Kirjallisuus yleensä. Lukuharrastus

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
26 osumaa haulle. Näytetään 1 - 26 tulosta.
Tekstuaalitieteiden sanasto esittelee tekstuaalitieteiksi kutsutun monitieteisen tutkimusalan termejä ja ilmiöitä sekä pyrkii vakiinnuttamaan sanastoa suomen kieleen. Siinä määritellään noin 500 kirjoihin, käsikirjoituksiin ja niiden tutkimiseen liittyvää käsitettä.
Sivuston kieli: 
http://tekstuaalitieteidensanasto.finlit.fi:8080/search

Näytä enemmän
Kirsin kirjanurkassa voi tutustua ahkeran bloginpitäjän lukukokemuksiin vuosien varrelta.
Sivuston kieli: 
http://kirsinkirjanurkka.blogspot.fi/

Näytä enemmän
Eri syistä kiellettyjen kirjojen on-line -näyttely, sivuja päivitetään jatkuvasti.
Sivuston kieli: 
http://digital.library.upenn.edu/books/banned-books.html

Näytä enemmän
Kirjailijoiden suosituksista voi etsiä inspiraatiota seuraavaa lukuelämystä varten. Sarjassa kirjailijat kertovat joko useamman tai yhden kirjan sisällöstä ja siitä, mikä kirjassa teki heihin vaikutuksen.
Sivuston kieli: 
https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Vinkit?filter=Kirjailija%20suosittelee

Näytä enemmän
Librarythingissä voi luoda luettelon omista kirjoistaan, lisätä niihin kuvailevia sanoja, arvostelun tai kuvauksen. Palvelussa voi tutustua muiden kirjallisuuden ystävien kokoelmiin, lukea muiden kuvauksia sekä etsiä itselleen sopivaa lukemista hakemalla esimerkiksi muuta kirjallisuuden kokoelmasta, jossa on omia kiinnostuksia lähellä olevaa materiaalia.
Sivuston kieli: 
https://www.librarything.com/

Näytä enemmän
Anna Kajander on selvittänyt tutkimuksessaan mm. sitä, millaisia käytännön kokemuksia ja odotuksia lukemiseen kuuluu ja mikä merkitys kirjojen muodolla on lukijalle, kun tarjolla on sekä painettuja kirjoja että e-kirjoja.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-5839-0

Näytä enemmän
American Library Associationin julkaiseman Booklist -lehden verkkoversio sisältää arvosteluja, jotka on jaettu aikuisten, nuorten ja tietokirjallisuuden arvosteluihin ja esittelyihin. Lisäksi Booklistissa arvioidaan videoita, cd-romeja ja äänitteitä, uusimmissa numeroissa myös verkkoaineistoja. Sivuilla on myös bibliografioita sekä kirjailijahaastatteluja.
Sivuston kieli: 
https://www.booklistonline.com

Näytä enemmän
Haku hakee teosten sisällöistä ja tuo näkyviin teostiedot ja useimmiten pätkän tekstiä, johon annetut sanat sisältyvät. Osasta teoksista on vain tiedot, osaa teoksista voi esikatsella rajoitetusti, osa on PDF-muodossa kokonaisina. Aineisto on pääosin englanninkielistä.
Sivuston kieli: 
https://books.google.com

Näytä enemmän
Kirjastokaista on kaikille avoin verkkopalvelu, joka tarjoilee näkökulmia kirjastoihin ja kirjastoalaan videoiden ja radio-ohjelmien muodossa. Tapaat kirjastokaistalla mielenkiintoisia kirjastolaisia, vaihtuvia kirjastoteemoja sekä lukuisia kirjastojen ystäviä ja yhteistyökumppaneita.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjastokaista.fi

Näytä enemmän
Kirjastokaistan sarjassa lukuvinkeissä lukijat kertovat kirjasta, joka kolahti. Vinkit ovat kompakteja, muutaman minuutin mittaisia ja ne on kuvattu eri kirjastossa.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjastokaista.fi/tag/kirja-joka-kolahti/

Näytä enemmän
Valtakunnallinen Suomen Kirjainstituutti edistää suomalaista kirjakulttuuria. Se järjestää tapahtumia, koulutusta sekä tutkimusta. Sivut sisältävät instituutin toimintamallin ja tapahtumakalenterin lisäksi virtuaalimuseon, jossa julkaistaan verkkoteoksia suomalaisesta kirjasta ja kirjailijoista.
Sivuston kieli: 
https://www.pukstaavi.fi/suomen-kirjainstituutti/

Näytä enemmän
Anna Tuluston ja Pietari Kylmälän podcastsarjassa keskustellaan kirjoista ja niiden avaamista maailmoista.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-50980599

Näytä enemmän
Yle kulttuuri esittelee ja analysoi kirjallisuutta, kertoo kirjailijoista sekä listaa kirjallisuustapahtumia sekä -ohjelmia.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/kulttuuri/kirjat

Näytä enemmän
Kirjallisuustoimittaja Seppo Puttosen lukukokemuksia, suosituksia, ajatuksia lukemisesta sekä kirjailijahaastatteluja. Linkkejä kustantamoiden kirjaluetteloihin.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjallisuustoimittaja.com/

Näytä enemmän
Elämyksiä matkan varrelta esittelee 100 vuotta täyttävän Turun yliopiston kirjaston kokoelmia. Teemana on matkailu, ja tarjolla on mm. aikamatkoista, valtiovierailuista ja tutkimusmatkoista kertovia lukuvinkkejä.
Sivuston kieli: 
https://sites.utu.fi/libuniturku/verkkonayttelyt/kirjasto100-elamyksia-matkan-varrelta/

Näytä enemmän
Kirjallisuushanke, jonka tarkoituksena on lisätä POC-kirjailijoiden teosten näkyvyyttä Suomessa. Sivustolla on artikkeleita sekä lukuvinkkejä lapsille, nuorille ja aikuisille. Luettavaa voi etsiä myös kategorian, maan ja maanosan sekä kustantamon mukaan.
Sivuston kieli: 
https://www.poc-lukupiiri.fi/

Näytä enemmän
Tampereen yliopiston kirjaston asiantuntijat tuovat valoa joulun odotukseen tarjoamalla kirjavinkkejä virtuaalisen joulukalenterin muodossa.
Sivuston kieli: 
https://www.tuni.fi/fi/kirjasto/joulukalenteri

Näytä enemmän
Kirjallisuusterapeuttisia kirjavinkkejä aihealueittain: sukutarinoita, selviytymiskertomuksia, kirjoja erilaisuudesta, itsensä hyväksymisestä, elämänmuutoksista, ystävyydestä, yksinäisyydestä jne. Mukana on myös runoteoksia ja elokuvia sekä kirjallisuusterapiaa ja terapeuttista kirjoittamista käsitteleviä teoksia.
Sivuston kieli: 
https://kirjasto.one/kirjalista/index.php?dipl=165

Näytä enemmän
Helmet-kirjastojen lukuhaasteista voi valikoida itselleen sopivan.
Sivuston kieli: 
https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Vinkit?filter=Lukuhaaste

Näytä enemmän
Tietoa toiminnasta ja strategiasta, tilastoja kirjojen tuotannosta ja myynnistä sekä jäsenyrityksistä.
Sivuston kieli: 
https://kustantajat.fi/

Näytä enemmän
Kustannusosakeyhtiö Otavan ja Otava Oppimisen palveluiden järjestämä lukukilpailu, jossa alakoululaiset kilpailevat luettujen sivujen määrästä muiden luokkien kanssa. Sivuilla on kilpailuohjeet ja -säännöt sekä lukutehtäviä ja kirjavinkkejä eritasoisille lukijoille.
Sivuston kieli: 
https://tahtipollo.fi/

Näytä enemmän
Suomalaisen kirjan museon Pukstaavin verkkonäyttely esittelee kirjan ja lukemisen merkitystä sekä roolia nykypäivän ihmisten elämässä. Lapsille ja nuorille suunnattu näyttely sisältää myös pakopelin.
Sivuston kieli: 
https://digimuseo.fi/nayttelyt/pelastetaan-kirja/

Näytä enemmän
Kirjasampo on kirjaston tuottama kaunokirjallisuuden kuvaukseen keskittynyt palvelu. Sivustosta löytyy tietoa kirjailijoista sekä heidän tuotannostaan. Kirjoja kuvaillaan monipuolisin asiasanoin, joten palvelussa voi etsiä kirjallisuutta aiheen mukaan. Kirjasammossa on myös toimituksen ja muiden lukijoiden suosituksia kirjahyllyissä, aiheenmukaisia listauksia kirjallisuudesta, kirjablogilistaus sekä tietokirjallisuussuosituksia.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjasampo.fi/

Näytä enemmän
Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston kehittämä haku Kirjasampo.fi-palveluun. Jatkuvasti täydentyvä Kirjasampo.fi sisältää tietoa romaaneista, novellikokoelmista, runokokoelmista, sarjakuva-albumeista ja kirjallisuuden tekijöistä. Tarjolla on kansikuvahaku ja linkkejä erilaisiin lähteisiin. Kirjasampo 2.0:ssa on mahdollisuus lukuisiin eri hakurajauksiin. Esimerkiksi Romaanit-näkymässä voi etsiä nimen, tekijän, kirjallisuudenlajin, teeman, omien avainsanojen, alkukielen, kirjallisuuspalkintojen, päähenkilöiden, toimijoiden, tapahtumaympäristön, paikannimen, tapahtuma-ajan ym. avulla.
Sivuston kieli: 
https://analyysi.kirjasampo.fi/fi/

Näytä enemmän