Tietoliikenne. Tietoturva

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
7 osumaa haulle. Näytetään 1 - 7 tulosta.
Sinä päätät on 9-17-vuotiaille suunnattu oppimateriaali, joka käsittelee yksityisyyttä ja tietoturvaa netissä. Se sisältää kustakin teemasta lyhyen ajatuksia herättävän videon, kysymyksiä keskustelun pohjaksi ja tehtäviä.
Sivuston kieli: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/sina-paatat

Näytä enemmän
Kuluttajaliiton kampanjasivuilla on tietoa nettihuijauksista ja ohjeita niiltä suojautumiseen. Sivuilla käydään läpi yleisimmät huijaukset ja parhaat toimintatavat niiden välttämiseen.
Sivuston kieli: 
https://www.kuluttajaliitto.fi/varo-varmista-varoita/

Näytä enemmän
Opetushallitus on listannut sosiaalisen median palveluja ja kuvaillut niiden käyttöä sekä käyttäjäryhmiä koulun ja opettajien avuksi.
Sivuston kieli: 
https://www.oph.fi/fi/opettajat-ja-kasvattajat/esimerkkeja-sosiaalisen-median-palveluista-ja-digitaa...

Näytä enemmän
Mille tahoille on turvallista antaa omia tietoja? Miksi poliittinen propaganda leviää? Miten arvioida asiantuntijan asiantuntemusta? Mitä tarkoittaa olla digitaalisesti lukutaitoinen? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan Faktabaarin julkaisemassa oppaassa, joka on julkaistu myös englanniksi.
Sivuston kieli: 
https://faktabaari.fi/dil/

Näytä enemmän
Työkalupakki sisältää monilukutaitoa vahvistavia materiaaleja nuorille sekä heidän opettajilleen. Materiaali on suunnattu erityisesti ammattioppilaitoksissa opiskeleville. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä monilukutaidon ja hyvinvoinnin yhteyksistä sekä tarjota työkaluja ammatillisille opettajille.
Sivuston kieli: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/monilukutaitoa-vahvistamassa-materiaalit/

Näytä enemmän
FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan sivuilla on vinkkejä, jotka helpottavat tunnistamaan nettihuijauksen. Sivuilla on myös Huijausten selvittäminen ja ratkaisukäytännöt FINEssä -opas, jossa on hyödyllistä tietoa niille, jotka ovat mahdollisesti joutuneet huijauksen uhriksi.
Sivuston kieli: 
https://www.fine.fi/oppaat/julkaisu/miten-tunnistat-ja-valtat-huijauksen.html

Näytä enemmän