Suomalaiset arkkitehdit

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
8 osumaa haulle. Näytetään 1 - 8 tulosta.
Matkailureitti esittelee Alvar Aallon arkkitehtuurikohteita ympäri Suomen aina pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle asti. Arkkitehtuurin ohella reitille on koottu matkailupalveluja, kuten ravintoloita, majoituspaikkoja ja museoita.
Sivuston kieli: 
https://visit.alvaraalto.fi/

Näytä enemmän
Virtuaalikierros esittelee 44 eri paikkaa Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella. Mukana on opiskelutiloja, laboratorioita, työpajoja, palveluita, ulkoilualueita ja rakennuksia. Palvelun suomenkielinen versio julkaistaan myöhemmin.
Sivuston kieli: 
https://virtualtour.aalto.fi/

Näytä enemmän
Alvar Aalto -museon sivuilta löytyy tietoa museon toiminnasta, näyttelyistä ja arkistoista. Verkkonäyttelyssä voi tutustua Alvar Aallon elämään ja töihin. Luettelot Aallon suunnittelemista rakennuksista Suomessa ja ulkomailla; osasta rakennuksia myös kuvia. Aaltoa koskevia artikkeleita viitteinä ja kokoteksteinä. Bibliografia.
Sivuston kieli: 
https://www.alvaraalto.fi

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua suomalaiseen arkkitehtuuriin. Sivusto kertoo perustiedot kymmenistä kohteista valokuvin, arkkitehtuuripiirustuksin ja sijaintitiedoin. Mukana ovat mm. Helsingin Kulttuuritalo, Jyväskylän yliopisto ja Serlachius Museoiden Göstan paviljonki.
Sivuston kieli: 
https://finnisharchitecture.fi/

Näytä enemmän
Suomen Pankin taidekokoelmaa alettiin kerätä 1920- ja 1930-lukujen vaihteessa. Kokoelma sisältää maalauksia, grafiikkaa ja veistoksia. Täällä voi tutustua taideteoksiin ja niiden taustoihin sekä Ludwig Bohnstedtin suunnittelemaan Suomen Pankin päärakennukseen.
Sivuston kieli: 
https://taide.art/yhteisot/wPc5NaQvLkWV82_N86j9nQ/Suomen%20Pankki

Näytä enemmän
Miksi, kenelle, milloin? Täällä kerrotaan suunnitteilla olevasta uudesta arkkitehtuuri- ja designmuseosta.
Sivuston kieli: 
https://www.admuseo.fi/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua sisustusarkkitehti Carin Bryggmanin tuotantoon sekä arkkitehti Erik Bryggmanin suunnittelemiin rakennuksiin, joista suurin osa sijaitsee Turun seudulla. Tunnetuimpia kohteita ovat Ylösnousemuskappeli, Åbo Akademin Kirjatorni, asuinkerrostalo Atrium sekä Hotelli Hospits Betel.
Sivuston kieli: 
http://www.bryggman.fi/suomi/erik-ja-carin-bryggman/

Näytä enemmän
Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn myöntämä palkinto. Sivuilla on tietoa ehdokkaista ja aiempien vuosien voittajista.
Sivuston kieli: 
https://www.arkkitehtuurinfinlandia.fi/

Näytä enemmän