Yhteiskunta

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
Toimituksen nostot yhteiskuntatiedosta: politiikka, julkishallinto, oikeustiede, lait, kansantalous, sosiologia, sosiaalipolitiikka, aluesuunnittelu, maanpuolustus, tasa.arvo, kansalaistoiminta, tilastot, nuorisotyö.
Neuvontapalvelu auttaa kansalaisia löytämään oikean viranomaisen tai viranomaisen sähköisen palvelun nopeasti ja helposti. Lisäksi palvelu vastaa yleisluonteisiin kysymyksiin julkisista palveluista. Neuvontaa saa sähköpostilla, puhelimitse ja tekstiviestillä sekä verkkosivuston kautta sähköisellä lomakkeella.
Sivuston kieli: 
https://www.kansalaisneuvonta.fi

Näytä enemmän
Sivuilta löytyy tietoa etuuksista: asumistuesta, eläketurvasta, perhe-etuuksista, sairausvakuutuksesta, sotilasavustuksista, työttömyysturvasta ja vammaisetuuksista. Palvelussa voi asioida sekä seurata ajankohtaistiedotteita ja tilastoja.
Sivuston kieli: 
https://www.kela.fi/

Näytä enemmän
Suomi.fi-verkkopalvelu tarjoaa tietoa erilaisissa tilanteissa oleville kansalaisille ja yrittäjille. Palvelusta löytyvät asioiden hoitamisessa tarvittavat tiedot, toimintaohjeet ja palvelut. Tunnistautuneena käyttäjä voi viestiä eri julkishallinnon organisaatioiden kanssa.
https://www.suomi.fi

Näytä enemmän
Kuntatiedon keskus, johon on koottu kunta-alan tietoja ja palveluita. Sivusto palvelee etenkin kuntien ja kuntayhtymien ammattilaisia, johtoa ja luottamushenkilöitä, mutta soveltuu tiedon lähteeksi kaikille kunnista ja niiden toiminnasta kiinnostuneille. Sivuilta löytyvät asiantuntijapalvelut ja tietopankit kunta-ammattilaisille, kuntauutiset, tietoja kunta-alan koulutuksesta ja tapahtumista sekä kunta-alan esittelyt ja yhteystiedot.
Sivuston kieli: 
https://www.kuntaliitto.fi/

Näytä enemmän
Poliisin sivuilla on tietoa poliisin palveluista ja poliisitoiminnasta. Ajankohtaisia tiedotteita, neuvoja rikoksen uhreille ja rikosilmoituksen jättämiseen, lupien ja passin hakijoille sekä valtakunnallinen neuvontapalvelu.
Sivuston kieli: 
https://poliisi.fi/

Näytä enemmän
Verohallinnon sivusto sisältää ohjeita, julkaisuja, lomakkeita ja veroilmoitusten täyttöoppaita. Verolaskurilla voi laskea oman veroprosenttinsa. Palvelun kautta voi myös tilata verokortin.
Sivuston kieli: 
https://www.vero.fi/

Näytä enemmän
Oikeusministeriö on koonnut Demokratia.fi-sivustoon väylät vaikuttamisen verkkopalveluihin. Sivulla on myös tiedotteita sekä puheita.
Sivuston kieli: 
https://www.demokratia.fi/

Näytä enemmän
Maksuton säädöstietopankki, johon sisältyvä lainsäädäntö, oikeuskäytäntö, hallituksen esitykset, viranomaisnormit ja valtiosopimukset.
Sivuston kieli: 
https://finlex.fi

Näytä enemmän
Sivusto sisältää kansanedustajien yhteystiedot ja tietoa Eduskunnan ja sen oikeusasiamiehen toiminnasta. Lisäksi sivuilla on tietoa lainsäädäntötoiminnasta, eduskunnan kansainvälisestä toiminnasta, valtiopäiväasiakirjoista sekä linkit Eduskunnan kirjastoon ja EU-asioihin.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi

Näytä enemmän
Oikeusministeriön vaalisivuille on koottu tietoa vaaleista, kansanäänestyksistä, puolueista, vaalirahoituksesta sekä kansalaisten osallistumisesta yleensä. Sivuilla julkaistaan myös vaalien tulostiedot ja muuta vaaleihin liittyvää tilastotietoa.
Sivuston kieli: 
https://www.vaalit.fi

Näytä enemmän
Euroopan unionin portaalista löytyvät uutiset, tapahtumatiedot, tietoa toimielimistä, lainsäädännöstä, tiedonlähteistä, perustietoa unionista ja keskeiset asiakirjat. Lisäksi tarjotaan tietoa asumisesta Euroopassa sekä esitellään erilaisia vuoropuheluväyliä EU:n kanssa.
Sivuston kieli: 
https://european-union.europa.eu/index_fi

Näytä enemmän
InfoFinland.fi tarjoaa tietoa muutosta Suomeen ja elämästä Suomessa usealla eri kielellä. Tietoa löytyy myös kaupunkien ja kuntien palveluista.
https://www.infofinland.fi

Näytä enemmän