Maanpuolustus

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
18 osumaa haulle. Näytetään 1 - 18 tulosta.
Hei Hoplaa! -sivusto esittelee valokuvin ja tarinoin elämää Lappeenrannan Rakuunamäellä 1800-luvun lopulla Suomalaisen Rakuunarykmentin ajalta sekä 1920-30-luvuilla Ratsuväkiprikaatin ajalta. Myös sota-ajasta kertovaa aineistoa on mukana.
Sivuston kieli: 
http://www3.lappeenranta.fi/museot/verkkonayttelyt/heihoplaa/index.html

Näytä enemmän
Lappeenrannan ja sen varuskunnan historiasta kertovan kirjan verkkoversio. Sivuilla on myös videoita Rakuunamäeltä ja Lappeenrannan linnoituksesta.
Sivuston kieli: 
http://www3.lappeenranta.fi/museot/verkkonayttelyt/Lappeenrannan_varuskunta/varuskuntahistoria.pdf

Näytä enemmän
Valokuvanäyttely kertoo Toivakan Asevarikon historiasta ja toiminnasta vuodesta 1941 vuosituhannen vaihteeseen saakka. Asevarikolla on ollut tärkeä rooli Toivakassa ja se on ollut myös merkittävä työllistäjä.
Sivuston kieli: 
https://www.toivakanasevarikko.fi/

Näytä enemmän
Ilmavoimien historia kuvaa ilmavoimien kehitystä ja toimintaa kautta aikain. Sivulla kerrotaan Suomen ilmavoimien toiminnasta ja kalustosta maailmansotien aikaan sekä esitellään ilmavoimien käytössä olleet konetyypit.
Sivuston kieli: 
https://puolustusvoimat.fi/web/ilmavoimat/ilmavoimien-historia

Näytä enemmän
Sivuilla kerrotaan panssarilaiva Ilmarisen vaiheista. Luettelo laivan tuhossa menehtyneistä ja pelastuneista. Laaja aiheeseen liityvä kirjallisuusluettelo. Tietoa myös panssarilaiva Väinämöisestä.
Sivuston kieli: 
https://sites.google.com/view/ilmarinen-psl/etusivu

Näytä enemmän
Suomen itsenäisyyden ajan puolustusvoimien historiassa kuvataan Suomen sotaväen syntyä sekä muutoksia sotien aikana. Lisäksi käsitellään toisen maailman sodan jälkeen tapahtuneita muutoksia. Historiikista löytyvät Suomen itsenäisyyden ajan puolustusvoimien komentajat ja heidän muotokuvansa.
Sivuston kieli: 
https://puolustusvoimat.fi/web/historia/etusivu

Näytä enemmän
Digmuseossa voi tutustua maksutta Forum Marinumin näyttelyyn, jossa esitellään suomalaisen vedenalaisen sodankäynnin historiaa ja esineitä. Näyttelyyn voi varata maksullisen virtuaaliopastuksen.
Sivuston kieli: 
https://digimuseo.fi/nayttelyt/vedenalaisen-sodankaynnin-historiaa/

Näytä enemmän
Lotta Svärd-järjestön tietopaketissa tulevat tutuiksi Lottagalleria, Lottajärjestön jaostot, Lotta Svärd -merkit ja museon kokoelmat. Sivulla on myös useita verkkonäyttelyitä.
Sivuston kieli: 
https://www.lottasvard.fi/

Näytä enemmän
Suomen merivoimien esittely, uutissivu ja historia.
Sivuston kieli: 
https://merivoimat.fi/

Näytä enemmän
Sivuilla on tietoa yhdistyksen toiminnasta, sotavainajien etsinnöistä, hautauksesta ja muistomerkeistä. Lisäksi on tilastotietoja vuosien 1939-1945 sodista.
Sivuston kieli: 
https://sotavainajat.net

Näytä enemmän
Sukellusveneet Suomessa tarjoaa läpileikkauksen sukellusveneiden toiminnasta Suomen lähivesillä. Julkaisu pohjautuu Sotamuseossa esillä olleeseen näyttelyyn.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe201502241703

Näytä enemmän
Sivusto tarjoaa tietoa suojeluskunta- ja Lotta Svärd -järjestöistä ja niiden toiminnasta vuosina 1918–1944.
Sivuston kieli: 
https://perinne.fi/

Näytä enemmän
Verkkonäyttely kertoo Saabin ilmailuhistoriasta ja yhtiön sotilas- ja siviilikäyttöön valmistetuista lentokoneista.
Sivuston kieli: 
https://www.saab.com/site-settings/html5/virtuaalinayttely/index.html

Näytä enemmän
Lottamuseon sivuilta löytyy museon aukioloajat ja tietoja näyttelyistä. Sivuilla kerrotaan Lotta Svärd -järjestön historiasta, museorakennuksen historiasta sekä Suomen Naisten Huoltosäätiöstä. Sivuilla on lisäksi Lotta Svärd -aiheisen kirjallisuuden luettelo.
https://www.lottamuseo.fi/

Näytä enemmän
Tikkakoskella sijaitsevan Suomen Ilmavoimamuseon sivulla on kuvagalleria ja tiedot museossa olevista koneista, esittelyt museon julkaisemista kirjoista, yhteystiedot, ajo-ohjeet ja aukioloajat.
Sivuston kieli: 
https://ilmavoimamuseo.fi/

Näytä enemmän
Forum Marinumin verkkonäyttely esittelee Suomen Rannikkotykistön historiaa aikajanalla sekä kaikki vuosina 1918 -1998 toimineet rannikkolinnakkeet ja muut merkittävät kohteet. Joukko-osastot esitellään vuoden 1998 tilanteen mukaan, jolloin Rannikkotykistö yhdistettiin Merivoimiin. Linnake-elämään voi tutustua Perinnetuvassa, jonne on koottu asukkaiden muistoja ja ajankuvia.
Sivuston kieli: 
https://rannikkotykistomuseo.fi/

Näytä enemmän
Elävässä arkistossa voi kuunnella historiantutkija Tauno Kuusimäen laatimia haastatteluja, joissa jääkärikoulutukseen Saksaan vuosina 1915-1916 lähteneet miehet kertovat vaiheistaan.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/02/23/uutta-valoa-jaakarihistoriaan-nain-he-itse-sen-kertoivat

Näytä enemmän
Santeri Aikio on tutkinut tilallisten piirteiden vaikutusta ruotujakolaitoksen toimintaan sekä sotilaiden rooliin paikallisyhteisössä 1700-luvun lopun Varsinais-Suomessa. Lähdeaineistoina hän on käyttänyt historiallisia karttoja ja komppanioiden pääkatselmusrullia vuosilta 1775–1795.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:NBN:fi:jyu-202305243204

Näytä enemmän