Valokuvaus

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
52 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Lintukuva.fi on suunniteltu lintukuvia tarvitsevien, esim. toimittajien ja suunnittelijoiden apuvälineeksi. Kuvia voi selata vapaasti. Jokaiseen kuvaan liittyy tiedot kuvauspaikasta ja -ajasta sekä käytetystä tekniikasta. Kuvasivuja tuottavat luontokuvaajat Markus Varesvuo, Tomi Muukkonen, Jari Peltomäki ja Arto Juvonen.
Sivuston kieli: 
http://www.lintukuva.fi

Näytä enemmän
Suomen Kameraseurojen Liiton kotisivut joilla annetaan ohjeita valokuvauksen harrastajille sekä tiedotetaan alan ajankohtaisista tapahtumista ja koulutuksesta.
Sivuston kieli: 
http://www.sksl.fi

Näytä enemmän
Valokuvauksen opiskelijoille ja jo ammatissa toimiville kuvaajille suunnattu sivusto tarjoaa tietoa työelämässä toimimisesta ja muun muassa siitä, miten asiakassuhteita hoidetaan ammattimaisesti. Mukana on myös kysymyspalsta.
Sivuston kieli: 
http://www.valokuvaajaksi.fi/

Näytä enemmän
Suomen valokuvataiteen museo on julkaissut Flickrissä I.K. Inhan Helsinki-aiheisia valokuvia vuodelta 1908. Inha kuvasi kaupungin keskustaa, rantoja ja puistoja opaskirjaa varten, joka julkaistiin vuonna 1910. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä, mutta kuvaajan nimi ja kuvien lähde on mainittava.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/valokuvataiteenmuseo/sets/72157650075006210/

Näytä enemmän
Sivustolla julkaistaan Kansallisgallerian kokoelmista Hugo Simbergin ottamien valokuvien negatiiveja, Simbergin lähettämiä kirjeitä, luonnoksia sekä aineistojen luettelointitietoja.
Sivuston kieli: 
http://www.lahteilla.fi/simberg/#fi/info/1030/0

Näytä enemmän
Tietopaketissa kerrotaan, miten valokuvia on muokattu ennen digiaikaa ja miten niitä muokataan nyt. Vinkkejä muokatun kuvan tunnistamiseen.
Sivuston kieli: 
http://kuvanlukutaito.weebly.com/

Näytä enemmän
Harrastajakuvaaja Bernhard Åströmin valokuvia 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä. Eläinlääkärinä työskennellyt Åström tallensi arjen tilanteita, ihmisiä, eläimiä ja maisemia Länsi-Uudellamaalla ja matkoillaan. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä, mutta kuvaajan nimi ja lähde tulee mainita.
Sivuston kieli: 
https://www.finna.fi/Search/Results?limit=100&lookfor=bernhard+%C3%A5str%C3%B6m&type=AllFields%2F&vi...

Näytä enemmän
Helsinki-aiheisia valokuvia Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista. Kuvia on mm. keväisestä kaupungista, raitiovaunuista ja lähiöiden lapsista. Mukana ovat myös Signe Branderin kuvat viime vuosisadan alusta sekä Simo Ristan ja Eeva Ristan kokoelma 1970-luvulta. Palvelussa voi selata museon luomia kuva-albumeita ja luoda omia. Valokuvat on julkaistu painokelpoisina. Kuvat on julkaistu CC BY 4.0 –lisenssillä: niitä voi käyttää vapaasti, mutta kuvan yhteydessä on mainittava kuvaajan nimi ja Helsingin kaupunginmuseo. Henkilökuvien kaupalliseen käyttöön liittyy rajoituksia.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinkikuvia.fi/

Näytä enemmän
Tero Hintsan blogissa on oma osio vesiputouskuville, vinkkejä vesiputousten kuvaamiseen sekä laitetestejä.
Sivuston kieli: 
https://kuvakulmilla.com/

Näytä enemmän
Muotikuvaajia, dokumentaristeja, kuvajournalisteja, muotokuvaajia, valokuvataiteilijoita, luontokuvaajia ja mainoskuvaajia. Esittelyssä suomalaista nykyvalokuvaa ja kuvaajia: Ritva Kovalainen, Elina Brotherus, Nayab Ikram, Pentti Sammallahti, Emmi Virtanen, Juha Törmälä...
Sivuston kieli: 
http://www.100finnishphotographers.fi/

Näytä enemmän
Ismo Luukkosen taiteellinen tutkimus valokuvan ja ajan suhteesta. Muinaisjäännökset maisemassa, maiseman ajallinen kerroksellisuus ja sen välittyminen maisemavalokuvissa ovat hänen työnsä lähtökohtia.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-7555-6

Näytä enemmän
Ilmaisia kuvia Suomesta kaikkien vapaaseen käyttöön. Kuvat on julkaistu CC0-lisenssillä.
Sivuston kieli: 
https://kuviasuomesta.fi/

Näytä enemmän
Suomen valokuvataiteen museon podcastissa käsitellään valokuvausta eri näkökulmista ja avataan sen kulttuurisia, yhteiskunnallisia ja historiallisia vaikutuksia. Vieraina on valokuvaajia, tutkijoita sekä Valokuvataiteen museon asiantuntijoita.
Sivuston kieli: 
https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/podcast

Näytä enemmän
Suomen valokuvataiteen museon tehtävämateriaalit sisältävät tehtäviä museon näyttelyihin, mutta materiaaleissa on mukana kuvia, joten niitä voi hyödyntää myös sellaisinaan.
Sivuston kieli: 
https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/tule-ja-koe/kouluille/tehtavamateriaalit

Näytä enemmän
Arvaa kuva! -pelissä visaillaan mm. 1950 ja 60-luvun Suomi-kuvien parissa ja opetellaan kuvien ajoitusta, sisällönkuvailua ja tulkintaa leikkimielisellä tavalla.
Sivuston kieli: 
https://arvaakuva.valokuvataiteenmuseo.fi/

Näytä enemmän
Kansallisgalleria on julkaissut Flickrissä taiteilija Hugo Simbergin ottamia valokuvia vuosilta 1891–1917. Kuvia voi käyttää vapaasti, mutta lähde on mainittava.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/finnishnationalgallery/sets/72157649370205747/

Näytä enemmän
Vivian Maier oli amerikkalainen valokuvaaja, jonka kuvat tulivat julkisuuteen hänen kuolemansa jälkeen. Lastenhoitajana elämäntyönsä tehnyt Maier kuvasi lapsia, katuelämää ja tuntemattomia ihmisiä. Valokuvataiteen museon näyttelyssä keskiössä ovat Maierin omakuvat.
Sivuston kieli: 
https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/nayttelyt/virtuaaliopastus-vivian-maierin-nayttelyyn

Näytä enemmän
Suomen Valokuvausjärjestöjen Keskusliitto Finnfoto ry:n sivut, joilla kerrotaan järjestön tavoitteista ja toiminnasta. Tietoa tekijänoikeusasioista sekä alan apurahoista ja palkinnoista.
Sivuston kieli: 
https://finnfoto.fi/

Näytä enemmän
I. K. Inhan synnyinkylän, Virtain Jäähdyspohjan, kyläyhdistyksen julkaisema I.K. Inha -kokonaisuus sisältää elämänvaiheet tiiviisti ja artikkeleita hänen työstään. Osa sivun kuvista on Inhan ottamia.
Sivuston kieli: 
http://www.jaahdyspohja.net/inha/

Näytä enemmän
Kuopion kulttuurihistoriallinen museo on julkaissut kokoelmissa olevia kuvaaja Victor Barsokevitschin valokuvia Flickrissä.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/138287977%40N08/albums/with/72157664108390021

Näytä enemmän
Eri ikäryhmille suunnattuja tehtäväaihioita, jotka liittyvät valokuvaan ja Suomen valokuvataiteen museon kokoelmiin.
Sivuston kieli: 
https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/tule-ja-koe/opastukset-ja-tyopajat/etaopetuksen-tueksi

Näytä enemmän
Museovirasto on julkaissut Kuvasiskot-valokuvaamon studiokuvia. Margit Ekmanin ja Eila Marjalan valokuvausliike tunnettiin erityisesti poliitikkojen, taiteilijoiden ja muiden julkisuuden henkilöiden kuvaajina.
Sivuston kieli: 
https://museovirasto.finna.fi/Search/Results?lookfor=Kuvasiskot&type=Author

Näytä enemmän
Journalistiliiton ja Finnfoton laatimassa oppaassa on tietoa muun muassa valokuvaajan ja valokuvattavan henkilön oikeuksista, valokuvan siteeraamisesta ja sitaattisäännöksestä, suoja-ajasta ja tekijänoikeuden voimassaolosta.
Sivuston kieli: 
https://finnfoto.fi/tekijanoikeusopas/

Näytä enemmän
Tietoa näyttelyistä, kilpailuista, kuvaesityksistä ja tapahtumista. Lisäksi linkkejä luonto- ja valokuvausaiheisille sivuille sekä kuvagallerioita, nettijuttuja ja keskustelufoorumi.
Sivuston kieli: 
https://luontokuva.org/

Näytä enemmän
Ammattilaiset ja harrastajat voivat jakaa täällä tietoa, kuvia ja kokemuksia valokuvauksen digitalisoitumisesta Suomessa. Sivusto täydentää professori Merja Salon kirjaa Jokapaikan valokuva, joka kertoo alan muutoksesta 1990-luvulta lähtien.
Sivuston kieli: 
https://digikuvanhistoria.fi/

Näytä enemmän
Ylen Flickr-tililtä löytyy kuvia radio- ja televisiotoiminnasta kautta aikain.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/ylearkisto/

Näytä enemmän
Sivuilla esitellään Valokuvataiteen museo ja sen toiminta, näyttelyt, Virtuaaligalleria, tutkimustoiminta ja valokuvien konservointi. Sivuilla on valokuvatutkimuksen hakemisto, jossa mukana valokuvatutkijat, julkaistut tutkimukset ja opinnäytetyöt.
Sivuston kieli: 
https://www.valokuvataiteenmuseo.fi

Näytä enemmän
Vuosittain järjestettävän valokuvakilpailun sivustolla julkaistaan ehdokkaitten työt sekä esitellään tuomaristo ja aikaisemmat voittajat.
Sivuston kieli: 
https://www.fotofinlandia.fi

Näytä enemmän
Fotokela on 7-9 –luokkalaisille suunnattu kuvanlukutaidon oppimateriaali, jossa tarkastellaan valokuvia eri oppiaineiden näkökulmasta.
Sivuston kieli: 
https://fotokela.fmp.fi

Näytä enemmän

Sivut