Miljöörakentaminen. Maisema-arkkitehtuuri

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
49 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Kirja Oppiva kaupunkisuunnittelu käsittelee Teknillisessä korkeakoulussa (TKK) toteutettua OPUS-tutkimushanketta ja sen tuloksia. Hankkeessa kehitettiin uusia menetelmiä ja työkaluja, joilla voidaan edistää kaupunkisuunnitteluun osallistuvien vuorovaikutusta ja paikallisen näkökulman vahvistamista alueiden suunnittelussa.
Sivuston kieli: 
http://opus.tkk.fi/dokumentit/Tulokset_dokumentit/OPUS-kirja_web.pdf

Näytä enemmän
Museoviraston toteuttaman palvelun avulla voi tutustua merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin Suomessa. Kulttuuriympäristöjä voi etsiä esimerkiksi kunta-, kohde- tai karttahaulla. Sivuille on koottu myös rakennettuun kulttuuriympäristöön liittyviä opas- ja ohjeaineistoja sekä taustatietoja Museoviraston laatimasta inventoinnista.
Sivuston kieli: 
http://www.rky.fi/read/asp/r_default.aspx

Näytä enemmän
Puutarhamatkailureitille on valittu 18 edustavaa puistoa ja puutarhaa Varsinais-Suomesta ja Hämeestä. Kohteet on esitelty tekstein ja kuvin. Pitkä esittely on tulostettavassa muodossa, ja siinä on kuvauksen lisäksi mainittu yhteystiedot, palvelut ja sijainti ajo-ohjeineen.
http://www.gardenartsociety.fi/puutarhamatkailu.html

Näytä enemmän
Ranja Hautamäki on selvittänyt tutkimuksessaan, miten Helsingin kartanoympäristöt ovat muotoutuneet osaksi kaupunkia ja miten ne ovat vaikuttaneet kaupunkirakenteeseen 1800-luvun lopulta nykypäivään. Tutkimuksessa luodaan kokonaiskatsaus Helsingin kartanomaisemiin ja tarkastellaan yhteensä 27 kohdetta.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-6457-4

Näytä enemmän
Kirjoituskokoelma tarjoaa ympäristöesteettisen näkökulman hyvinvoinnin kysymyksiin. Teoksessa käsitellään muun muassa estetiikan ja ekologian välisiä suhteita sekä ympäristön kokemuksen merkitystä hyvinvoinnille. Esimerkkeinä toimivat niin kaupunki-, maaseutu- kuin luonnonympäristöt.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/10.21435/skst.1417/

Näytä enemmän
Petri Neuvosen väitöskirjatutkimus käsittelee Viipurin vanhankaupungin fyysistä ja kulttuurista muutosta vuosina 1856–1939. Siinä käydään läpi kahdeksan vuosikymmentä alueen rakennushistoriaa. Samalla tutkimus tarkastelee kulttuurista muutosta, joka ilmeni viipurilaisten suhtautumisessa vanhankaupungin linnoitusmuureihin, rakennuksiin sekä katu- ja kaupunkinäkymiin.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-7590-7

Näytä enemmän
Viherympäristöliiton julkaisemassa toimintamallissa esitetään, millä tavoin viheralueiden tilaaja, suunnittelija, rakentaja ja kunnossapitäjä voi huomioida kestävän ympäristörakentamisen toiminnassaan.
Sivuston kieli: 
https://www.vyl.fi/tietopankki/kesy/

Näytä enemmän
Karttasovellus kertoo, mitä puita Helsingin kadunvarsille ja puistoihin on istutettu. Puiden suku-, laji- ja sijaintitietojen ohella selviää puun kokoluokka ja osasta myös istutusvuosi.
Sivuston kieli: 
https://paikkatietoopas.com/2019/05/21/karttasovelluksen-avulla-tiedat-mita-puuta-juuri-halasit/

Näytä enemmän
Olli Hokkasen tarkastelee tutkimuksessaan suomalaista kaupunkipolitiikkaa ja sen kehitystä varhaisesta aluepolitiikasta nykyaikaan. Tutkimuksen pääasiallisen aineiston muodostavat 69 asiantuntijahaastattelua.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-5313-5

Näytä enemmän
Monica Tennberg kirjoittaa Sahanperän alueesta ja sen historiasta, arktisen kaupunkiluonnon merkityksestä, liikkumisesta arktisissa olosuhteissa sekä Rovaniemen kansainvälisyydestä.
Sivuston kieli: 
https://lauda.ulapland.fi/bitstream/handle/10024/64180/Tennberg.Monica.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Näytä enemmän
Valtakunnallinen selvitys kulttuuriympäristön ja kotiseudun merkityksestä kansalaisyhteiskunnan toimivuudessa. Selvityksessä on kartoitettu kulttuuriympäristötoimijoita ja heidän toimintaansa sekä kulttuuriympäristötoiminnan menestystekijöitä. Kulttuuriympäristö on vahvasti yksilön lähin toimintaympäristö ja merkityksellinen henkiselle hyvinvoinnille. Julkaistu vuonna 2017.
Sivuston kieli: 
https://issuu.com/kotiseutuliitto/docs/kansalaisyhteiskunta-kulttuuriympar

Näytä enemmän
Oppaassa kerrotaan, mitä maisema on, mistä se rakentuu, mitä arvoja sisältyy arvokkaisiin maisema-alueisiin ja miten arvot tulisi ottaa huomioon maankäytön suunnittelussa. Lisäksi käsitellään mahdollisuuksia, joita maisema voi tarjota elinkeinoelämälle ja ihmisten hyvinvoinnille.
Sivuston kieli: 
https://www.maajakotitalousnaiset.fi/sites/default/files/attachment/maisemaopas_korjattu_2018_pieni....

Näytä enemmän
Oppaassa käydään läpi hautamuistomerkin kunnostuksen lähtökohdat sekä hautapaikan haltijuuteen, muistomerkin materiaaliin, ikään, sijaintiin ja mahdollisiin vaurioihin liittyviä asioita. Opas on suunnattu yksityisille hautapaikan haltijoille ja suvuille sekä hautamuistomerkkejä pystyttäneille tai niiden kunnostamisesta kiinnostuneille tahoille.
Sivuston kieli: 
https://skr.fi/serve/miten-hoidan-hautamuistomerkkia-raportti

Näytä enemmän
Kansalliset kaupunkipuistot ovat arvokkaita kulttuuri- ja luonnonmaisemien ja virkistysalueiden kokonaisuuksia. Sivustolla on kohde-esittelyt, karttoja ja historiatietoa tässä vaiheessa kymmenestä kaupungista, mm. Forssasta, Hangosta, Heinolasta, Hämeenlinnasta, Kokkolasta ja Kotkasta.
Sivuston kieli: 
https://kansallisetkaupunkipuistot.fi/

Näytä enemmän
Täältä löytyy tietoa Helsingin kaupungin tarjoamista uusien tuotteiden ja palvelujen kehitys- ja kokeilumahdollisuuksista. Sivusto on suunnattu erityisesti yrityksille sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimijoille. Tavoitteena on tuottaa palveluja, jotka edistävät kaupunkilaisten hyvinvointia.
Sivuston kieli: 
https://testbed.helsinki/

Näytä enemmän
Kasvisuunnittelun työkalupakki suosittelee lajivalintoja eri käyttökohteisiin Helsingissä. Alan ammattilaisille tarkoitettu opas tarjoaa kiinnostavaa tietoa kaupungin kasveista myös asukkaille.
Sivuston kieli: 
https://kaupunkikasviopas.hel.fi/

Näytä enemmän
Ympäristöministeriön koordinoima Kestävä kaupunki -ohjelma edistää kaupunkien ja kuntien kestävää kehitystä yhteistyössä ministeriöiden, kuntien ja muiden toimijoiden kanssa. Sivuilla on julkaisuja sekä tietoa ohjelman tavoitteista ja hankkeista.
Sivuston kieli: 
https://www.kestavakaupunki.fi/fi-FI

Näytä enemmän
Katja Huovinen vertailee tutkimuksessaan kaupunkisuojelun käytäntöä, toteutumista ja tuloksia kolmessa eurooppalaisessa UNESCOn maailmanperintöluetteloon liitetyssä kaupunkikeskustassa. Kohteet ovat Materan luolakaupunginosa Italiassa, Vanha Rauma Suomessa sekä Visbyn hansakaupunki Ruotsissa.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-7256-2

Näytä enemmän
Museoviraston teemasivusto hyvinvointi-Suomen rakennetusta kulttuuriperinnöstä. Sivuilla voi perehtyä siihen, miten kaupungistuminen, elämäntapojen muutokset ja julkisten palvelujen uudistukset vaikuttivat rakentamiseen 1900-luvun jälkipuoliskolla. Kaavoituksen, keskusta- ja asuinaluerakentamisen ohella tarkastellaan muun muassa koulu- ja kulttuurirakennuksia sekä liikuntaympäristöjä.
Sivuston kieli: 
https://www.rakennettuhyvinvointi.fi/

Näytä enemmän
Cogitatio Press julkasee avoimesti verkossa neljää tieteellistä lehteä: Media and Communication, Politics and Governance, Social Inclusion ja Urban Planning. Suomesta palvelussa ovat mukana Helsingin, Jyväskylän, Tampereen ja Turun yliopisto.
Sivuston kieli: 
https://www.cogitatiopress.com/index/index

Näytä enemmän
Amerikkalaisen suunnittelun äänitorvi APA on koonnut sivuilleen listan kymmenestä erinomaisesta kadusta ja loistavasta asuinalueesta Yhdysvalloissa. Jokaisesta valitusta on kuvia ja artikkeli, jossa muun muassa perustellaan listalle pääsy.
Sivuston kieli: 
https://www.planning.org/greatplaces/

Näytä enemmän
Piippumuistoja-hankkeessa kerätään tehtaanpiippuihin liittyviä muistoja ja tutkitaan piippujen merkitystä osana paikallista identiteettiä ja kulttuuriperintöä. Karttapalvelussa kirjautuneet käyttäjät voivat tallentaa muistoja ja kuvia. Palvelua voi selata kirjautumatta.
Sivuston kieli: 
https://www.muistotkartalla.fi/

Näytä enemmän
Oppaaseen on koottu ilmastonmuutokseen sopeutumisen parhaita käytäntöjä, tutkimuksia ilmastonmuutoksen vaikutuksista sekä työkaluja suunnitteluun ja toimenpiteiden toteuttamiseen. Kaupunkisuunnittelun tueksi tarkoitettu opas tarjoaa hyödyllistä tietoa myös kaupunkilaisille sekä rakennus- ja viheralan yrityksille.
Sivuston kieli: 
https://ilmastotyokalut.fi/

Näytä enemmän
PPS-organisaation tarkoituksena on auttaa suunnittelemaan ja ylläpitämään julkisia tiloja ja kohtaamispaikkoja, jotka tukevat yhteisöjen elämää. Sivustolla on informaatiota järjestön tarjoamista palveluista ja koulutusohjelmista, projektiesittelyjä, artikkeleita ja hyviä paikkoja. Yläpalkista sisältöä pääsee tutkimaan teemoittain.
Sivuston kieli: 
https://www.pps.org

Näytä enemmän
Vihreät sylit johdattaa lukijan tutustumaan Helsingin puistojen saloihin.
Sivuston kieli: 
https://vihreatsylit.fi/

Näytä enemmän
Artikkelikokoelma julkisesta taiteesta, sen ajankohtaisista ilmiöistä ja tulevaisuuden suunnista. Kirjoittajat edustavat julkisen taiteen eri aloja: rakentamista, kaupunki- ja aluesuunnittelua, taidekonsultointia, taidepalvelujen tuottamista jne.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe202101141802

Näytä enemmän
Museovirasto tarjoaa maksutta ladattavaksi kulttuuriympäristöön liittyviä paikkatietoaineistoja. Tarjolla on aineistoa suunnittelijoille, viranomaisille ja tutkijoille sekä muille kulttuuriympäristöstä kiinnostuneille. Ennen lataamista käyttäjän on hyväksyttävä palvelun käyttöehdot.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/fi/palvelut-ja-ohjeet/tietojarjestelmat/kulttuuriympariston-tietojarjest...

Näytä enemmän

Sivut