Elämäntapojen sosiologia. Nuorisokulttuuri, populaarikulttuuri, underground

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
8 osumaa haulle. Näytetään 1 - 8 tulosta.
Markalla merkkareita kertoo lapsuudesta 1970-luvulla. Mukana on tietoa, tarinoita, tehtäviä ja valokuvia. Tarinoiden taustalla on verkkokysely, jossa vastaajat kertoivat lapsuudestaan 1970-luvulla. Keski-Uudenmaan museoiden yhteistyönä syntynyt opetuspaketti on suunnattu erityisesti varhaiskasvatuksen ja alaluokkien käyttöön.
Sivuston kieli: 
https://www.markallamerkkareita.fi/

Näytä enemmän
Verkkonäyttely kertoo eri puolilla Suomea asuvien ihmisten elämästä yhtenä talvisena keskiviikkopäivänä.
Sivuston kieli: 
http://tako.nba.fi/suomalainentalvipaiva/

Näytä enemmän
Sivusto tarjoaa tietoa, aineistoja ja näkökulmia menneeseen lapsuuteen ja lapsuuden historialliseen tutkimukseen. Sivustolla on artikkeleita, valokuvia ja tarinoita eri vuosikymmeniltä. Sivuston tekemiseen voi osallistua kirjoittamalla omista lapsuuden kasvuympäristöistä, leikeistä, ystävistä ym.
Sivuston kieli: 
https://www.lapsuudenhistoriaa.fi/

Näytä enemmän
Johan Knut Harju oli perinteenkerääjä, joka tallensi erityisesti yhteiskunnan marginaaleissa eläneiden ihmisten elämää ja perinnettä. Sivustolla voi tutustua SKS:n arkistoon tallennettuun aineistoon. Kokoelma sisältää muun muassa omakohtaisia kuvauksia asunnottomuuden kokemisesta ja korvikealkoholista, paikallistarinoita Helsingistä, yömajahaastatteluita, vankila- ja huoltolaperinnettä, lapsuuden, nuoruuden ja sota-ajan muistelua sekä aiheita kuvittavia piirroksia.
Sivuston kieli: 
https://aineistot.finlit.fi/exist/apps/harju/index.html

Näytä enemmän
Sateenkaarihistorian sivuilta löytyvät suomalaisen sateenkaarihistorian aikajana, artikkeleita, blogitekstejä ja kirjallisuusvinkkejä. Tarjolla on myös luentoja ja esityksiä sekä työkaluja kirjastoille, arkistoille, museoille ja opettajille.
Sivuston kieli: 
https://sateenkaarihistoria.fi/

Näytä enemmän