Pääkaupunkiseutu

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
21 osumaa haulle. Näytetään 1 - 21 tulosta.
MyHelsingistä voi selailla kauniita kuvia, etsiä kokemisen ja näkemisen arvoisia paikkoja sekä itse koota oman Helsinkinsä.
https://www.myhelsinki.fi/fi

Näytä enemmän
Arkkitehtuurikierros Helsingissä esittelee rakennuksia empire-, jugend- ja modernismin ajalta. Hieno kulttuurikierros ja pikakurssi arkkitehtuurin historiaan.
Sivuston kieli: 
https://www.myhelsinki.fi/fi/n%C3%A4e-ja-koe/n%C3%A4ht%C3%A4vyydet/empire-jugend-modernismi-%E2%80%9...

Näytä enemmän
Esittelyssä Helsingin luontokohteet: saaristo, metsät, lintupaikat, puistot, puutarhat jne. Tarjolla myös luontoretkivideoita ja livekameroita sekä vinkkejä luonnossa liikkumiseen.
Sivuston kieli: 
https://www.myhelsinki.fi/fi/näe-ja-koe/luonto-helsingissä

Näytä enemmän
Kirjassa esitellään Helsingin merkittävimmät luontoalueet, mutta myös vähemmän tunnettuja kohteita. Luonnonsuojelualueiden ohella mukaan on valittu mm. asuinalueiden lähikallioita, puita, ketoja ja siirtolohkareita.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/static/liitteet/kaupunkiymparisto/asuminen-ja-ymparisto/luonto/lumoava-helsinki.p...

Näytä enemmän
Kalenteriin on koottu tiedot Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunkien järjestämistä kaikille avoimista opastetuista luontoretkistä.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/static/ymk/harakka/luontoretkikalenteri.pdf

Näytä enemmän
Täällä on tietoa Helsingin saaristoluonnosta ja luonnonsuojelualueista sekä siitä, mitä veneilijöiden tulee ottaa huomioon saaristossa liikkuessaan.
Sivuston kieli: 
https://luontoviisas.hel.fi/

Näytä enemmän
Helsinki-kanava tarjoaa verkkolähetyksiä ja julkaisee Helsingin kaupungin tuottamia tallenteita konserteista, tapahtumista, kirjastosta, pormestarin infoja sekä kaupunginvaltuuston kokouksia.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinkikanava.fi

Näytä enemmän
Virtuaalinen Annantalo antaa vinkkejä perheille, kouluille ja kiinnostuneille kuinka taidetta voi tehdä kotona nykyhetken poikkeuksellisen arjen keskellä. Sivu sisältää ohjelmaa perheen pienimmille, sekä Tehdään taidejuttuja-nimisen lehtisen jossa on ohjeita taiteen tekemiseen kotona ja joka sisältää m.m. materiaalilistan, ohjeet ja kaavoja erilaisten teosten tekemiseen.
Sivuston kieli: 
https://www.annantalo.fi/fi/virtuaalinenannantalo

Näytä enemmän
Vihreät sylit johdattaa lukijan tutustumaan Helsingin puistojen saloihin.
Sivuston kieli: 
https://vihreatsylit.fi/

Näytä enemmän
Helsingissä sijaitsevan Korkeasaaren eläintarhan sivuilla on saaren esittelyn, eläimistön esittelyn ja aukioloaikatietojen lisäksi yleistietoa eläinsuojelusta sekä eläinaiheista opetusmateriaalia kouluikäisille.
Sivuston kieli: 
https://www.korkeasaari.fi

Näytä enemmän
Bongaa stadi tutustuttaa nuoria kaupunkiin ja kaupungin tarjoamaan toimintaan. Materiaali toimii tehtäväkirjana päiväkirjamuodossa.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/static/hkr/julkaisut/bongaa_stadi.pdf

Näytä enemmän
Karttapohjalla voi tarkastella Helsingin katuja pituuden mukaan ryhmänä tai yksittäin suomen- tai ruotsinkielisellä nimellä.
Sivuston kieli: 
https://hri.fi/data/showcase/helsingin-katujen-pituudet-kartalla

Näytä enemmän
Tietoa mm. kaupungin organisaatiosta (kukin virasto vastaa omista sivuistaan), hallinnosta päätöksenteosta ja palveluista (mm. viimeisimmät kaupunginhallituksen ja valtuuston esityslistat ja päätökset). Ajankohtaiset asiat, matkailutietoa, tapahtumakalenterit, kartat sekä liikennevälineiden aikataulut.
https://www.hel.fi

Näytä enemmän
Helsingin kaupunki järjestää monen tyyppisiä tapahtumia. Tiedot ja esittelyt niistä kerätään tähän palveluun.
Sivuston kieli: 
https://tapahtumat.hel.fi/

Näytä enemmän
Palvelukartalta löytyy Espoon, Helsingin, Kauniaisten, Vantaan ja Kirkkonummen julkiset toimipisteet ja niiden palvelut, kuten koulut, päiväkodit, ja terveysasemat. Kartalta voi nähdä myös luonnonsuojelualueet, kaupunginosajaottelun sekä postinumeroalueet.
Sivuston kieli: 
https://palvelukartta.hel.fi/fi/

Näytä enemmän
Luontotietojärjestelmässä voi tutustua Helsingin monipuoliseen luontoon. Luontotietojärjestelmän aineistoja ovat mm. luonnonsuojelukohteet, arvokkaat kasvisto- ja lintu- ja lepakko-alueet. Aineistoja voi tarkastella kartalta tai ilmakuvista. Yleisöversion tietosisältöä on suodatettu luonnonsuojelusyistä. Kartta löytyy osoitteesta kartta.hel.fi.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/ympariston-ja-luonnon-suojelu/luonnonsuojelu-ja-...

Näytä enemmän
Helsingin kaupungin tilastollinen vuosikirja väestön, asumisen, työnteon, liikenteen, terveyspalveluiden, kasvatuksen ja koulutuksen tilasta. Mittareita ja tutkimuksia on myös elinkeinoista, turvallisuudesta, verotuksesta sekä kunnallisen taloudesta ja henkilöstöstä.
Sivuston kieli: 
https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjsw5SPnt-EAxV2JRAIHRkrDiIQF...

Näytä enemmän
Rakennusviraston sivuilla on tietoa pääkaupunkiseudulla olevista luontopoluista.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/ulkoilu-puistot-ja-luontokohteet/retkeily/ulkoilureiti...

Näytä enemmän