Kirjallisuuden tutkimus ja kirjailijat

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
Toimituksen nostot kirjallisuudesta: kirjailijahakemistot, lukuharrastus, kirjoittaminen, kirjallisuudenhistoria.
Kirjasampo on kirjaston tuottama kaunokirjallisuuden kuvaukseen keskittynyt palvelu. Sivustosta löytyy tietoa kirjailijoista sekä heidän tuotannostaan. Kirjoja kuvaillaan monipuolisin asiasanoin, joten palvelussa voi etsiä kirjallisuutta aiheen mukaan. Kirjasammossa on myös toimituksen ja muiden lukijoiden suosituksia kirjahyllyissä, aiheenmukaisia listauksia kirjallisuudesta, kirjablogilistaus sekä tietokirjallisuussuosituksia.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjasampo.fi/

Näytä enemmän
Kirjasammon listan kautta voi seurata suomalaisten kirjallisuusblogien uusimpia päivityksiä.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjasampo.fi/fi/kirjablogit/uusimmat

Näytä enemmän
SKS:n sivusto esittelee kansanrunousarkiston, kirjallisuusarkiston, seuran kirjaston, kustannusosaston ja Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskuksen toiminnan ja yhteystiedot. Lisäksi seuran sivuilla on suomalaisen kirjallisuuden tekstejä sekä tutkimuskokonaisuuksia niistä.
Sivuston kieli: 
https://www.finlit.fi

Näytä enemmän
eKirjasto on sivusto yleisten kirjastojen e-aineistoihin. Osa aineistoista on vapaasti käytettävissä, osan käyttämiseen tarvitaan kirjastokortti ja siihen liitetty tunnus.
Sivuston kieli: 
https://ekirjasto.kirjastot.fi/

Näytä enemmän
Kiiltomato-verkkolehdessä julkaistaan kirjallisuusarvosteluja erityisesti kirjallisuudesta, joka on vähälevikkistä ja jää helposti vähemmälle huomiolle.Arvostelujen kirjoittamiseen osallistuu lähes 100 kirjallisuuskriitikkoa. Kiiltomadossa on myös arkisto, josta löytyy kaikki sen julkaisemat artikkelit.
Sivuston kieli: 
https://kiiltomato.net/

Näytä enemmän
Lukukeskuksen kotisivuilta löytyy tietoa kirjallisuudesta, kirjallisuustapahtumista, lukemisharrastuksesta. Lukukeskuksen kautta voi myös järjestää kirjailijavierailuja esimerkiksi kirjastoihin tai kouluihin.
Sivuston kieli: 
https://lukukeskus.fi/

Näytä enemmän
Valtakunnallinen Suomen Kirjainstituutti edistää suomalaista kirjakulttuuria. Se järjestää tapahtumia, koulutusta sekä tutkimusta. Sivut sisältävät instituutin toimintamallin ja tapahtumakalenterin lisäksi virtuaalimuseon, jossa julkaistaan verkkoteoksia suomalaisesta kirjasta ja kirjailijoista.
Sivuston kieli: 
https://www.pukstaavi.fi/suomen-kirjainstituutti/

Näytä enemmän
Kysy kirjallisuudesta -palveluun voi jättää kysymyksen kirjallisuudesta. Kysymyksiin vastaavat kirjastoammattilaiset yleisissä ja erikoiskirjastoissa. Kysy kirjallisuudesta on osa Kysy kirjastonhoitajalta -palvelua.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjasampo.fi/fi/kysy

Näytä enemmän
Interaktiivinen, suomenkielinen sarjakuvia käsittelevä verkkopalvelu. Arvosteluja, artikkeleita, uutisia, keskustelualue ja alan linkkihakemisto. Tekijöille on mahdollista lähettää sarjakuva-aiheinen näytekappale arvioitavaksi.
Sivuston kieli: 
https://www.kvaak.fi/

Näytä enemmän