihin. Kurssilla perehdytään tiedonhakuun, tiedon arviointiin ja kriittiseen ajatteluun. Oppimateriaali on suunnattu lukiolaisille, mutta sopii kaikille tieteestä ja tieteentekemisen perusteista kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
https://tiedelukutaito.mooc.fi/

Näytä enemmän
Sivuilla selvitetään millaista lukutaitoa yliopisto-opinnoissa tarvitaan ja miten tekstejä kannattaa lähteä aukaisemaan.
Sivuston kieli: 
https://studies.helsinki.fi/ohjeet/artikkeli/oivaltava-lukeminen-avoin-yliopisto-0

Näytä enemmän
Helsingin yliopiston 375-vuotisjuhlavuoden kunniaksi humanistinen tiedekunta esittelee vuoden aikana 375 humanistia. Mukana on nykyisiä tutkijoita, yhteiskunnan eri aloilla vaikuttavia humanistialumneja sekä historiallisia merkkihenkilöitä.
Sivuston kieli: 
https://375humanistia.helsinki.fi/

Näytä enemmän
Verkkoversio Helsingin yliopiston julkaisemasta lehdestä. Aiemmin ilmestyneet numerot löytyvät arkistosta vuodesta 1999 lähtien.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto-lehti

Näytä enemmän
Tutkimuksessa on selvitetty lukemisvaikeuksien esiintymistä, pysyvyyttä ja yhteyttä koulumenestykseen sekä osa-aikaisen erityisopetuksen saamista erään eteläsuomalaisen kunnan yhdessä ikäluokassa. Tutkimuksessa tarkasteltiin myös lukutaidon kehittymistä ja koulumenestystä osa-aikaista erityisopetusta saaneiden oppilaiden ryhmässä.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-10-7871-2

Näytä enemmän
Tutkimushanke selvittää, kuinka globalisaatio ja yhteiskunnan rakennemuutos muuttavat kansalaisten osallistumista ja politiikan tekoa Suomessa. Mukana on politiikan, psykologian, sosiaalipolitiikan, sosiologian, taloustieteen ja viestinnän tutkijoita. Sivuilla voi lukea hankkeen julkaisuja.
Sivuston kieli: 
https://bibu.fi/

Näytä enemmän

Sivut