Elämäkerrat. Muistelmat

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
6 osumaa haulle. Näytetään 1 - 6 tulosta.
Andreas McKeough on tutkinut, miten aikalaiset kokivat vuoden 1918 sodan, miten he kirjoittivat siitä ja miten sodasta kirjoittaminen on toiminut henkilökohtaisten kokemusten käsittelemisen välineenä.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/174000

Näytä enemmän
Suomenruotsalainen antropologi Hilma Granqvist vietti vuodet 1925-1931 Palestiinassa ja tutki palestiinalaisnaisten elämää Artasin kylässä. Sivustolla voi tutustua Granqvistin tutkimuksiin, päiväkirjoihin ja elämänvaiheisiin.
Sivuston kieli: 
https://granqvist.sls.fi

Näytä enemmän
Anne Frankin muistolle omistettu museo sijaitsee Amsterdamissa siinä talossa, jossa Frankin perhe piileskeli toisen maailmansodan aikana. Museon sivuilla on tietoja ja kuvia museosta, otteita Annen päiväkirjasta ja hänen elämäkertansa. Lisäksi sivuilta löytyy bibliografioita, tietoa Anne Frank Housen tuottamasta opetusmateriaalista, kokotekstiartikkeleita ja linkkejä.
Sivuston kieli: 
https://www.annefrank.org/en/

Näytä enemmän
Lina Rislachin päiväkirjat -sivustossa on julkaistu Lina Rislachin päiväkirjojen teksti vuosilta 1852-1853 kokonaisuudessaan. Lisäksi sivustossa kerrotaan nuorena kuolleen Lina Rislachin taustasta ja hänen elämästään.
Sivuston kieli: 
https://digi.kirjastot.fi/collections/show/217

Näytä enemmän
Eliel Aspelin-Haapkylä (1847–1917) oli estetiikan ja nykyiskansain kirjallisuuden professori ja valtioneuvos. Päiväkirjat kertovat Aspelin-Haapkylän toiminnasta ja yhteistyöstä muiden vaikuttajien kanssa monilla kulttuurin ja yhteiskunnan aloilla ja kansallisissa hankkeissa. Ne ovat myös ajankuvaa vuosisadan vaihteen myllerryksistä: vuoden 1905 suurlakosta, eduskunnan perustamisesta, yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden voimaantulosta, toisesta venäläistämiskaudesta sekä poliittisista kiistoista suhtautumisessa venäläistämistoimiin.
Sivuston kieli: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/paivakirjat/index.html

Näytä enemmän
Osuuskunta Poesian sivuilla on vapaasti luettavissa saksalaisen Johann Gottfried Seumen (1763–1810) kirja matkalta, jonka hän teki suureksi osaksi kävellen. Kirjeitä ja päiväkirjamerkintöjä sisältävä Kesä 1805 on ensimmäinen Seumelta suomennettu teos.
Sivuston kieli: 
https://poesia.fi/teokset/kesa-1805/

Näytä enemmän