Kirjastojen hallinto ja suunnittelu

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
20 osumaa haulle. Näytetään 1 - 20 tulosta.
Celia-kirjaston ohjeita saavutettavuudesta julkaisuissa sekä erikseen ohjeita kirjastoille.
Sivuston kieli: 
https://www.celia.fi/celia-asiantuntijana/saavutettavuus/

Näytä enemmän
Yleisten kirjastojen neuvosto YKN on yleisten kirjastojen yhteistyötä koordinoiva ja yhteisiä kannanottoja muodostava elin. Se edustaa yleisiä kirjastoja kirjastoverkon yhteistyössä. Neuvoston sivuilta löytyvät sen kokoonpano, kannantot ja kokousten muistiot.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjastot.fi/neuvosto

Näytä enemmän
Alueellista kehittämistehtävää hoitaville kirjastoille sekä kaikille, joiden työhön kehittäminen kuuluu kohdennettu kokonaisuus kerää uutisia, tapahtumia sekä materiaalia, jotka liittyvät kirjastojen kehittämiseen. Sivulta löytyy myös kirjastojen koulutuskalenteri.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjastot.fi/kirjastot-ja-kehittaminen

Näytä enemmän
Yleisten kirjastojen konsortio kehittää yleisten kirjastojen yhteisiä hankintoja ja sopimuksia. Sivuilla on kerrottu konsortion tehtävästä ja toiminnasta. Sieltä löytyvät kokousten muistiot sekä sopimukset.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjastot.fi/konsortio

Näytä enemmän
Kansalliskirjaston Kiwissä on tietoa kirjastoalan ajankohtaisprojekteista ja kehittämisestä sekä pääsy asiakaswikeihin.
Sivuston kieli: 
https://www.kiwi.fi/

Näytä enemmän
Erikoiskirjastojen ja tietopalvelujen verkoston kokoonpano, strategia ja toiminta löytyvät verkoston sivulta. Myös kokousten pöytäkirjat löytyvät täältä.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjastot.fi/erik

Näytä enemmän
Kirjastoseuran teettämässä raportissa analysoidaan kirjaston taloudellista vaikuttavuutta. Raportti kuvaa, kuinka monin tavoin ja moninkertaisena kirjastoon panostettu raha hyödyttää yhteiskuntaa. Samalla avataan kirjaston vaikutusta ihmisen elämään, mahdollisuuksiin tiedonsaantiin sekä tasa-arvoon.
Sivuston kieli: 
http://suomenkirjastoseura.fi/artikkelit/selvitys-kirjasto-tekee-pienella-rahalla-paljon-syrjaytymis...

Näytä enemmän
EBLIDA on eurooppalaisten kirjasto-, informaatio-, dokumentaatiojärjestöjen yhteinen riippumaton kattojärjestö. Sivuilta löytyy tietoa EBLIDAn toiminnasta, ajankohtaisista aiheista sekä strategiset suunnitelmat ja vuosikertomukset.
Sivuston kieli: 
http://www.eblida.org/

Näytä enemmän
Tieteellisten kirjastojen yhteistyöverkosto Euroopassa tiedottaa sivuillaan toiminnastaan, projekteistaan ja strategiastaan.
Sivuston kieli: 
https://libereurope.eu/

Näytä enemmän
Laki yleisistä kirjastoista: yleisen kirjaston tehtävät, toiminnan järjestäminen, maksuttomuus, maksut, kirjaston käyttöön ja lainaustoimintaan liittyvät määritelmät, kunnan ja valtion tehtävät.
Sivuston kieli: 
https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2016/20161492

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Suomen yleisten kirjastojen tilastoihin. Tilastoja voi tarkastella myös visualisointinäkymässä, jossa on nähtävillä kirjastojen avaintunnusluvut sekä niiden muutokset vuodesta 1999 lähtien.
Sivuston kieli: 
https://tilastot.kirjastot.fi/

Näytä enemmän
Euroopplalsiten kansalliskirjastojen yhteistyöjärjestö kertoo toiminnastaan ja jäsenkirjastojensa uutisia sivuillaan.
Sivuston kieli: 
https://www.cenl.org/

Näytä enemmän
Julkaisu esittelee yleisten kirjastojen arvoja, toiminnan painopisteitä ja haasteita sekä ehdottaa käytännön toimia haasteiden ratkaisuiksi.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjastot.fi/sites/default/files/content/9.Suunta-ty%C3%B6ryhm%C3%A4_YKN1-2020pptx.pdf

Näytä enemmän
Public libraries 2030 edistää Euroopan unionin yleisten kirjastojen näkyvyyttä, merkitystä ja yhteistyötä. Sivut esittelevät Public libraries 2030:n toimintaa, projekteja sekä niistä syntyneitä materiaaleja.
Sivuston kieli: 
https://publiclibraries2030.eu/

Näytä enemmän
Sivulta löytyvät kaikki keskeiset kirjastoalaan liittyvät lait ja asetukset. Mukana yleisiin kirjastoihin liittyvän lainsäädännön lisäksi myös Laki ja Asetus Varastokirjastosta, Laki ja Asetus Näkövammaisten kirjastosta sekä Yliopistolaki ja -asetus.
Sivuston kieli: 
https://okm.fi/kirjastot/lainsaadanto

Näytä enemmän
Tietoarkiston Aila-palveluportaalissa on saatavilla tieteellisten kirjastojen yhteistilastot vuosilta 2002–2020. Ne sisältävät tietoja ja tunnuslukuja kirjastojen kokoelmista, palveluista, käytöstä, tiloista, taloudesta ja henkilökunnasta.
Sivuston kieli: 
https://services.fsd.tuni.fi/catalogue/search?query_document=study&lang=fi&query_lang=fi&default_que...

Näytä enemmän